Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Bomba41

Brak świateł 5320

Polecane posty

Bomba41    0

Witajcie, mam taki problem z moim zetorkiem, ze od pewnego czasu nie działają mi przednie kierunkowskazy (oba), i jedno światełko to obok kierunkowskazu, oraz jedno światło główne w masce ale tam jest chyba przepalona żarówka, nie zdążyłem sprawdzić. Jakoś nie miałem do tej pory czasu tego sprawdzić cały czas była robota ale dzisiaj mam troche czasu zdjąłem klosze i o dziwo żarówki dobre te w kierunkach i lampkach przy nich bezpieczniki dobre, więc nie wiem co może być z nimi nie tak, podsuńcie mi jakiś pomysł, bo z elektryki jestem noga :unsure: :unsure:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bomba41    0

I co zrobiłeś? co się stało? nie chce mi sie po kolei po schematach tego szukać, może akurat ktoś to już przerabiał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Mi po prostu przerywacz się spalił i go wymieniłem koszt ok (30zł) i jest teraz dobrze.Wez sobie kontrolke

i sprawdz czy jest prad jak jest to nie znam przyczyny :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4porucznik01    15

sprawdź wsuwki przewodów czy nie są zaśniedziałe , banalne ale czasami to jest przyczyną . u mnie w zetorze były przewody przetarte w kątownikach w kabinie i trzeba było nowe przewody założyć tylko mój zetor jest starszy 87r :lol: no to już miało prawo tak się stać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bomba41    0

Mój jest 97, ok przerywacz może być ale z tyłu kierunki prerywają i słychać że przerywa w takim razie co mogło by spowodować brak tych światełek? gdzie są wtyczki do tych słupków?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damian95    22

Po sprawdzaj dokładnie bezpieczniki. Po zamieniaj je po sprawdzaj styki. Miernikiem sprawdź czy dochodzi prąd do poszczególnej lampy sprawdź też połączenie lewej lampy z masą bo to może być problem. A co do przedniej lapmy sprawdź żarówkę jeśli będzie dobra to znaczy że kostka nie łączy możesz też sprawdzić czy do kostki dochodzi prąd. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez emtecc
      witam
      Jak myślicie, światła przeciwmgielne będą dawały dobre światło przy pracy w polu umiejscowione przy światłach na kabinie w zetorze 7745
      takie: http://sklep.wesem.pl/4/6687/halogeny_samochodowe_przeciwmgielne_przeciwmg_owe_drogowe_typu_ho4
      na forach off-roadowych polecali takie lampy zamiennie jako robocze na dach. Na wykresie widać, że ładnie to świeci. Ciekawe jak będzie gdy zamontować je na wysokości około 2 metrów.
      Spotkał się ktoś z czymś takim?
       
      Jakie lampy polecicie na kabinę do zetora na przód?
      Te: http://sklep.wesem.pl/5/6704/lampy_robocze_typu_lor4 na wykresie wydają się dobrze świecić
       
       
    • Przez Mateusz_320
      Witam panowie mam problem w swoim zetorze 5211 91r obrotomierz pokazuje tylko obroty silnika a niestety moto godzin nie nabija długi czas. Pomoże ktoś? 
    • Przez matix0x
      Witam!
      Mógłby ktoś wstawić zdjęcia przymocowania oraz lokalizacji czujników sprzęgła drugiego stopnia, ręcznego, stopu w zetorze 7211. Z góry wielkie dzięki.
    • Przez Cooler1427
      tak jak w temacie , problem polega ze pokazuje pelen bak.  mimo ze jest faktycznie np 50%
       
      zegar wymieniony na nowy, pływak tez nowy po w starym styki pogniły, instalacja  cala i niema prawdopodobnie przebicia. na schematach elektrycznych znalazłem ze pomiędzy pływakiem a zegarem na desce w wiązce pod kierownica jest przekaźnik.  
      wie ktoś jaki to typ?
       
       możne on zwalił się i to przyczyna ;/
       
      mógłby ktoś podrzucić schemat elektryczny dokładny , albo jakiś skan? ,byłym wdzięczny...

    • Przez Damianursus30
      Witajcie! 
      Jestem szczęśliwym posiadaczem Zetora 7011
      Kupiłem go niedawno i mianowicie chciałbym dojść do ładu z zegarami.
      1. Obrotomierz dochodzi max do 500 obr i dalej nic. A później albo opada i nic,albo wskazówka skacze ale tylko w przedziale "0-500 ". Mth nie nabija. A z racji tego że napęd jak i licznik sporo kosztuje chciałbym żeby ktoś mi powiedział co mogę z tym zrobić.
      2.Wskaźnik paliwa nie działa. jak przekręcę kluczyk to poziom paliwa idzie od razu 4/4.. Kontrolka paliwa też nie działa
      3.Wskaźnik temperatury wody też nie działa.Wymieniony czujnik i to samo co w przypadku paliwa pokazuje od razu max.
       
      No i właśnie to co zepsuło mi się wczoraj czyli chciałem odpalić Zetora, coś pyknęło i włącznik przestał działać . Pali tylko na zwarcie, wciskam przycisk i nic ;c
       
      Potrzebuje waszej pomocy, ponieważ Zetora mam od niedawna i nie mam pojęcia za co się wziąć
       
      Z góry dzięki
×