Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ursus11 i ja rozważam ft i zetora ale 60% to będzie zetor. Jeszcze tylko muszę porównać ich na placu to się zobaczy

Nie orientuje się ktoś ile do zetora skrzynia 12/12 lub 20/4 z góry dziękuje

Opublikowano

W proximach plus 16/16. Ja włąśnie ogladałem tego i tego i musze stwierdzić że zetor i farmtrack jest bardzo wygodny. Ale jak powidział mi diler to plus dla zetora jest to że wysoko sie siedzi

Opublikowano

ja mam swojego ponad miesiąc, może to o niczym nie świadczyć, ale to, że wujek ma swojego ponad 2 lata, to chyba o czymś świadczy, a znajomemu w Zetorze zrobiło się zwarcie i kable się potopiły, co do spalanie Zetor moze mniej palić, ale chyba tylko jakiś 3 cylindrowy(5211) mój NH na pusto pali trochę więcej od byłego Zetora 7211, a różnica w mocy chyba jakaś jest...

Opublikowano

Oj zetorek1607 ty to jak dziecko jak ty porównujesz silnik z lat 80-tych do tych wyżyłowanych co teraz produkują, a zetor teraz oszczędniejsze silniki robi co pisało w gazecie i z opinii użytkowników

@malkolm a ja mam zetora i case na podwórzu i muszę powiedzieć że raz tego wolałem raz tego ale teraz raczej obstaje przy zetorze z np. silnika który jest kilka koni słabszy od casowkiego i już nie długo potrzebny będzie remont a ciągnie lepiej jak silnik z case który jest w bardzo dobrym stanie

Opublikowano

jak dziecko, jak dziecko...

Zetor jest typem ciągnika bardziej głównego, bo jest ciężki i lubi spalić i w ciężkich pracach, jak i w lekkich, a NH jest ciągnikiem do wszystkiego i w lżejszych pracach spali mniej, a w ciężkich też nie jest o wiele gorszy i może spalić tyle co Zetor, a może też nawet mniej :D

Opublikowano

A mi jest ciągnik potrzebny ciężki. Na pewno zetor spali mniej niż 902. A i w gazecie pisąło że zetorek mniej spalił od cejsa z tym że cejs miał 70km a zetor 82km. Po zatym w cejsie jest mała kabina a to jest dla mnie minus. Takie jest moje zdanie i go nie zmienie

Opublikowano

Sprawdź sobie co to jest kWh - po ile mają opisane przez Ciebie KW ciągniki i wtedy napisz który tak naprawdę więcej spali. Pamiętaj - nic za darmo nie ma - mocy z samego powietrza nikt nie wymyślił - niestety!!!

Opublikowano

tylko nie porównujcie case jx80 do jx90 bo mniejszy ma 3.2l a drugi 4.5l

mylisz się kolego, 3,2 litra mają jx 60 i 70 a 80,90 i 95 mają 4,5 litra

co do spalania jest to ilość na uzyskanie kWh mocy a nie na godzinę czy motogodzinę

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v