Renault Ares 620 RX półbiegi
-
Podobna zawartość
-
Przez Kaszlak79
Witam drogich forumowiczów.
Ciągnik jak w temacie, silnik MWM D226-4. Po zimowym postoju normalnie odpalił i pojechał w pole (talerzówka). Po 2-3 godzinach pracy zgasł nagle, chwilę grzebania przy pompie paliwowej zapalił i dalej praca. Potem jeszcze tak dwa razy zgasł, grzebanie (odpowietrzanie ręczną pompką, zdejmowanie górnej obudowy pompy) zapalił, 1-2 godziny pracy i zgasł.
Po trzech razach już nie odpalił, do końca miał moc, nie schodził z obrotów, silnik nie "kulał". Zdejmowanie pompy paliwowej, serwis diesla, diagnoza - pompa sprawna, wymienione tylko uszczelnienia i regulacja.
Po ponownym założeniu pompy dalej nie odpala, przewody i filtry drożne (nowe), nowa pompka zasilająca. Wszystko ustawione zgodnie ze znakami, sprawdzone parę razy. Wszystko wskazuje na to że nie podaje paliwa na wtryskiwacze, gaz ustawiony na max obroty, wszystko poprawnie odpowietrzone a z rurek wtryskiwaczy ledwie co ledwie kapie lub trochę pryska. Nie wiem czy tak powinno być, z tego typu pompą mam pierwszy raz do czynienia.
Jakieś pomysły?? Ciągnik stoi w polu, robota czeka.
-
Przez MarcinKa
Od czego jest widoczna ta czarna dźwigienka w rozdzielaczu w plecaku podnośnika od renówki??
To nieco poniżej żółtego korka.
Dopiero podczas naprawy ją zauważyłem jak umyłem przed demontażem plecak pod kabiną.
-
Przez Gość
Witam. Jestem w trakcie szukania ciągnika. Interesuje mnie renault ares 620 i mam pytanie czy jest się czego obawiać rewersu elektrohydraulicznego czy jednak szukać mechanicznego? Oczywiście, ja wolałbym mechaniczny ale wiadomo jak to z używanym, coś jest dobre to coś innego złe itd. Jeszcze mam pytanie czy ciągnik ten poradzi sobie z broną aktywną i siewnikiem hassia du 2,5m ? I jeszcze ostatnie pytanie, który model ze starszej reni .54 byłby odpowiednikiem aresa 620?
-
Przez lukasz51195
Witam, na zdjęciu zaznaczyłem strzałką z której śruby leci mi olej, ta śruba jest za rozrusznikiem na klucz 13 .. tak mi się wydaje "i pytanie czy jak ją wykrece aby zmienić podkładkę to nic mi nie wypadnie albo co gorszego nic w silniku nie odpadnie ?? Bo nic tam nie jest podłączone tylko śruba wkręcona nie wiadomo po co. Ciągnik to Renualt 461. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 🙂🤚.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Układ wtryskowy Renault 133.14
Renault Ares 616 + Leboulch Gold