Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

otóż posiadam Zetora 5340 (napęd, 65 KM) i się chciałem spytać czy jakikolwiek agregat uprawowo siewny lub coś podobnego było by możliwe jak na tę moc. Pola mam głównie III klasy a gdzie nie gdzie mokro wiec to też utrudnia sprawę ;/ jeżeli nie polećci jakiś zwykły siewnik

z góry dziękuję ;)

Edytowane przez provegeta
Opublikowano (edytowane)

sam siewnik to bez problemu 4m a z agregatem albo 2.5 albo 2.7 niby w uni piszą ze agregat 3 metry jest od 65 koni ale te dane są naprawde wyzyłowane i niesądze czy by podszedł pod jakoś górke a nawet że zetor by to podniusł bo zero sterowności . Ja na twoim miejscu wzioł bym 2.5 choć 2.7 ciągnie bez problemu tak 2.5 wiedziesz na orke i nic a 2.7 moze miec problwem :/ chyba że masz poznaniaka 2.7 to bierz agregat 2.7 bo niewarto zmieniac siewnika :)

Edytowane przez konopek00
Opublikowano

Ja do John deere'a 3350, czyli 106km mam zestaw uprawowo siewny 2,7. Co prawda dał by radę nawet 3 m albo i więcej ale nie wyobrażam sobie 2,7 przy ciagniku o połowe słabszym od mojego.

Opublikowano (edytowane)

oj wiciu ogranij się ;D

siewnik nie szedł by od razu w orkę, poznaniaka mam, pytanie czy z agregatem da rade bo u mnie na wiose czasami bywa mokro ale dużo ha nie mam to bym na jesień siał. Taki 4m bez agregatu to jakaś propozycja?

jak bez agregatu to musiały by być automatyczne ścieżki ;)

Edytowane przez provegeta
Opublikowano

tak taki 4 m to propozycja a po za tym co wy chrzanicie że 65km nie pociągnie 2.7 agregatu jak ja 2.6 60-tka ciągne i mam gline - fakt wieżdżam na orke z kolczatka i bronowane ale zbytno się nie meczy a 10 km to spokojnie jeszcze siewnik i zostanie Fakt mówiłem lepiej i szybciej by mial 2.5 metra ale jak ma siewnik zmieniać to bezzens .

Ludzie nauczcie sie oszczędzać i wykrozystwywać sprzt w miare możliwości . A nie najlepiej to orać 60-tka 2 POLOWĄ 2 skibami ;d

A wogule to wy mówicie o ścieżkach agrotechnicznych bo czegoś tu nie rozumie :D

Opublikowano

wiciu o liczenie ścieżek sie nie martw matme ogarnam i to lepiej niż ty ;D

muszę znaleść kogoś z zestawem 2,7 w okolicy i przetestować dzieki za pomoc ;D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Optiwiew
      Witam kupiłem ostatnio używany siewnik Isaria 6050 2,5m. Potrzebuję instrukcji obsługi. Nie mam żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc.

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez tadziost
      Witam. Co może być z przekładnią bezstopniową w siewniku ? Kupiłem siewnik 3m i przy kręceniu kołem i ustawianiu dawką mam wrażenie jakby się coś kończyło w przekładni,  musi być na dźwigni ustawiona dawka prawie na full , żeby w miarę było ustawione. Przy drugim siewniku 2.7 ta sama przekładnia kręci rolkami przy małej dawce na podziałce a w nowym nidugo mi skali zabraknie . Pomocy , czy tylko wyrobione krzywki? Bo patrząc na ceny np łożyska jednokierunkowego to 500 zł injakis wałek 1000 zł 
    • Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Dodaj nową pozycję...
v