Co posiać na ugorze?
-
Podobna zawartość
-
Przez roki_025
Witam Wszystkich !
Mam do znawców pytanie.
Potrzebuję ciągnik który obsłuży kosiarkę bijakową o szerokości roboczej od 1,6m do 2,2m, nie dysponuję dużymi środkami tak więc zastanawiam się między c360 a c385 ( 902 lub 912 ).
Teren zróżnicowany, trawa wysoka, są również samosiejki duże nierówności ( kopce, koleiny itp ).
Możecie mi coś polecić do 20 tyś ? zależy mi na bezawaryjnej pracy, ekonomia jest na drugim miejscu. Trawa jest koszona raz w roku, no może dwa na obszarze 40 hektarów, czasem zdarzą się pochyłe ale niezbyt duże.
Jak wygląda sprawa z wydajnością ? Jaką prędkością się kosi ? dotychczas prace wykonywaliśmy w inny sposób ale czasy się zmieniły..
Pozdrawiam
-
Przez lancrolny
Witam.
Posiadam dwa pola które 1-2 razy mi zalewa tak średnio co 2-3 lata. W tym roku zalało mi jęczmień który musiałem wyrandapować bo zamiast zboża rosły chwasty. Moje pytanie jest takie co siać aby mieć jak najmniejsze straty. Myślałem o jakiejś trawie ale się jeszcze waham.
-
Przez jaszczur2008
Witam
Dopiero zaczynam prace z produkcja zborza.
Wydzierzawilem 4 hekatary ziemi 6klasy (taki rejon)
Mam 1 hektar zasiany zyta, a 3 hektary obsieje owsem.
I teraz pytania:
1.kiedy wsiac owies?
2.kiedy, w jakich dawkach i jaki nawoz posiac na owies?
3.kiedy, w jakich dawkach i jaki nawoz posiac na zyto?
-
Przez matek921
Witam chce zasiać pierwszy raz łubin siewnikiem Fiona D78 2.5m. Ma ktoś doświadczenie jak zasiać takim siewnikiem? Bardzo proszę o pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kukurydza bez obornika
Massey Ferguson