Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja to jak zaczął schodzić to dopiero na dzień zaczalem odkrywac a na noc przykrywalem bo akurat wtedy największe przymrozki były. Oczytalem się ze koper jest bardzo wrażliwy nawet na małe przymrozki i chyba przesadziłem z tą ochrona... Wieczorem opryskam Signumem zobaczymy moze sie poprawi jak nie to pójdzie na większy do ogórków
Opublikowano

Tez chciałem otworzyć szklarnie ile się da tylko ze na połowie dziadek ma natkę pietruszki i nie daje bo wilgoc ucieknie i ciągle się o to z nim spieram... :-/

Opublikowano

Wiem wiem chodzi mi o ten przewiew bo jakoś nie chce do góry rosnąć ten koper listków ładnych dostał i tak się zastanawiam może jakby wpuścić trochę wiatru zaczął pracować to i raz ze mocniejszy byłby a dwa szybciej poszedł do góry myślisz że to by go trochę ruszyło?

Opublikowano
1 godzinę temu, Kula7 napisał:

Wiem wiem chodzi mi o ten przewiew bo jakoś nie chce do góry rosnąć ten koper listków ładnych dostał i tak się zastanawiam może jakby wpuścić trochę wiatru zaczął pracować to i raz ze mocniejszy byłby a dwa szybciej poszedł do góry myślisz że to by go trochę ruszyło?

Ciężko to stwierdzić bo fakt pogoda go nie rozpieszcza a co do wietrzenia to ja mam dołem drzwi przysłonięte  bo przy takim wietrze to może go uszkodzić

Opublikowano
44 minuty temu, Kula7 napisał:

A Tobie doszedł juz koper czy jeszcze? Dzis byłem na giełdzie to juz dosyć sporo się go pojawiło

Jeszcze nie a teraz w piątek z jednej foli wpadła mała trąba powietrzna i folia do wymiany.Jak cena koperku na giełdzie? I gdzie byłeś na giełdzie

Opublikowano

Oho takie wiatry u Ciebie? Jeżdżę na Bronisze sprzedawali po 20 zl mendel. A tak z ciekawości zapytam jakiego typu nawadniania uzywasz do kopru?

Opublikowano

Spoko, gdzie taki przewód kupiłeś w sklepie z nawodnieniem? U mnie kropelkowym idzie ale tak myślę żeby go czasem zrosic czymś z góry. Konstancin kojarzysz? Na południe od Warszawy a ty?

Opublikowano

Tez na Bronisze jezdzisz? Na następny rok chyba spróbuję z takim przewodem, fajna sprawa jest możliwość doboru szerokości zasięgu podlewania czy regulacja cisnienia wody to robisz?

Opublikowano
1 godzinę temu, Kula7 napisał:

Tez na Bronisze jezdzisz? Na następny rok chyba spróbuję z takim przewodem, fajna sprawa jest możliwość doboru szerokości zasięgu podlewania czy regulacja cisnienia wody to robisz?

Tak jeżdżę na bronisze.mam 100 kilometrów z podwórka na giełdę.ten przewód chodzi akurat pod małą pompą co jest do domu i idzie przez hydrofor ale na dużej pompie to bym musiał chyba cały krążek kupić 100 metrowy.W zeszłym roku widziałem nasz polski który rozlewa na 4 metry szerokości bo ten daje 8 metrów.Do zalania tunelach jest w sam raz bo w tym sezonie sucho to robię tak że robię wstępną uprawę potem idzie nawóz upraw i  rozkładam ten przewód i puszczam wodę na godzinę i dopiero uprawka i sadzenie.A co uprawiasz prucz kopru?