Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy apropo kół do poznaniaka to jak średnica koła bedzie większa to siewnik nie będzie czasem żle siał bo jak mierzyłem oryginalne koło 400 R16 to średnica ma około 62cm a od syreny ma około 63,3cm czy ktoś mógł by podać rozmiar opony jako zamiennik !!!

Opublikowano

witam dzisiaj jezdziłem za oponami i jedynie co udało sie znaleść w pasującym rozmiarze to 195/65R15 średnica to 62cm 185/70R15 62,3cm szerokie więc trzeba bedzie założyć felgi odwrotnie. najlepiej by było właśnie od syreny znaleść i bez problemu by było

Opublikowano

witam koledzy apropo kół do poznaniaka to jak średnica koła bedzie większa to siewnik nie będzie czasem żle siał bo jak mierzyłem oryginalne koło 400 R16 to średnica ma około 62cm a od syreny ma około 63,3cm czy ktoś mógł by podać rozmiar opony jako zamiennik !!!

Różnica to niecałe 2% więc nie przesadzajmy śmiało można zakładać , gorzej ze znalezieniem ...

Proponowałbym poszukać w dojazdówkach

Opublikowano (edytowane)

Mam zjechane zimowki z samochodu o rozmiarze 185/65 R15 - wg obliczeń średnica kola to 621mm - a wiec powinno się zgodzić na średnice, ale czy wejdą na felgi syrenowskie??

Nie będą gdzieś ocierać w siewniku - dość ciasno jest na opony w poznaniaku...

Zakładał ktoś cios podobnego na felgi z syrenki?

Piszecie ze od syreny maja 62cm - znalazłem ze oryginalne do syreny to 165/80 R15. - mi wychodzi ze to 64,5cm

Edytowane przez arty
Opublikowano

Na felgę od Syreny założyłem oponę 195/?/15 . ale było ciężko ( do przyczepki ). Szersza felga , która pasuje do poznaniaka to będzie 15" od Tarpana , kiedyś miałem przy starym siewniku bo oryginał mi jakiś ... ukradł.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Optiwiew
      Witam kupiłem ostatnio używany siewnik Isaria 6050 2,5m. Potrzebuję instrukcji obsługi. Nie mam żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc.

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez tadziost
      Witam. Co może być z przekładnią bezstopniową w siewniku ? Kupiłem siewnik 3m i przy kręceniu kołem i ustawianiu dawką mam wrażenie jakby się coś kończyło w przekładni,  musi być na dźwigni ustawiona dawka prawie na full , żeby w miarę było ustawione. Przy drugim siewniku 2.7 ta sama przekładnia kręci rolkami przy małej dawce na podziałce a w nowym nidugo mi skali zabraknie . Pomocy , czy tylko wyrobione krzywki? Bo patrząc na ceny np łożyska jednokierunkowego to 500 zł injakis wałek 1000 zł 
    • Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Dodaj nową pozycję...
v