Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem to oni po całej Polsce skupują bo i od znajomego też kupili w ub. roku i jakieś cięcia miał cenowe. próbował walczyć ale wiadomo jak to jest. A na jaką pszenicę masz ten kontrakt i dużo dają w Krakowie?

kontrakt na paszówkę po 610 netto z odbiorem z gospodarstwa lubelskie. Sprzedałem im 3 samochody ale coś maja poślizg z płatnościami a twojemu znajomemu to zapłacili w terminie czy też się ociągali?

Opublikowano

Po ile firmy płacą teraz za owies? Jak będę miał np.15 ton to przyjadą czy trzeba mieć całe auto 25-28 ton

Karol jak masz dobry owies to podeśle Ci kupca po 480zł/t z odbiorem z gospodarstwa

Opublikowano

kontrakt na paszówkę po 610 netto z odbiorem z gospodarstwa lubelskie. Sprzedałem im 3 samochody ale coś maja poślizg z płatnościami a twojemu znajomemu to zapłacili w terminie czy też się ociągali?

Też akie pieniadze płaciłem 2 tygodnie temu..

jak potrzeba to pieniądze w dniu odbioru

501233707, min 30ton

Opublikowano

Dostał kilka dni po terminie ale dostał i to było w ubiegłym roku. Ja osobiście od kilku lat handluje zazwyczaj z inną firmą w lubelskim i też mi zabierają z podwórka i jeszcze się nie zdarzyło, żebym czekał dłużej na kasę niż w umowie mam zapisane i to sobie cenie najbardziej bo spię spokojnie. 

Opublikowano

Dostał kilka dni po terminie ale dostał i to było w ubiegłym roku. Ja osobiście od kilku lat handluje zazwyczaj z inną firmą w lubelskim i też mi zabierają z podwórka i jeszcze się nie zdarzyło, żebym czekał dłużej na kasę niż w umowie mam zapisane i to sobie cenie najbardziej bo spię spokojnie.

jeśli to nie tajemnica to z jaką firmą handlujesz bo ja jeszcze trochę kukurydzy oraz pszenicy na zbyciu będę miał 

Opublikowano

jeśli to nie tajemnica to z jaką firmą handlujesz bo ja jeszcze trochę kukurydzy oraz pszenicy na zbyciu będę miał 

Nie no żadna tajemnica. firma unex oni z lubelskiego właśnie ale z tego co wiem to w całej Polsce kupują. ceny niby podobne jak inni ale wiem że bede miał kase w terminie. jak chcesz to ja się kontaktuje na ten nr 666100009

Opublikowano

Nie no żadna tajemnica. firma unex oni z lubelskiego właśnie ale z tego co wiem to w całej Polsce kupują. ceny niby podobne jak inni ale wiem że bede miał kase w terminie. jak chcesz to ja się kontaktuje na ten nr 666100009

dzięki wielkie  kiedyś do mnie dzwonili ale jakoś się nie zdecydowałem na transakcję, zadzwonię do nich to może coś w takim razie pohandlujemy  

Opublikowano

Witam.

Moje doświadczenia w tym roku z WS Trade Plus są bardzo negatywne. Pierwszy transport bez problemu. Zapłata jak w umowie: najpierw 80% pierwszego dnia a potem po 7 dniach końcówka czyli 20%. Gra. Więc sprzedaliśmy następny. Tu już ta sama pszenica się nie spodobała i zażyczono sobie obniżenie ceny o 5 zł. Co zrobić. Przyjęliśmy to i na następny dzień kolejny transport poszedł już po niższej cenie. Zapłacono nam 80% drugiej faktury i na tym koniec. Trzeciej już nie zapłacono. Nie zapłacono też tych 20% z obu faktur. Mija drugi tydzień. Facet od umowy się oczywiście miga od odbierania telefonów. Potem na sms odpowiada, że  to oczywiście wina księgowości, potem przez 4 dni ściemnia, że zostało zapłacone. Potem już w ogóle nie odbiera.... Tak, że zadecydujcie sami czy chcecie mieć coś wspólnego z takim kontrahentem. My już na pewno nie.

Opublikowano

Przestrzegam również przed firmą Rossa Commercium Sp. z O.o. ul. Pod Fortem 2/3-4 31-302 Kraków, ponoć mieli jakieś problemy z odzyskaniem kasy za pszenicę i zaprzestali handlu ale wydaje mi się że znów próbują wejść na rynek a na pewno nie wypłacili wszystkich należności z przed półtora roku

Opublikowano

a chcialbym sie dowiedziec o firmie wstrade z puław c oskupuja zboze czy sa wypłacalni ? i czy nie jacys kanciarze ze pozniej szukaja niewiadomo c ow zbzou zeby cene obnizyc niech sie ktos wypowie c oz nimi handlował

Opublikowano

w ubiegłym roku mi proponowali kupno pszenżyta po cenie poniżej średniej rynkowej. Od ręki mieli zapłacić za 20 ton, a za 4 tony po zbadaniu parametrów ziarna...

Opublikowano

Do Was tez odzwywaja się  z Skarbówki  i prosza o przeslanie umow i faktur pomiedzy Wami a WS TRADE? Nie wiem o co chodzi, nigdy nie mialem klopotow ze Skarbowką. Chcą tylko papiery pomiedzy mna a ws trade, inne firmy ich nie interesuja. Jak cos to dajcie znac bo troche sie denerwuje.

Opublikowano

Witam, chciałem przestrzec wszystkich rolników przed WS TRADE PUŁAWY SP.ZOO SP KOM,  przewiaza Was na 3 wiatry, mam bardzo negatywne odczucia z tą firma i napewno nie sprzedam im drugi raz zboza! To nie tylko mi się przytrafilo poszkodowanych jest o wiele więcej osób z których część założyła im sprawę w sądzie, To wszystko o czym przedstawiciele będą Was zapewniać na samym poczatku to pic na wodę, ta umowa się zmienia w ułamku sekundy i nie mamy na to wpływu.. Dlatego jeśli ktoś jest w trakcie umowy z nimi niech najlepiej ja od razu zerwie bo umowa z nimi jest jak wciągające bagno pozniej jest tylko gorzej.. Odradzam wszystkim!