Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich na forum stoje przed wyborem nastepujacych ciagników mianowicie case 4220 z turem za 50 tyś zł 94r i case 745 z turem za 40 tyś zł 89 r intelesuje mnie przede wszystkim spalanie funkcjonalnośc tych ciągników . i ogulne wasze opinie;) ?

Opublikowano

Ja mam 4230 to jest prawie to samo co 4220. Mój jest troszkę silniejszy. Do tura jest dobry rewers. Spalanie nie jest duże. Spali ci może minimalnie więcej niż C-360.Przed zakupem zwróć uwagę czy napęd się załącza i rozłącza, czy blokada się załącza i rozłącza. I co najważniejsze podnieś mu przód na i wyszarp za koło i zobacz ile ma luzów. Case 745 ma wydajność pompy 33l/min a case 4220 65l/min Case 4220 jest szybszy i jak dla mnie nowszy i jak będziesz chciał sprzedać to go szybciej sprzedasz od 745

Opublikowano

Części dostępne w internecie jak i na zamówienie ja mieszkam koło gdańska i dużo osób ściągnie tą cześć. Ostatnio tuleje wymieniałem w przednim moście. Części doszły bardzo szybko. Z paleniem zimą jest różnie mój palony przy -24 nawet po 2 tygodniach przerwy. Zależy jak jest aku naładowane,ale wtedy to braliśmy opalarkę podgrzewaliśmy kolektor filtry paliwa i jakoś palił. Najlepszym rozwiązaniem było dane płomieniu do kolektora zapalaliśmy rękawice zamoczoną w ropie i moment odpalał. Teraz chcemy zamontować grzałkę płynu w blok. Posiada on świecę płomieniową jak coś :D.

Podstawa to dobre aku

Opublikowano

mam problem z moim case 4220  gdy wyłączony mam przedni napęd i ciągnik sie dobrze nagrzeje cos piszczy ale gdy włączę naped przedni przestaje. i druga sprawa sa dwie dzwignie do podnoszenia Tuz ale moj case podnosi Agregat tylko na jednej ale gdy zapne płog i włacze to podnosi wysoko.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez karola44
      Witam.
      Od dłuższego czasu zbieram informacje na temat starych serii traktorów international harvester x23 i x74.
      Przymierzam się do zakupu własnego traktora do okazjonalnego użytku domowego. Gospodarstwa rolnego nie posiadam, jakiś ogródek, który ewentualnie mógłbym w przyszłości powiększyć. Jednak często potrzebuje zapiąć trolla na tył i nim coś pogrzebać. Przyciągnąć kilka ton piachu, czy ziemi i później to zagospodarować. Przy tych wszystkich robótkach jest potrzeba wykonania kilku przelotów po około 15 km. 
      W domu jest dostępna siuntka, która jest własnością brata. Siuntka jaka jest wszyscy doskonale wiemy. Daje radę, ale jest bez kabiny i ogólnie nienawidzę tej konstrukcji.
      Ograniczeniem jest budżet. Wiadomo im taniej tym lepiej, ale okolice 20000 zł to taka realna kwota.
      Biorąc pod uwagę parametry techniczne c360, czyli moc około 50KM, wagę około 2,5T, udźwig podnośnika, rozmiary i zwrotność, prędkość jazdy naturalnym zamiennikiem dla siuntki jest IH 523, 553, 533, 633, 454. Lub czterocylindrowe 624,574,674. 
      Czy znajdą się tutaj użytkownicy tych traktorów i mogliby się wypowiedzieć na ich temat? Może właśnie mają porównanie z siuntką? 
      Jestem bardzo dużym fanem silników d179, czyli trzycylindrowego ih montowanego w tych ciągnikach. 

• Przez kurzyn198
      Witam wszystkich
      Posiada ktoś z was schemat elektryczny do Case Mx 135. Padły mi kierunkowskazy, bezpiecznik jest ok, przerywacz jest sprawny (podmieniałem ze sprawnego ciągnika), awaryjne działają, a kierunków brak.
    • Przez Winner
      Witam, niedawno kupiłem Case MX100C z drugim kompletem kół do miedzyrzędzi, sprzedający twierdził że kiedyś gdy kupował ten komplet to szukał i dobrał prawidłowo rozmiary żeby przód zgrywał się z tyłem ale ja mam wątpliwości ponieważ przód jest w tym zestawie prawie łysy a tył z 85% jeszcze ma, może ktoś pomorze i sprawdzi czy dobrze dobrane wymiary czy trzeba inną kombinację. Chcę wymienić te łyse z przodu i nie chciałbym kupić opon które nie będą pasowały rozmiarem. Obecnie jest tak jak widać na zdjęciach.

• Przez marek_99
      Witam Mógłby mi ktoś powiedzieć Jak wejść w menu kalibracji skrzyni powershift Case Puma 140 z 2021r. Wiem że w NH trzeba wcisnąć dwa guziki na raz ale tu nie ma takiej możliwości. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v