Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Majjdann

Brak nawiewu

Polecane posty

Majjdann    93

Cześć mam problem niemam wogle nawiewu w moim Zetorku ani zimnego ani ciepłego sprawdzałem bezpieczniki są wporządku podpięte jest wszystko. Co może być przyczyną spalona nagrzewnica albo dmuchawa czy może to być coś innego prosze o pomoc .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawny    6

Kolego moze bys chociaz napisal jaki to zetor, szczegolnie jesli masz nagrzewnice ktora mogla sie spalic, choc szczerze watpie ze taka masz, nagrzewnice to to samo co chlodnice tylko ze maja odwrotne dzialanie, wykorzystuja cieplą ciecz chlodzaca silnik, jedyne co nie dziala to wentylator nawiewu zapewne, proponuje odkrecic dach, w starych pochodnych 5211 dach odkreca sie od gory po czym sobie odchylasz jak szyberdach bo jest na zawiasach, w nowych odkreca sie od spodu dachu na zewnatrz kabiny, ja w frotce z 07r mialem pare razy problem z zasilaniem kabiny 2 razy przez to ze radio bylo kiepsko zamontowane przez serwis i radio ruszajac sie przecieralo kable, a raz wypadla jedna kostka, jakis przekaznik czy cos, radze zdjac dach i samemu poszukac przyczyny jakis przetarty, zsuniety luzny kabelek, to sie zdarza nalezy tez sprawdzic gdzie dochodzi napiecie a gdzie nie, wystarczy do tego zarowka 12V z 2 kabelkami, moze wlacznik nawiewu tez sie rypnal, trzeba sprawdzic dokad dochodzi prad a dokad nie, zadna filozofia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

piotrjako    4

pod dachem są przekaźniki dwa z lewej i jeden z prawej i mogą nie łączyć. zacznij od sprawdzenia czy masz prąd na bezpiecznikach i idź za nim aż do dachu do przekaźników. poszukaj na forum bo byłu uz takie co najmniej dwa tematy. pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hipo453    0

witam jaka była przyczyna że nie działał nawiew bo u mnie ta sama sytuacja jest tylko najpierw przewody od pompy i bloku muszę  najpierw po podłączać czy to wina jest włącznika ? pozdrawiam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    4920

Myślisz że po przeszło pięciu latach kolega osiągalny i odpisze ? Szukaj . Sprawdzałeś cokolwiek ? Weź jakiś miernik , czy nawet żaróweczkę z dwoma kabelkami i sprawdzaj dokąd prąd dociera .


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    177

najedz na swoja nazwe kursorem,wtedy wyswietli sie ramka z twoimi danymi i mn, tym kiedy byles ostatnio aktywny na forum-akurat obydwu kolegow jest obecnych na forum. 

u mnie brak nawiewow sopwodowany by awaria tych stycznikow z boku wentylatorow zrobilem obejscie i chodzily.


buk, humor ,seks ,rokendrol.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mds212    167

Ja mam taki problem ze topi mi bezpiecznik od nawiewu, myslalem ze moze ejst jakis duzy pobo czy cos wpialem amperomierz w miejsce bezpiecnzika i pobor jest na poziomie 10A a to pi bezpiecnzik 20A ale go nie przepala. Czy to wina słabej jakosci bezpiecnzikow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez KamilTeamTV
      Witam mam problem. Mianowicie nie gasną mi pozycje na błotnikach i z tyłu. Sprawdzałem bezpieczniki jak umiałem, stacyjke i nadal.. Może pomyliłem gdzieś kable ale próbowałem wszrstkiego. Na polu 1 mam tylko długie z przodu, dalej świeci tylko prawa lampa. Jedyne co powoduje wyłączenie pozycji to wyjęcie kluczyka. Proszę o pomoc. 
    • Przez center
      Mam problem ze wzsakazniem zegara od Ciśnienia powietrza w pneumatyce gdyż cały czas po właczeniu stacyjki wskazuje maxa... nie wiem co mu sie stało przepatrzyłem przewody i nic nie znalazłem zwarcia. Jak sprawdzić zegar a jak czujnik? Który czujnik tam koło akumulatora to od tego Cisnienia? Ktoś wie przy zegarze od czego który kabelek jest a moze jak to działa ustrojstwo ? Pozdro
    • Przez pawelek116a
      Witam!
      Chciałbym założyć w swoim zetorze 7011, Lampy robocze na dach, dwie z przodu i jedna z tyłu. Pytanie moje polega na tym czy przy tej mocy nie było by zbyt duże obciążenie dla akumulatora. Nie chciałbym go rozwalić. Jeszcze jedno pytanie czy mógłby ktoś podpowiedzieć z kąd wziąć zasilanie i jak podłączyć bezpieczniki itp.
      Tutaj daje linki do tych lamp:
      Ta z tyłu:
      http://allegro.pl/panel-led-lampa-halogen-126w-42x3w-12-24v-cree-i5921450319.html
      A te z przodu:
      http://allegro.pl/panel-led-lampa-robocza-halogen-72w-7200lm-hit-i6080540239.html
       
       
       zeto
    • Przez deyu
      Jak sprawdzic elektromagnes przy rozruszniku zetor 5211 bo tylko słychac takie cykanie
    • Przez bartekm66
      witam
      mam problem z obrotomierzem - licznikiem motogodzin w moim zetorze 7045
      otóż obroty wskazuje normalnie ale motogodziny to różnie czsami potrafi "zaciąc się"i nie pracowac przez 10 i wiecej godzin a czasami kręci jak szalony
      czy jest to wina samego licznika czy tez może pradniczki przy silniku
      miał ktos taki przypadek ???
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.