Skocz do zawartości

technikum rolnicze

Gość Profil usunięty

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam.Uczę się przyzwoicie,zamierzam iść do technikum rolinczego w Bojanowie.W zeszłym roku było na 15 miejsc 20 chętnych.Na koniec roku będę miał najprawdopodobniej średnią 3,5-3,8 jaką miałbym szansę się dostać?

Opublikowano (edytowane)

znikoma tam uczniowie są z wyszą średnia niż twoja. Popatrz np na mnie ja mam średnia 4.0 i nie przyjeli bez wiekszych trudności.

Twoja sytułacja kojarzy mi się z moim kolegą który też chciał isc do technikum z taką średnią ale nie dał rady i poszedł do zawodówki na twoim miejscu też bym się zastanowił nad wybraniem zawodówki.

Edytowane przez adrianJD8330
Opublikowano

Adrian, cieżko uwierzyć w twoją średnią 5.0, przez te słowa w twoim poście: " sytuŁacja, takOM,

Znajomy do tech. rol. dostał się mając średnią 3,6 bez problemów, tylko że to nie było tech. w Bojanowie. wink.gif

Ogólnie post chciałem napisać, zwrócić uwagę temu z tą średnią 5.0 za te błędy. biggrin.gif

• Like 1
Opublikowano

do mojej klasy w tamtym roku przyjmowali wszystkich nawet ze średnią 2,0, ale przyszedł wrzesień, październik i zostali się ci którzy mieli średnią 2,7 ale ostro tyrali

ja osobiście w gimnazjum miałem śr. 4,3 a teraz w technikum 3,2( ale mówię od razu ja się nie uczę!)

a co do tej śr. 5,0 to chyba koledze klasy się pomyliły nie technikum tylko podstawówka :lol:

Opublikowano

Ja miałem srednią na koniec gimnazjum 3,8 i złożyłem podanie do technikum rolniczego w Płocku,i chcieli mnie przyjąć bez żadnych problemów,Ja osobiscie uwazam ze z taka średnia jak ty masz powinienieś sie dostac bez broblemu ;)

Opublikowano

Nie wiem co to za szkoła ale myśle, że powinni Cię przyjąć bez problemu. Kwestia jeszcze jak Ci pójdzie egzamin, a chyba wiesz już jak on w tym roku będzie wyglądał...

Opublikowano

Ja w gimnazjum miałem 3,8 i zostałem przyjęty do liceum. Miałem też 69pkt z testu egzaminalnego(Bez j obcego, nie liczył się wtedy). W liceum czuje się elegancko, jestem w 3 klasie i teraz matura. TY kolego postaraj się mieć średnia jak największą i tego testu nie zwal(dobrze napisz). Jak masz łeb na karku to sobie poradzisz.

Opublikowano

Krótko mówiąc nasz rocznik, który wybiera się teraz do szkół średnich ma bardzo utrudnione. Strasznie pomieszali z tymi egzaminami, chociaż próbne poszły mi nieźle to ciekawe co to będzie na prawidłowym.

Opublikowano

Średnia średnią, ale jest jeszcze coś takiego jak punktacja z egzaminu na koniec gimnazjum.

Dowiedz się od kolegów z tamtej szkoły jaki był próg punktowy od którego przyjmowali i będziesz miał rozeznanie.

Opublikowano

Moim zdaniem jest łatwo, jak byłem złożyć dokumenty w czerwcu to już mówili że wszyscy przyjęci.

Teraz jest nas 21 rolników w klasie a podczas rekrutacji elektronicznej było 15 miejsc :huh:

Jak cię do Bojanowa nie przyjmą zapraszamy do Leszna :lol:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.Test się postaram napisać jak najlepiej,a jeśli uda mi się zmotywować to średnia ewentualnie może podchodzić pod 4.Testy ogólne na ogół piszę dobrze.Wiem,że podstawówka to jak przedszkole,ale tam będąc uczniem czwórkowym z kompetencji byłem na poziomie uczniów piątkowych :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No to napawacie mnie optymizmem myślałem,że będzie problem skoro więcej miejsc niż chętnych.

Opublikowano

U mnie w szkole to też było tak,że przyjmowali każdego nawet ze średnią 2.0 tylko teraz na półrocze to tylko jeden się trafił na prawie 30 osób co nie ma wcale zagrożenia...

Opublikowano (edytowane)

Wydaj mi się, że przyjmą Cię bez problemu, chociaż radze przyłożyć się do testu gimnazjalnego, tym bardziej że teraz sporo w nim namieszali... takze powodzenia :) U mnie do klasy TR przyjęli wszystkich

Edytowane przez Farmkeen
Gość marekfarmer
Opublikowano

Technika rolnicze mają pustki w klasach także biorą jak leci ale potem efekty są tego na egzaminie zawodowym

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A jeszcze jedno pytanie ile u was jest miejsc w klasie i ewentualnie ile klas?