Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem lemkena 3 obracany na 2 węże do zetora 7211 i jak mam podłączyć węże obojętne do którego gniazda hydrauliki i jak się taki pług obraca ta dźwignią od kiprowania przyczepy .Proszę o porady

Edytowane przez lukaczmarek
Błędy
Opublikowano

Tak, obojętnie jak podłączysz będzie dobrze. Różnica będzie jedynie taka gdy przewody będziesz podpinał raz tak raz tak że np. jak wajchą ruszysz do przodu to obróci Ci pług w prawo a po zamianie przewodów odwrotnie po ruszeniu wajchą obróci go w lewo.

Opublikowano (edytowane)

A czy przepływ oleju w hydraulice ma jakieś znaczenie to znaczy czy przepływ muszę podkręcić na większą wydajność

Błędy
Opublikowano

Jak podkręcisz na większą wydajność to będzie szybciej obracał. Ja bym radził najpierw zobaczyć jak wszystko działa jak się olej rozgrzeje czy podnośnik daje rade i jak szybko obraca jak będzie za wolno to wtedy można się bawić w podkręcanie wymianę pompy zawora itd.

Opublikowano

A czy przepływ oleju w chydraulice ma jakieś znaczenie to znaczy czy przeplyw muszę podkręcić na wieksza wydajnosć

Nic nie podkręcaj oryginalnie będzie dobrze to nie siłownik w przyczepie że trzeba dużo oleju i jak będzie większy przepływ to szybciej wywróci. Tak więc zostaw jak jest.

Opublikowano (edytowane)

Nic nie było regulowane a występuje taki problem że raz obróci pług a za drugim razem ma problem trzeba parę razy ruszyć dźwigniom i go obróci

Błędy
Opublikowano

Nic nie było regulowane a występuje taki problem że raz obróci pług a za drugim razem ma problem trzeba parę razy ruszyć dźwigniom i go obróci

To może być wina tej kostki sterującej przy siłowniku pługa