Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio znalazłem zdjęcia prospektu nowej seri 700. Najbardziej mnie zaciekawiło, że nowa seria będzie sie składał z modeli o mocach 200-240km(720,722,724). To z kolei może oznaczać pojawienie sie nowych(starych) seri 500 i 600. 500 pewnie będzie odpowiednikiem seri 400 ale z 6 cylindrami, natomiast 600 powinna być już podobna do dzisiejszych 700.

Tu macie link do zdjęć(pierwsze od góry):

http://zonstraal.nl/blog/?page_id=717

Co myślicie o nowej seri i zmianach między seriami?

Opublikowano

to po co im teraz seria 800? jakos nie rozumiem posuniecia, i dlaczego wycofaliby sie z mocnej 4 cylidrowej 400, to zostalaby seria 300 a potem juz 6 garow?

nalezy sie modernizacja serii 400 i 700 bo kabina nowoscia nie oszalamia ale zeby tak serie przesuwac

Opublikowano

jesli by tak miala wygladac seria 700, to na bank wprowadza cos pomiedzy 400 a 700, byc moze 500 i 600. calkiem sensowny by byl to podzial.

dzisiaj przy tak rozwinietym modelowaniu, programowaniu linii, itp. wypelnia sie wszystkie mozliwe nisze rynkowe, byle tylko sprzedac.

bo jesli wdrozenie nowej troche zmodyfikowanej serii nie jest drogie, to czemu by tego nie wykorzystac?

tak samo z autami osobowymi, kto by kiedys pomyslal by zbudowac sportowa limuzyne kombi? przeciez wiadomo, ze to nie zawojuje rynku, ale skoro mozna ja zrobic zmieniajac w sumie tylko poszycie i kawalek wnetrza, to czemu nie wziac tego melogo kawalka tortu. :)

Opublikowano (edytowane)

spokojna twoja głowa Tier IV zatrzyma 4 gary :P może nawet 3 gary się pojawią :P

700 jest tańsza o ok 20 k€ w germani

także u korbanka za kilka kilkanaście dni się dowiemy

statek spokojnie 400 będzie w 4 garach a będzie 6 garowa, 600 jak wejdzie to zapewne zastąpi obecną 800

Konfigurator

Ładnie się prezentuje

Edytowane przez Lukasz1987
Opublikowano

Dziś na stronie Fendta jest już wszystko o nowej seri 700. Z konfiguratora zniknął model 819. W sumie dziwne by było gdyby w seri 800 był słabszy model niż w seri 700 ale może to tylko jakiś błąd na stronie. Ogólnie ciągnik wygląda rewelacyjnie, wreszcie pojawiła sie nowa kabina. Technicznie pewnie niewiele sie zmienił oprócz tego Ad Blue. Z pierwszych filmików można zobaczyć, że dostęp do filtra i chłodnic nie jest rewelacyjny. Spora masa aż 7900kg.

Opublikowano

cena 170 tys euro brutto, ja p***** za 200 konny ciagnik taka wyjsciowa? troche niepowaznie podchodza z tymi cenami tymbardziej ze urwac je mozna o 20% wiec zostaje 110-120 tys euro netto, to naprawde duzo za duzo moim zdaniem

Opublikowano (edytowane)

W sumie racja chociaż konkurencja waży około 0,5t mniej. Poprzdnia seria 700 nadal pozostaje bez następcy... Myśle, że nastąpi reaktywacja seri 500 i 600.

Między modelem 820, a 720 jest około 6tyś euro różnicy więc nie jest tak źle szczególnie, że wiadomo było o podwyżce cen ciagników z powodu wejścia kolejnej normy emisji spalin.

Edytowane przez MF2007
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jasiek stoi podobnie @statek. :)

Bierzcie pod uwagę, że ten SCR swoje kosztuje. :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

(...)Z pierwszych filmików można zobaczyć, że dostęp do filtra i chłodnic nie jest rewelacyjny. Spora masa aż 7900kg.

Ta seria 700 ma mnóstwo ściągnietych rozwiązań z serii 900. Filtr powietrza, paliwa, chłodnice, amortyzacja, kabina, wyświetlacz i konsola rodem z serii 900

Opublikowano (edytowane)

Ta nowa seria mogła by się zaczynać od 140 kM mocy nominalnej i kończyć na ok. 200 kM ,a ona jest nieznacznie poniżej nowej serii 800. Czy to rozsądne aby moce tych obu modeli nakładały się na siebie??? Może Fendt chce gonić John Deere pod względem ilości posiadanych modeli w ofercie (lub przegonić jeżeli weszły by jeszcze 500 i 600). Ogólnie bardzo mi się podoba taka mniejsza 900-setka, a co do ceny... chętni na pewno i tak się znajdą :)

Edytowane przez Versu29V
Opublikowano

Ja o wiele bardziej czekam na prawdopodobną nową serie 600 bo ta 700 jest nieco zbyt duża. Ciekawe czy jeszcze w tym roku coś mniejszego pokażą.