Nowe oblicze garażu.
-
Podobna zawartość
-
Przez karol19920
Cześć, na wiosnę wymieniliśmy pokrycie na oborze na blachę. Kierując się dobrymi chęciami zrezygnowaliśmy z filca i folii, bo stwierdziliśmy że nic na strychu nie przechowujemy, to wystarczy dobra wentylacja i będzie git. Okazuje się że jednak nie, skrapla się w zależności od dania więcej lub mniej. Cały strych pootwierany na przestrzał a i tak jest mokra blacha. Wiem co powiecie trzeba było dać folię, albo teraz zrywać blachę i dawać folię. Myślę dać jeszcze ze dwa kominy wentylacji na szczycie i ewentualnie rzucić na wiosnę z 10 cm styropianu na strop i przylać betonem z 5cm. Co myślicie?
-
Przez kuna9977
Jakiej wydajności będzie żmijka 8m fi 140 silnik, 4kw. Czy przy wydluzeniu lub skróceniu zmnia się wydajność? Ogólnie żmijka ma być do załadunku zboża z spichlerza i z jednej zapoli na przyczepę lub w bigi ale możliwe że kiedyś też do rozładunku. Przy rozładunku jakim kontem max można ją ustawić? Jaką firmę polecacie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
-
Przez Łobuzek
Witam , czy mógłby ktoś pomóc . Chodzi o dane do warunków zabudowy do budowy kurnika . Chciałbym to złożyć tak na zaś przed planem ogólnym i marzy mi się kurnik , ale czy coś z tego wyjdzie nwm ... Chodzi o wymiary kurnika na 50 tys. sztuk brojlera . i ogólnie no wszystkie dane jakie trzeba wpisać we wniosku . Dzięki za pomoc .
-
Przez PolishLandwirt
Cześć
Użytkuje ktoś metalowy zbiornik na ziemny na gnojowicę? Jak to się sprawdza? Myślę o używanym zbiorniku w dobrym stanie bo muszę coś do magazynowania gnojowicy a ceny betonowych mnie przerażają.
-
Przez damian315
Czy podpowie ktoś i ma jakiś pomysł aby jakoś przerobić budynek na bydło aby nie wybierać obornika ręcznie. Z lewej strony jest garaż a z prawej paszarnia. Myślałem aby zrobić bramy na szerokość kojców i wybierać obornik miniładowarką typu TUR Poland tylko zastanawiam się uda sie wymanewrować czymś takim na tak wąskim korytarzu. Raczej nie ma możliwości kucia w ścianach nośnych ze względu na wiek budynku, wzdłuż korytarza są także po 4 słupy (po 2 z każdej strony). Utrzymywane jest tam bydło do roku na głębokiej ściółce. Prośba o pomoc i podpowiedzi czy jest możliwość coś z tym zrobić
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ursus c360 ciężko odpala
MTZ 82