Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) otóż ostatnimi dniami przytrafiło mi się coś dziwnego w moim Fergusonie. A mianowicie ciągnik wgl. nie załącza wałka przekaźnika nie reaguje również na włączanie przedniego napędu a także nie chcę się przełączyć z żółwia na zająca i ciągnik cały czas ma niskie biegi. Prosił bym o szybką pomoc ponieważ jak wiadomo roboty teraz dużo a do maszyn, które posiadam tylko on się nadaje. Pozdrawiam ! :)

Opublikowano (edytowane)

Noo to nie wina komputera bo ciagnik kupiłem z przełącznikami podłączonymi bezpośrednio a nie przez komputer. Co do bezpieczników to są dobre.

Edytowane przez LopezoO
Opublikowano (edytowane)

Identycznie mialem tez w 3095 ale u mnie to wina komputera ktorego sam sobie na wlasne zyczenie uszkodzilem. Teraz mam na przekaznikach. Kolego Mariusz te Ciagniki nie maja miekkego startu, dlatego powinno sie przy malych obrotach WOM zalaczac:) To Ty masz ten komputer wgl podlaczony czy nie??

Edytowane przez micro16
Opublikowano (edytowane)

nie znam w ogóle tego ciągnika ale skoro trzy funkcje powiazane ze skrzynia biegow padly na raz to wina nie lezy czasami po stronie hydrauliki?

Edytowane przez michalmaciek
Opublikowano

Mają miękki start. U mnie było coś podobnego że ciągle był na żółwiu, ale t z własnej winy bo jak kupiliśmy to odłączyliśmy akumulator żeby go naładować a potem przy podłączaniu były dwie klemy po jednej stronie i podłączyliśmy klemę - do prądu. Ale przyjechał mechanik zapalił zgasił i zapalił i wszystko działa do tej pory.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Scoti
      Witam podczas rozsiewania nawozu w moim mf co chwile rozłacza wałek wom i trzeba znów ruszyć dzwignia żeby się włączył czy to pod jakas podpiętą maszyną czy na pusto gdzie szukać przyczyny ?
    • Przez Diabel1
      Witam mam problem ze sprzęgłem w moim maseyu. Jak się olej zrobi ciepły sprzęgło zaczyna nierówno brać to znaczy na wolnych obrotach robi się problem z ruszeniem. Zdarza się że pedał sorzęgła zwolnisz a ciągnik nadal stoi.Słabnie taż wspomaganie. Myślałem że to pompa,wymieniłem pompe, filtry , olej , i było troszke lepiej przez dwa dni i sytuacia wróciła.prosze o jakieś rady , wskazówki co robić.
    • Przez RybbA1999
      Witam mam problem z wyjecie walka wom w mf 3080 rokrecitwm go z tyłu i przodu jednak nie mogę go wyjac wie ktoś może jak to zrobić i drugie pytanie czy na tym koszu sprzęgłowym powinien byc taki luz ? Walek wychodzi tylko centymetr do tyłu 
      20250825_192311.mp4  
      20250825_192436.mp4    

• Przez ziolek1996
      Czy ktoś z was posiada lub niedawno zakupił instrukcje z naprawami i obsługą MF3xxx? i czy są tam przydatne rzeczy?

taka jak w linku
      https://allegro.pl/oferta/instrukcja-napraw-massey-ferguson-3050-3070-3060-9937756038?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

• Przez LeszekJędrzejczak
      Witam. Mam problem z wom. Po załączeniu na ciepłym oleju wałek startuje ale po chwili zaczyna migac cisnienie skrzyni. Nastepnie walek sie rozlaczy i miga kontrolka od wałka. Sprawdzone cisnienie na porcie jest slabe wiec stwierdzam ze problem jest na koszu. Moje pytanie brzmi: Jak dobrac sie do kosza? czy trzeba rozpoławiac ciagnik? czy moze uda sie to zrobic od tyłu? no i czy sa jakies niespodzianki typu ze cos trzeba skrecic zeby podczas demontazu sie nie posypało. 
      Ciagnik to MF 3070 z 1987r,  
  • Dodaj nową pozycję...
v