Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mini ładowarki schaffer 332. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki olej zalewa się do jej hydrauliki ? Pierwszy raz mam styczność z hydrostatem i nie wiem jaki będzie w porządku.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kierownik
      Witam. Szukam użytkowników tej skrzyni. Jak to się sprawdza co z czym się je?
    • Przez JakubPL
      Dzień dobry,
      mam problem z hamulcami w ładowarce JCB 526s, rok produkcji 1997r. Z tego co udało mi się ustalić to działają one na tym samym oleju co układ hydrauliczny od wysięgu, ramienia itd. Problem polega na tym, że pedał hamulca jest dość miękki i ładowarka nie zawsze hamuje po wciśnięciu. Czasem jest tak, szczególnie na rozgrzanej, że hamulce działają jak brzytwa. Natomiast przy zimnej ładowarce, dopiero po około 3 sekundach po wciśnięciu pedału hamulca. Dolewałem oleju do zbiornika bo było mało. Jednak po uzupełnieniu problem nie zniknął. Podejrzewam, że mogły się zapowietrzyć, czy ktoś miał podobny problem ? Wiecie może jak je próbować odpowietrzyć ? Dziękuje za odpowiedź. 
    • Przez maciek6630
      Witam, mam pewne zapytanie, jak w ładowarce manitou mlt 628t i pochodnych typu 626 czy 630( bo z czego orientuje sie tam tak samo to działa) jest przenoszony napęd z silnika na skrzynie? Tam jest zwykłe mokre sprzęgło jak w ciągnikach z rewersem elektrohydraulicznym czy jest jakieś hydrokinetyczne? Oraz na jakiej zasadzie działa rozłączenie skrzyni w przycisku na dźwigniach?
      Dziekuje za odpowiedzi
    • Przez micgal39533
      Witam Mam zamiar kupić ładowarkę teleskopową do pracy przy bydle i czasami transport siana z łąk. Jakie modele byście polecili w cenie do 85tys brutto. Na co zwracać uwagę przy zakupie. Pozdrawiam
    • Przez maciek6630
      Witam, posiadam ładowarke manitou mlt 628t z 1998 roku w której sterowanie osprzętem jest na 3 dzwignie( 1teleskop 2krokodyl zamykanie 3łyżka i ramię) i myślałem nad tym czy możliwa jest modyfikacja aby teleskop i zamykanie/otwieranie osprzętu bylo w przyciskach zamiast dzwigniach. Miałem pomysł aby zastąpić rozdzielacz od tych dwóch sekcji rozdzielaczem elektrohydraulicznym który byłby sterowany przyciskami które umiescilbym na dzwigni glownej od ramienia i przechyłu karetki.Tylko nie jestem pewien czy jest to oddzielny rozdzielacz czy całosciowy 4 sekcyjny.
      Czy ktos robil podobna modyfikacje? A moze ktos posiada wiedze jak to wykonać? 
      Z góry dziękuje za odpowiedzi!

• Dodaj nową pozycję...
v