-
Podobna zawartość
-
Przez grzesiek19863
Chce kupic ciagnik Massey Ferguson 3125 i mam do wyboru skrzynie 16+16 i czy to jest skrzynia PowerShift?? na desce nie ma zadnych lampek od skrzyni wiec nie wim jaka to skrzynia.Sasiad ma MF 3095 i ma na desce lampki A i B ludek stojacy i biegnacy to co innego jak w tym MF 3125 co podalem w linku?? inna skrzynia? czy ma jakas inna nazwe? dokladnie to jest ten traktor http://www.allegro.pl/item932539922_mf_massey_ferguson_3125_126km_4x4_igla.html. Czy moze jest lepsza skrzynia DynaShift?? bo tam sa chyba A B C D tak? Wiec ktora skrzynia jest najlepsza? Bez lampek na desce czy z lampkami A B czy z lampkami A B C D?? Jest ktoras z nich mechaniczna?? Ktora jest najmniej wadliwa??? POMOCY!!! gubie sie w tym!
-
Przez mllodyyy
Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
-
Przez mrbarti44
Witam. Mam okazję kupić traktor zetor proxima 100 power z roku 2012 i 2010. Jakie opinie macie na temat tego traktora (jazda, awarie)? Naprawiał ktoś sprzęgło elektrohydrauliczne? Jakie są częste awarie w tych traktorach? Na co patrzyć przy kupnie traktora?
-
Przez MatKat8887
Witam. Chciałam zapytać osoby które sa już po kontroli z agencji jak wyglada procedura na miejscu w trakcje przeprowadzania kontroli budynku dla loch na produkcje prosiat. Ile się czeka na kontrol od złożenia wniosku o płatność a ile na płatność? Czego się można spodziewać po takiej kontroli. Proszę o odpowiedz osoby doświadczone
-
Przez Piszczu
Witam koledzy. Jak to jest z tymi dotacjami,jak to wygląda szczegółowo,krok po kroku. Załóżmy,ze chcemy postawić nową obore.Z jakich dotacji wtedy można skorzystać? Jak z tym działac,słyszałem,że potrzebny biznesplan itp.Gdy sie uda to trzeba zaciągnąć kredyt i unia później przelewa jakieś pieniazki? Są osoby które sie tym zajmują i pomagają rolnikom? Czy można łączyć różne "wpsomogi" typu młody rolnik,prow.Czy warto wgl brnąć w dotacje? Milo by było gdby ktoś opisał jak to wygląda krok po kroku :) P.s za komentarze typy "nowy w Internecie" dziękuję :) po prostu jestem ciekawy zdania ludzi którzy mieli z tym styczność.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zetor Proxima 105 Power - kalibracja sprzęgła i skrzyni biegów
Renault 90-34 + amazone ug 2200 power