Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
były u Korbanków w Bednarach,bardzo mi się podobały mam zamówionego ale 360 RC

no i dobrze zrobiłeś bo variant 350/370 nie może mieć noży,tylko sam rotor

ciekawe czy Korbanki mają jeszcze varianty 280,orientuje się ktoś??

Opublikowano

prasa będzie mnie kosztowała 31 tyś. euro brutto,ale mam tam kilka dodatkowych opcji. na niemieckiej stronie claasa jest film o tej prasie. a te 350 nie podobają mi się z wyglądu,ta moja będzie miała ładne nowoczesne kształty,a te dwie nowe są w kanciatej obudowie

Opublikowano

A np Vicon / DF nie będą droższe a sprzęt konkretny ja bym pomyślał też nad Gallignani cene ma OK i konstrukcja też nie kiepska , sąsiad kupił uzywaną pasową stałokomorową i naprawde ładnie zbija z 360 (potrafi zaduśić ją a bele są 100cm szerokie <_< ) , ciekwie jest pomyślana

Przyznam że też miałem cheć na takiego claasa na prow ale narazie dałem sobie spokój ok 80 tys netto wychodziła z siatką bez sznurka

Opublikowano

dla mnie zaspiewali ze sznurkiem i siatka, kółka wachliwe, odrzutnik i Claas Medium Terminal 85 tysi netto.Więc chyba cena nie jest za bardzo wygórowana, w porównaniu do Welgera na przykład <_< No i musi to byc wieksza prasa, a nie do 60 konnego ciagniczka <_<

Opublikowano

W wierzchowiskach pytałeś ??

Niedaleko mnie kupili claasa z mps prasują MF 4255 i nic nadzwyczajnego ja prasując 360 z 44S miałem twardsze bele w słomie a teraz jak prasuje MF

Widać że 95 kM to mało do mps

Nie starszyli cię że Zetor z variantem będzie miał co robić ??

Opublikowano
A np Vicon / DF nie będą droższe a sprzęt konkretny ja bym pomyślał też nad Gallignani cene ma OK i konstrukcja też nie kiepska , sąsiad kupił uzywaną pasową stałokomorową i naprawde ładnie zbija z 360 (potrafi zaduśić ją a bele są 100cm szerokie ;) ) , ciekwie jest pomyślana

Przyznam że też miałem cheć na takiego claasa na prow ale narazie dałem sobie spokój ok 80 tys netto wychodziła z siatką bez sznurka

znajomy jest dilerem,współpracował z Galignani przez 3 miesiące i nie chce już tych pras widzieć na oczy takie są beznadziejne,ja też biore claasa i uważam że dodrze robie mimo że więcej kosztuje niż inne,ale żadna inna prasa nie zbije tak jak ona.

Opublikowano
znajomy jest dilerem,współpracował z Galignani przez 3 miesiące i nie chce już tych pras widzieć na oczy takie są beznadziejne,ja też biore claasa i uważam że dodrze robie mimo że więcej kosztuje niż inne,ale żadna inna prasa nie zbije tak jak ona.

No ale chyba jeszcze Welger od Claasa jest troszke drozszy...... Tak wogóle ma ktos cennik pras z tej półki??

Opublikowano
Z tym że " żadna inna prasa nie zbije tak jak ona. " to nie można mówic że tylko claas i nic więcej napewno Vicon/DF , Welger , Krone gorzej nie zbiją

ja uważam że nic nie dorówna claasowi(i to jest moje zdanie) Ty możesz mieć inne,ale latem zrobie zdjęcia i wtedy wszystko się okaże ;)

Opublikowano
ja uważam że nic nie dorówna claasowi(i to jest moje zdanie) Ty możesz mieć inne,ale latem zrobie zdjęcia i wtedy wszystko się okaże ;)

Akiedy ci przywiozał juz go?? I co ci mówili o ciagniku do niej, tzn. o zetorku??

Opublikowano

przywiozą mi ją pod koniec marca,a o zetorze mówili że nie da rady bo wspomniałem coś o 150 konnym ciągniku i próbowali wcisnąć mi ciągnik ale ja zamówiłem JD ;),ale i tak zetor bądzie z nią jeździł

Opublikowano
przywiozą mi ją pod koniec marca,a o zetorze mówili że nie da rady bo wspomniałem coś o 150 konnym ciągniku i próbowali wcisnąć mi ciągnik ale ja zamówiłem JD ;),ale i tak zetor bądzie z nią jeździł

Aloe ty z nozami bierzesz?? Bo ja biore bez, wiec o moc chyba nie mam sie co martwic, nawet jak zamierzam troszki wiecej jak 15km/h ganiac nim ;) A co jeszcze domawiałeś?? Jaki w standardzie jest komputerek w 360 zwykłej Claas Medium Terminal tak?? Bo w tych z Heavy Duty to jest Communicator?

Opublikowano

ja zamówiłem sobie 350rc to jest odpowiednik 255 rc tylko że z terminalem. widziałem ja w pracy bo dostałem zaproszenie od korbanków i powiem że wydajnośc ma bardzo dobra bo gościu pocinał z nią ok 20 km na godz i mi wcale nie przeszkadzaja te kańciate kształty:)

Opublikowano
ja zamówiłem sobie 350rc to jest odpowiednik 255 rc tylko że z terminalem. widziałem ja w pracy bo dostałem zaproszenie od korbanków i powiem że wydajnośc ma bardzo dobra bo gościu pocinał z nią ok 20 km na godz i mi wcale nie przeszkadzaja te kańciate kształty:)

A jaki materiał z taka predkościał robił??