Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Mari82 napisał:

Wczoraj zrobione t0 i aminokwasy

IMG_20211101_103117.jpg

IMG_20211101_103046.jpg

O kurcze,  jeszcze się wykłosi w tym roku😜

Jaki rejon, czas inorma siewu?

Opublikowano

To ja kilka dni wcześniej siałem a jest mniejszy. Klimat robi robotę.

A co na t0 szło i jakiej firmy amino?

Opublikowano

Szczeżę nie kupowałem nic specjalnego, i dawałem w okrojonych dawkach, to co zostało z wiosny troszkę artemis, plus tebu,i coś tam jescze, pogoda idealna nawet 18 stopni także może coś zadziała, w tamtym roku podobnie zrobiłem i na kontroli jeden przejazd brakło w lg veronica i powiem ze różnica była widoczna gołym okiem,mniej patogenow chorobotwórczych także coś to jednak działa,a w tamtym sezonie nie podobał mi się jęczmień, mocno dostał w d dużo grzyba plus mszyca zrobiła robotę w tym już dopilnowałem mam nadzieję na prefekt wszystko, odchwaszczanie bylo trinity aminokwasy agrosorb folium. W dawce 1.5l, także na tą chwilę czekamy do wiosny i mamy nadzieję że zima będzie łaskawa dla jęczmienia 🙂

Opublikowano
1 godzinę temu, Mari82 napisał:

Szczeżę nie kupowałem nic specjalnego, i dawałem w okrojonych dawkach, to co zostało z wiosny troszkę artemis, plus tebu,i coś tam jescze, pogoda idealna nawet 18 stopni także może coś zadziała, w tamtym roku podobnie zrobiłem i na kontroli jeden przejazd brakło w lg veronica i powiem ze różnica była widoczna gołym okiem,mniej patogenow chorobotwórczych także coś to jednak działa,a w tamtym sezonie nie podobał mi się jęczmień, mocno dostał w d dużo grzyba plus mszyca zrobiła robotę w tym już dopilnowałem mam nadzieję na prefekt wszystko, odchwaszczanie bylo trinity aminokwasy agrosorb folium. W dawce 1.5l, także na tą chwilę czekamy do wiosny i mamy nadzieję że zima będzie łaskawa dla jęczmienia 🙂

W jakiej dawce poszło trinity?

Opublikowano (edytowane)

2.4l,na/ha ale wyczyściło już fajnie widać, że chwasty dostały ładnie zobaczymy wiosną, taka ciekawostka fakt że dwie inne odmiany ale termin siewu ponad 2 tyg wcześniej sąsiada,cziyli początki września i moj vireni

IMG_20211101_160608.jpg

Edytowane przez Mari82
Opublikowano

Całkiem spoko ale ja bym chyba obniżył dawkę i dorzucił albo tebu albo przy obecnych zapowiadanych temp coś z grupy morfilin yyy coś w sumie tylko mamy fenpropidyna, bo fenpropimorf wycofany ale 5 stopni i działa na tiofanat i tebu 10 w górę 

Opublikowano
Dnia 1.11.2021 o 16:06, Mari82 napisał:

2.4l,na/ha ale wyczyściło już fajnie widać, że chwasty dostały ładnie zobaczymy wiosną, taka ciekawostka fakt że dwie inne odmiany ale termin siewu ponad 2 tyg wcześniej sąsiada,cziyli początki września i moj vireni

IMG_20211101_160608.jpg

Co jak co ale miedzę macie niekiepską

Opublikowano

Może na zbliżeniu i wydaje się szeroką, uwierz raptem na koło max tylne od ciapka, ale jest a nie pobrali dzierżawy bo biznesmeni wielcy a już nie chce mi się cisnąć, i granicą była wiele lat nagle znika bo pan nie może wyrobić się i orka nocą na 6 skib nowym jd, albo talerzówka 12 na godzinę 😡😡😡, a była granicą kurna nie widziałem taka gadka  biedaczek Kurcze, a gmina nowe drogi porobiła i uwierz jeździ się kapitalnie u nas, asfalty itp to podorają pod sam asfalt aż się obrywa 😡🙆‍♂️a brak słów, ale to temat jęczmienia, pozdrawiam 

Opublikowano

pytanie do ekspertów, będę odchwaszczał jęczmień diflufenikanem (clayton el nino) oraz chlorotoluronem (lentipur) mogę do tego dodać trochę fenopropidynyn (morfolina), będzie to miało jakiś wpływ na zboże czy podzielić zabiegi na dwa ?

Opublikowano
5 godzin temu, disel16v napisał:

Czy jest jakaś szansa załatwienia trawy w jęczmieniu ozimym ? Stanowisko dostało glifo ale tam gdzie mijaki dusi zboże..

5 godzin temu, disel16v napisał:

Czy jest jakaś szansa załatwienia trawy w jęczmieniu ozimym ? Stanowisko dostało glifo ale tam gdzie mijaki dusi zboże..

Poczytaj etykiety atribut  i Apyros 

Opublikowano

Co znaczy stanowisko.

Tu Sandra bezorkowo po facelii, wysoko pH I NPK. 250ultra8 pod korzeń.

Siew 14 wrzesień 350szt.

Sarny mają stołówkę.

Zaprawione 150ml kinto plus I 100ml systiva.

Zdrowe, zero mączniaka pomimo łąki.

Oby przezimowała.

20211111_123438.jpg

20211111_123443.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Co znaczy stanowisko.

Tu Sandra bezorkowo po facelii, wysoko pH I NPK. 250ultra8 pod korzeń.

Siew 14 wrzesień 350szt.

Sarny mają stołówkę.

Zaprawione 150ml kinto plus I 100ml systiva.

Zdrowe, zero mączniaka pomimo łąki.

Oby przezimowała.

20211111_123438.jpg

20211111_123443.jpg

fest się pokrzewiła 

Opublikowano

Też jestem tego zdania. Przy tym zagęszczeniu raczej już by poległ.

2 minuty temu, XTRO napisał:

fest się pokrzewiła 

Na monokulturze po pszenżycie to tak max 70% tego zagęszczenia

20211111_120604.jpg