Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, hej dzwoniłam na UP - minimalny próg na geodezję i kartografię w ubiegłym roku to 377 pkt.

Ciekawe czy w tym też będzie tak wysoko?!

Pozdrawiam :)

oby nie był wyższy to będzie dobrze :)

Opublikowano

Hej wszystkim:)

jest tu może jakaś osoba, która dostała się na rolnictwo lub ogrodnictwo na pierwszy rok?

Byłam wczoraj na uczelni i próg na geodezję i kartografię w tym roku wynosi niecałe 394 pkt - czyli niestety jest wyższy niż w tamtym roku.

Opublikowano (edytowane)

ja się aż tak z tego nie cieszę, każdy zawsze oj jaki ty zdolny a w żyyciu oceny nie są zbytnim wyznacznikiem.

myślałem nad dziennnymi ale górę wzięła chęć pozostania w domu :-)

Edytowane przez wojciechu
Opublikowano

zaoczne rolnictwoto bajka hehe dopiero co sie dostałem na uczelnie a tu już każą pisać prace inżynierska czas szybko leci ps nie bójcie se biochemii na 2 roku kompletne ściągi na egzamin krążą po uczelni od kilku lat z reszta od jakiego przedmiotu nie ma pomocy hehe

Opublikowano

pany moja siostra dostała się na rolnictwo. Mam kilka pytań:

1. Sister dostała się na Langiewicza. Podobno większość zajęć będzie na Felinie. Który polecacie akademik?

2. Jak wyposażenie Felinu i Langiewczia?

3. Rady od serca ;D

Opublikowano

Na felinie była tylko ekonomia i technologia informacyjna - ćwiczenia. Reszta na akademickiej. W drugim semestrze na felinie zajęć niema. Poza tym to zad*pie trochę a kulać się ponad pół godziny mpk z rana nie każdy chce. Poimprezować można tez w centrum :D Rady od serca?? Sciągi do przodu :D

Opublikowano (edytowane)

Tommy BZK ? ;D dzienne, zaoczne?

mickas092

To mówisz, że dobrze jest na Langiewicza ?Który polecasz akademik Cebion, Dudek czy Eskulap?

Y chodzisz na rolnictwo widzę ?

dużo się trzeba uczyć czy relax?

Ej a jak towarzystwo w akademiku na Langiewciza?

Da się imprezować ? ;d

gadaj co wiesz ;D

Edytowane przez daniel002d
Opublikowano

Akademik to obojętnie - dostęp i oferta alkoholi we wszystkich bogata :D Jesli chodzi o nauke to wiadomo czasem trzeba przysiąść zależy jak kto temat ogarnia :) Imprezy gdzie chcesz i kiedy chcesz :D Generalnie uczelnia nie da ci zginąć :) Sami starają się przepchnąć zależy od prowadzącego.

Opublikowano

To może i ja się wypowiem ,mieszkam w akademiku na Felinie , z rana trzeba wstać te 30 min wczesniej żeby dojechać , ale jest ciszej inaczej sie mieszka niż na Langiewicza bo są segmenty , a na miasteczku wchodzi sie prosto z korytarza do pokoju , niedaleko jest osiedle , markety orlik i takie d*perele :D Ogólnie fajnie się mieszka , imprezować można do oporu , można robic grile i ogniska a na miasteczku raczej nie bardzo , także zapaszam do Brodwayu :) A jeśli chodzi o kierunek rolnictwo to jeśli ktos ogrania troche nauke to da sie przezyć :D

Jeśli chcecie wiedzieć cos jeszcze to piszcie tu albo na PW :)

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Zastanawiam się nad studiami zaocznymi .Kierunek rolnictwo na wydziale agrobioinżynierii .Chciałbym wiedzieć jaki jest limit miejsc na tych studiach . Maturę planuje napisać w podstawie.

Pozdrawiam .

Edytowane przez konrad30

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez szybkirychu12
      Witam, niedługo kończę swoje studia, ale niezwiązane z rolnictwem. Potrzebuję jednak wykształcenia rolniczego, żeby dotacje dostać i ogólnie móc ewentualnie prowadzić małe gospodarstwo w przyszłości gdyby ojciec mi je przepisał. Myślałem zatem o studiach podyplomowych. Czy ktoś z was może robił taką podyplomówkę związana z rolnictwem, która daje kwalifikacje rolniczą. Czy są też jakieś studia z zajęciami online bo zależało by mi na tym. Jestem z okolic Poznania i na na tym info by mi najbardziej zależało, ale chętnie wysłucham wszystkich.
    • Przez MaciusN95
      Witam, tata planuje przepisać mi gospodarstwo, aby wziąć młodego rolnika mam wykształcenie wyższe magister ale nie rolniczy wyczytałem, że jest kurs online na WSKZ i chciałbym poznać opinię czy ktoś robił taką podyplomówkę i jak ocenia i czy dostał później dotację młodego rolnika. I czy w młodym rolniku może być tak, że dostało sie 1 część wypłaty a drugiej nie bo nie zrealizowało się biznesplanu to czy trzeba z tej pierwszej oddać jakąś część ? Z góry dziękuję
    • Przez JakubPolakowskiKarol
      Szanowni Państwo,
      Dzień dobry!
      Nazywam się Jakub Polakowski-Karol, jestem studentem 5. roku studiów magisterskich na Uniwersytecie w Maastricht (Holandia). W ramach mojej pracy dyplomowej prowadzę badanie dotyczące codziennej pracy rolników i podejścia do nowoczesnych technologii w gospodarstwie (np. smart farming, zbieranie danych, aplikacje, cyfrowe usługi itd.).
      Szukam rolników, którzy byliby skłonni odpowiedzieć na krótką ankietę (ok. 15 minut). Pytania dotyczą m.in.:
      Codziennych obowiązków i sposobów zarządzania gospodarstwem,
      Używania (lub nieużywania) technologii cyfrowych,
      Potrzeb, barier i oczekiwań wobec nowych rozwiązań.
      👉 Link do ankiety (Google Forms):
      https://docs.google.com/forms/d/1b1KxIBvH1quhMdDg7LsJBM9bi0QBgplPbi8CS8eb1KI/
      📩 Jeśli ktoś woli wypełnić pytania w pliku Word (offline) – z przyjemnością wyślę go mailem.
      📞 Jeśli macie pytania lub chcielibyście się upewnić, z kim rozmawiacie – jestem dostępny również telefonicznie: 507 027 066
      📧 E-mail: k.polakowski-karol@student.maastrichtuniversity.nl
    • Przez PawFarm
      Witam, przychodzę z dylematem. Oraz wiem, że podjęcia ostatecznej decyzji mam jeszcze rok, ale wolę się pomału tym tematem zainteresować. Otóż rok temu zostałem laureatem OWiUR z produkcji roślinnej i zastanawiam się co robić dalej, czy iść studiować, czy iść na studia zaoczne i gdzieś pracować. Dodatkowo dodam że, myślę pójść w kierunku doradztwa rolniczego.
    • Przez Magda31
      Cześć wszystkim,
      zwracam się z prośbą o wypełnienie ankiety, która pomoże mi w pisaniu mojej pracy inżynierskiej na temat oceny efektów wdrożenia technicznego wyposażenia w gospodarstwach mlecznych.
      Ankieta zawiera 19 pytań i jest anonimowa. 
      Link do ankiety:
      https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPa2Qi8VuNnd1QbGHIlFk2jB8onhGUCSnLLUxCijWbGHLVag/viewform?usp=sf_link
      Dziękuję za odpowiedzi i poświęcony czas.
  • Dodaj nową pozycję...
v