Dobudówka do ściany bocznej z dachem jednospadowym
-
Podobna zawartość
-
Przez Bartys12
Witam
Czy ktoś orientuję się jaki jest koszt pakowania kukurydzy w rękawa ?
interesuje mnie cena rękawa oraz koszt jego uzupełniania od ha
oraz ile ok hektarów wejdzie w taki rękawa przy wysokości roślin średnio 3 m
-
Przez 2Reebok
Witajcie, wiem, że podobne tematy już były, ale wszystko jest z przed x lat. Ceny wszystkiego się zmieniają i poglądy użytkowników również.
w przyszłości zastanawiam się nad budową obory uwięziowej na 50 sztuk w której będą się znajdowały krowy mleczne i kilka sztuk jałowic. Obora miała by być bez użycia słomy, pod krowami maty, za krowami ruszta (wszystko lądowałoby w szambie - szambo na ile l gnojowicy.?) Miały by być dwa rzędy stanowisk no i w środku przejazdowy korytarz paszowy. Zbiornik na mleko jakiej pojemności? no i dojarka przewodowa na 6 aparatów udojowych.
I tu moje pytanie czy orientujecie się jaki byłby koszt takiej obory.? materiał plus należność dla firmy za wykonanie.?
Czy użytkujecie takie obory na tyle sztuk bez ściółki, krówki na matach a za nimi ruszta. Jak się u Was to sprawuje.?
proszę nie pisać, że lepsza wolno-stanowiskowa (może i tak) ale w moim przypadku wchodzi w grę tylko uwięziowa.
za wszelkie informacje dot.ceny i użytkowania będę wdzięczny.
-
Przez bob124a
Witam Panowie mam poważny problem chce ocieplić beton w oborze u świń dlatego bo mam na nim zboże.Chce to zrobić tanim kosztem i myślałem od spodu przykleić styropian 5 cm , na belki 3cm na klej i do pewności przykręcić kołkami zaciągnąć klejem i siatką a łączenia miedzy nimi do pewności zakleić pianką .Tylko teraz moje pytanie czy przez takie coś nie bedzie przechodzić wilgoć? i czy nie będzie się skraplać? Beton ma wymiary 15 na 15 i oprócz ścian jest podparty na 4 filarach pośrodku i był dawany gruby drut żeby można było sypać dużo zboża.. Teraz sąsiad przyszedł i stwierdził ze to będzie źle .Wiec jest jeszcze inna propozycja ale już droższa dać styropian i folie u góry ale trzeba robić wylewkę i dawać zbrojenie żeby styropian się nie zapadł pod ciężarem.Ja bym wolał na dole dlatego że będzie taniej i bym wykorzystał puste pola niepotrzebne miedzy belkami tylko czy będzie dobrze .Powiedzcie mi jak wy byście to zrobili i co myślicie o tym styropianie na suficie. Dodam że na betonie po żniwach mam około 50ton zboża a myślę że do 100 to tam spokojnie wsypę filary sa grube belki mocne tylko problem z tą wilgocią
-
Przez byczek1999
Witam
mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku
Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
-
Przez ChiquitaB
Witam. Bede stawial obore 40djp wolnostanowiskowa i chcialem zwpytac ile placiliscie za sam projekt obory i dodatkowe rzeczy . Bo mi wycenili projekt 10tys plus dodatkowe rzeczy potrzebne do pozwolenia prawie kolejne 10tys. Co wy na to?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brak tylnego napędu Zetor 6341
Czosnek zimowy