-
Podobna zawartość
-
Przez globus512
Witam. Ktoś się orientuje jak to jest z tą rekompensatą ? To jest na terenie całego kraju? Zastanawiamy się nad wygaszeniem produkcji, co trzeba spełnić i do kogo się udać aby dostać taką rekompensatę, w jakiej jest ona kwocie i przez jaki okres, jak to wygląda? Jeśli ktoś wie będę wdzięczny za pomoc.
-
Przez NHCS
NWitam. Podczas sortowania odrzucucono u mnie parę ton schorowanych i źle przechowanych ziemniaków, np. mokra zgnilizna. Co powinienem fachowo z tym zrobić, żeby nie rozwodzić tych chorób po polu? Bo jeżeli wyrzuca np. na obornik to tak się dzieje.
-
Przez AgroMajsterTeam
chodzi o to żeby starczyło zboża do następnego zbioru ile się utrzyma świń ? ps. pyta mój wujek xd -
Przez Konfetti223
Witam wszystkich
Mam problem z kapustą, tzn. kapusta jest dość mała jak na ten czas i co gorsze ma uschnięte dolne liście a te trochę wyżej zaczynają robić się zółte oraz na krańcach pojawiają sie czarne "kropeczki" nie wiem dokladnie jak to nazwać.
W zeszłym roku również mieliśmy problem z kilkoma tunelami, tej samej odmiany ale na innym stanowisku.
Każdy wtedy twierdził że kapusta nie była zahartowana przed zdjęciem folii oraz to że miała zbyt mokro (2-3 dni po zdjęciu folii nadszedł ulewny deszcz). Wtedy nawet opryski na grzyba nie pomagały.
W tym roku jest podobnie jednak ta "faza" zrobiła się o wiele szybciej bo jeszcze pod tunelami.
Już po prostu ręce opadają... Może ktoś miał podobnie i wie co może pomóc? Bardzo proszę o pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Lexion 440-460 pare pytań silnik heder komputer
pszenica ozima oprysk