Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam. mam dylemat ktory ciagnik wybrac do lekkich robob i miedzyrzędzi w ziemniakach na 150cm . chce nowego bo na PROW . za maseeya okolo 130tys w pelnym wypasie a za ZETORA 125 bez klimy i obciaznikow . czyli ceny podobne . co byscie wybrali? moze ktos ma ktorys z tych ciagnikow? jak sie sprawuje ?

Opublikowano

Mam Zetora ale wykorzystuje go jako traktor główny i do tura. Ja nie narzekam. Chociaż MF też jest niczego sobie. Zetor ma trochę kiepski skręt jeżeli to ma coś do rzeczy.

Opublikowano

Również mam Proxime ale jako główny i żeby spalanie wychodziło ekonomiczne to musi być dobrze obciążony a jeżeli ma być do takich ,,zabaw'' to może MF będzie bardziej oszczędny. Chociaż jak najbardziej polecam Zetora.

Opublikowano

Ale zobacz. MF na full wypasie 5 tyś więcejod Zetora bez niczego? Czyżby ci z zetora z chu*em na łby się pozamieniali? Dołóż klime i obciążniki i wyjdzie drożej od MFa. A ursusa pod jakim względem brać? MF będzie napewno nowocześniejszy jeżeli ja jak już polecam ursusa to tylko moge polecić najnowszą serie xx34 bo tam zaszaleją zaawansowaniem. Ile ten 5524 ma kosztować rewers to ma EH chociaż?

Opublikowano

Czy wy macie pojęcie o czym piszecie? Czy dla was liczą się tylko klimy bajery i ceny? To są całkiem różne ciągniki pomimo tego, że mają podobbną moc. Wystarczy porónac choćby wymiary, wagę itd. Nie wiem co dokładnie ciągnik ma robić ale do lekkich prac w międzyżędziach mf będzie lepszy, chyba że masz np ciągany opryskiwacz 2000 l. Jeśli miał byś hektary do orania zetor był by lepszy.

Opublikowano

Co wy w ogóle porównujecie MF i zetora?? Przecież to są ciagniki wręcz z innej epoki. Zetorom dużo do MF-a brakuje, nie ma tekiego wyposażenia jak MF i jest droższy i na pewno więcej spali. Ja polecam jak najbardziej MF, bo wiem jakie to są silniki, sam mam 3 ciągniki z perkinsem.

Opublikowano

Hehe zetor ma jakieś przyrównanie do MF-a? Skoro ktoś pyta w temacie to odpowiem MF lepszy co do tego nei ma dwóch zdań, ale jest jeszcze kwestia ceny i tutaj już można się zastanawiać czy warto dołożyć do mf :rolleyes: czy wystarczy zetor

Opublikowano

oczywiście, że MF, nie mam ani Zetora, ani MF, ale jak dla mnie to porównanie jest trochę bez sensu, do tego Zetora można porównywać MF z lat połowy lat 90, albo i starsze, bo mają podobne "bajery", a do obecnego MF to już lepsze byłoby porównanie z Proximą Power <_<

Opublikowano (edytowane)

witam. mam dylemat ktory ciagnik wybrac do lekkich robob i miedzyrzędzi w ziemniakach na 150cm . chce nowego bo na PROW . za maseeya okolo 130tys w pelnym wypasie a za ZETORA 125 bez klimy i obciaznikow . czyli ceny podobne . co byscie wybrali? moze ktos ma ktorys z tych ciagnikow? jak sie sprawuje ?

Coś dziwnie niska cena tego MF, od jakiego dilera bierzesz, cena w netto czy w brutto ? Podaj cenę jaką Ci zaproponowali w euro w brutto. Mi walneli 45tys euro brutto za takiego samego MF, gdzieś wyczytałem, że kiedyś były po 40tys euro brutto, tylko wiadomo jaki teraz jest kurs euro i te ciągniki strasznie poszły do góry ;[

Sorry za odświeżanie starego tematu, nie spojrzałem na datę, a teraz za późno :(

Edytowane przez sobciu1994

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v