Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam musze wybrac do marca jakieś pługi koniecznie 3+1 zagonowe będą pracowały z Fendtem 612 . zastanawiam sie wiec jaka marke wybrac zeby dlugo i bezawaryjnie służyły w miarę tanio kosztowały części zamienne i dobrze orały . zastanawiałem sie nad kvernelandami i overum znajomi namawiają mnie na george abeson nie wiem jak to się pisze ,, i na unie ale uni chyba nie chce moze ktos z was wie ktore beda najlepsze najmniej awaryjne i w miare tanie w utzrymaniu ewentualnie jakies inne marki moze ktos ma i byl by chetny wyrazic swoja opinie pzodrawiam

Opublikowano (edytowane)

To ile Ty chcesz kupić tych pługów? Chyba, że chodzi Ci o ilość odkładnic jak przeczuwam... Ale dobra. Ja bym polecił Rabe werk i Lemken, są te pługi u nas we wsi i naprawdę robią bardzo dobrą robotę, ceny może troszkę wyższe, ale może też trafić się dobra okazja, szukaj, testuj a na pewno coś znajdziesz. Aa i jeśli wezmiesz coś z tych lepszych mark to Ci gwarantuje że nie będziesz patrzył na unie :D

Edytowane przez WujekWaa
Opublikowano

No tak, ja się sugerowałem pługami używanymi bo według mnie kupować nowy pług zagonowy to głupota, lepiej poczekać trochę i kupić nowego obrotka lub starego obrotka zamiast nowego zagonowego :D Ale nie przekonuje, tylko doradzam :)

Opublikowano

chodzi o nowe plugi na prow zeby nie byl to prow ww zyciu nowcyh bym nie bral i do tego na pewno nie 3+1 tylko 4 niestety nie przyznali mi obrotówek, nawet 4 nie przyznali musialem kombinowac i bedzie 3+1 a na jakim zabezpieczeniu polecacie chydrauliczne kolkowe resorowe?? myslalem o overumach na chydraulicznych zabezpieczeniach , i jeszcze jedno pytanie brac przedpluzki ??

Opublikowano

chodzi o nowe plugi na prow zeby nie byl to prow ww zyciu nowcyh bym nie bral i do tego na pewno nie 3+1 tylko 4 niestety nie przyznali mi obrotówek, nawet 4 nie przyznali musialem kombinowac i bedzie 3+1 a na jakim zabezpieczeniu polecacie chydrauliczne kolkowe resorowe?? myslalem o overumach na chydraulicznych zabezpieczeniach , i jeszcze jedno pytanie brac przedpluzki ??

posiadam zagonowy vogel&not juz z 8 lat ms 850 cbm cat 3 lekko idzie w ziemi regulacje 0d 32 do 44cm

jest blisko ciagnika nie ma potrzeby tak dociazac przodu jak do kverelanda ......zabezpeieczenie posiadam na zrywane sroby w sezonie z 1 kg srob naurywam kupisz go ponizej 20 tys napewno jakosc stali jest bardzo dobra

odkładnie maja niewielkie slady zuzycia

kolega kupił w tym roku obrotowke vogla 53 tys...ale chyba i tak jest tanszy od lemkena

Opublikowano (edytowane)

Tani w kupnie i w utrzymaniu zdecydowanie jest Kverneland AB100 , szerokość pracy regulowana do 50cm na skibę , u mnie z tym pługiem chodzi 90 konny case , ten Fendt będzie miał z nim lekko co przełoży się na wydajność pracy i oszczędność , Na prawdę super pług , nówkę powinieneś kupić za 25 tysięcy , u mnie na wsi to popularny model pługa i każdy go sobie chwali :)

Edytowane przez damian1992
Opublikowano

widzę, że wszyscy polecają Ci pług powyżej 20 tys a ja zaproponuję Pług z Akpila o nazwie MIX 40. Posiadam ten pług ponad 3 lata i nie zamieniłbym go na żadden inny. Ma regulowana szerokość orki, nie stawia dużych oporów, idealnie przykrywa resztki i poplony a ustawienie go do orki to bajka. A największy atut to cena