Skocz do zawartości

JCB Fastrack 3185 półbiegi przestały działać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich może ktoś spotkał się już z tym problemem. Gdyż ostatnio zadzwonił do mnie znajomy i się mnie zapytał co mogło stać. Jechał z transportem z kartoflami w czasie drogi przestały mu działać półbiegi w tym ciągniku i teraz nie wie co to mogło być może coś doradzicie. Może spotkaliście się już z takim problem mówił że jakiś error mu wyskoczył i półbiegi mu nie działały. Ale dało się dalej jechać tylko że musiał manualnie biegami przerzucać.Co mogło się stać??

Opublikowano

Piszesz nie precyzyjnie jeśli nie reagują na przyciski umieszczone na dźwigni zmiany biegów to przyczyn może być wiele np.przepalony bezpiecznik ,zwarcie lub zerwanie przewodów wychodzących z lewarka skrzyni biegów pod podłogą ,brak dostatecznego ciśnienia w skrzyni ,uszkodzenie elektrozaworu ,i złośliwość rzeczy martwych.

Opublikowano

W tamtej chwili więcej nie wiedziałem. Ale przed chwilą byłem i się dowiedziałem więcej sygnał dochodzi aż do wyświetlacza pokazuje że przeskakuje półbieg wyżej i zaczyna mrugać i wyskakuje Błąd T014. Tak pisze. Więcej nie wiem i chciałbym się dowiedzieć co to mogło być bezpieczniki są dobre wszystkie sprawdziłem. A jak sprawdzić elektrozawór? albo tak jak napisałeś ciśnienie w skrzyni biegów??

Opublikowano

Jeśli napędy załączają się i działa wom to ciśnienie jest ok. a o błąd to zadzwoń do interhandlera jak trafisz na człowieka a nie palanta to powinien ci pomóc,jeśli wiesz który to elektrozawór to można go podłączyć na "krótko"

Opublikowano

Właśnie dzwoniłem to mi powiedział że mam wezwać serwis oni to naprawią <_<;/ a jak znam życie to cennik mają że szkoda gadać. A jak ten elektorzawór na krótko podłączyć?? :rolleyes:

Opublikowano

Czyli rozmawiałeś z palantem co się na niczym nie zna ,napisz do mnie na GG 274780 nawet jak niedostępne to pogadamy spokojnie ,tylko się przedstaw nickiem z AF

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W tamtej chwili więcej nie wiedziałem. Ale przed chwilą byłem i się dowiedziałem więcej sygnał dochodzi aż do wyświetlacza pokazuje że przeskakuje półbieg wyżej i zaczyna mrugać i wyskakuje Błąd T014. Tak pisze. Więcej nie wiem i chciałbym się dowiedzieć co to mogło być bezpieczniki są dobre wszystkie sprawdziłem. A jak sprawdzić elektrozawór? albo tak jak napisałeś ciśnienie w skrzyni biegów??

w/g instrukcj:

błąd T014 oznacza: zwarcie na "żółwiu" (tortoise solenoid short circuit)

Opublikowano

Witam serdecznie, 

W moim fastrac 2170,  podobnie jak w opisanym wyżej,  pojawia się błąd T014,  co skutkuje brakiem półbiegów.  Po odłączeniu  odpowiedniej kostki z elektrozaworu pojawia się błąd T013 (obwód elektrozaworu otwarty). Nie pomogło podmienienie elektrozaworu,  wiązka ma ciągłość do samego sterownika (z tyłu za siedzeniem).  Czy może ktoś miał już podobny problem?  Może poprzedni temat udało się rozwiązać?