Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem bo zepsuła mi się tarcza krzywkowa w podbieraczu w przyczepie ppr2 i szukam jakiejś firmy która ma części do tych maszyn. W necie nic nie umiem znaleść. Proszę o szybkie odpowiedzi bo to sprawa nie cierpiąca zwłoki:) Z góry dzięki

Opublikowano

witaj zależy w jakim rejonie mieszkasz bo ja też taką ową posiadam i szukam części bo to centralna polska ja mam daleko ale wysyłają jeżeli chcesz krzywkę to co znalazłem jedna firmę co maja bo obdzwoniłem cały kraj za częściami

http://agrol.abc24.pl/default.asp

masz tu strone internetową.

mam jedno pytanie do ciebie jak działa u ciebie sprzegło na podbierak bo ja mam zaspawane i chciałbym to uruchomic i niewiem jak .

a cha co jeszce jak wymieniasz krzywke do chyba musisz podbierak sciągoć to se odrazu wymien rolki nowe te co chodza w krzywce o ile stare nie zniszczyły krzywki

Opublikowano

Dzięki kolego za stronkę właśnie od nich zamówiłem. Podejrzewam ze własnie rolki zniszczyły krzywkę i też je wymieniam. Niewiem o które sprzęgło Ci chodzi kolego o tą rączkę po prawej stronie którą można odłączyć podbiercz?

Opublikowano

tak o tą rączkę co wyłącza podbierak, jak ona w ogóle dział.

aha jeszcze jedno pytanko czy podał byś mi nr. łożyska igiełkowego co przychodzi do krzywki i z drugiej strony,bo u mnie sie rozleciało a nie moge znaleźć takiego bo nie mam numeru, a numeracja jest z kosmosu do takich łożysk

Opublikowano

Kolego jutro sprawdzę te łożyska bo będę składał. A rączka niewiem jak działa wiem tylko ze jak sie wyciągnie to odcina napęd na zębatki do podbieracza :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wicek
      Posiadam starszą przyczepe strautmann  ,przy naprawie elementu ramy musiałem odkręcić rurki hydrauliki od zaworu posuwu  /zabezpiecza przed zablokowaniem  materiałem walców/.
      Po naprawie  przy worzeniu kukurydzy posuw nie dał rady  przesunąć  choć węże naprężały się po każdej próbie . Po częściowym rozładunku  dopiero ruszył ,przedtem działało wszystko ok. Co sugerujecie  , jakieś zapowietrzenie 
    • Przez remus2893
      Witam miał ktoś taki problem że nie działa posów w jedną stronę i brak jest regulacji potencjometrem na sterowniku w zbierającej Claas sprint 445s. Przed tą awarią pękł przewód hydrauliczny zasilający rozdzielacz, wymieniłem go a problem pozostał.
    • Przez Mar_Tin
      Jak w temacie kupię przyczepę do zbierania małej kostki najlepiej New Holland 1006 lub podobne.
    • Przez pawelmf
      Witam mam problem . Podczas zbierania trawy wystąpil problem podbierak przestaje działać jest trrr i podbierak podskakuje działa z przerwami potrafi na pusto też się zatrzymywać. Co jemy dolega 
    • Przez DrDeutz
      Witam panowie- mam pytanko.W  zeszłym roku zakupiłem przyczepę Claas cargos  9400. Na przedniej ścianie ma zrobione adaptacje do zakiszacza, poprowadzone przewody. Poniżej zamieszczę zdjęcia – czy mógłby mi ktoś wyjaśnić zasadę działania – powiedzieć czego tutaj poza zbiornikiem ewentualnie może brakować i doradzić jak to uruchomić żeby przy zbieraniu można było ten zakiszacz stosować?

• Dodaj nową pozycję...
v