Skocz do zawartości

Zespół Szkół Technicznych nr. 8 im. Michała Drzymały w Poznaniu (kier. mechanizacja rolnictwa)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musimy pamietać że za nami jest co najmniej dwóch posłów radny sejmiku wojewódzkiego i sporo ważnych dla poznania osób a także mamy po swojej stronie kilkunastu radnych miasta poznania - co prawda mniejszość ale to zawsze coś - radnych którzy sa po naszej stronie warto zaprosić na te drzwi otwarte

Opublikowano

Co do filmu to tak :

- Przydał by mnie się 2 kamerzysta z kamera i statywem.

- Sabaton jak najbardziej pasuje .( Doda się napisy kiedy ta piosenka leci)

- Jeśli macie jakieś podkłady to bardzo chętnie czekam na propozycje .

- Film będzie wyglądał w ten sposób że będzie materiał wideo z podkładem i będą wstawki wywiadów z absolwentami, uczniami, nauczycielami i posłami popierającymi nas.

- Pokazy praktyk na warsztacie i kursów na prawo jazdy i wszystko z czego szkoła najlepiej słynie.

- Myślę że film się zamknie w 10 min.

2 sprawa to w który dzień się spotykamy 17 czy 21 marca 2012 ??

Opublikowano

jeżeli możecie to przygotujcie jakieś ulotki - najlepiej w formacie A5 z logiem szkoły i informacją o drzwiach otwartych i o naborze - rozmawiałem ze znajomym przedstawicielem handlowym który krąży po całej wlkp i nie ma problemu zeby je rozdawał rolnikom - szczególnie tam gdzie wiadomo ze jest młodzierz gimnazjalna

możecie też dodać taką samą jak moja sygnaturke i pod waszymi postami będzie to widoczne

co do filmu to - rozmawiałem z kolegą który ma profesionalna firmę zajmujacą sie videofilmowaniem i powiedział ze nie ma problemu - też jest absolwentem szkoły i też chce pomóc - musi się jednak teraz znaleśc ktoś kto przygotuje odpowiedni scenariusz uzgodniony z dyrekcja szkoły - tak żeby wszystko miało ręce i nogi - i żeby też dyrekcja o tym wiedziała - z podkładem muzycznym ja bym nie szalał bo ZAIKS moze nam namieszac i od wszystkich isób biorących udział w filmiku muszą byc zgody na rozpowszechnianie w internecie - mamy klasy patronackie z KUHNem i z Jaryszkami - ktoś od nich musi wystapic - w filmiku musza tez pojawic się plansze z informacjami jakie kierunki prowadzimy itd - tez jestem zdania ze nie dluzej jak 10 minut i też przydał by sie jakiś krutki rys historyczny szkoły - pare fotek archiwalnych (apropos w gabinecie dyrektora na ścianie wisiało kiedyś zdjęcie przedstawiajace kupę gruzu i dwóch ludzi a zrobione było w 1948 roku własnie na golęcinie)

jeśli chcecie coś takiego robic to musieli byśmy sie spotkać wczesniej zeby wszystko ustalić tak zeby po pierwszej edycji drzwi otwartych miec juz zmontowany filmik i pościć go w internecie - co do scenariusza to moge pomóc bo mam juz pewna koncepcję

Opublikowano

Coś mnie się wydaje że będzie to mój najcięższy film do wykonania. Masa pracy ale zrobię to jak najlepiej będę umiał.

Co do ulotek to już nie moja broszka a z zgodami na publikacje to musi ktoś załatwić ze szkoły .

Opublikowano

Hmm - jeśli to dla was problem to ja mogę z moim kumplem sie tym zajac profesionalnie - bo chyab o to właśnie chodzi ?? wiadomo pomysł jest jak najbardziej wasz ale skoro ma to coś zdziałać to musi to być zrobione z jajem - zresztą nam absolwentom łatwiej będzie uzgodnić pewne sprawy z dyrekcją i nauczycielami

Opublikowano

Ok to ustalmy że @Mechanizator zajmiesz się z kumplem filmem żeby było profesjonalnie i za***iście :D Co do ulotek to już są przygotowywane i na dni otwarte zapewne będą gotowe bo to szkoła robi a w razie czego są jeszcze te co rozdawaliśmy na targach edukacyjnych tylko na nich jest jeszcze mowa o liceum. Więc ja jutro idę się popytać dyrektora i wszystko będzie jasne

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No to wszystko rusza pełną parą, jak dla mnie i kolegi @dxmentraktorzysta, to pasuje pewnie każdy z tych terminów. Ja u siebie w szkole, może poszukam jakichś ludzi na mechanizację. Kilku może by się znalazło. Ulotkę o drzwiach otwartych wywiesił bym na gazetce i od razu więcej pogłosu.