Metal Fach Z602 RN kilka pytań
-
Podobna zawartość
-
Przez góradół
Witam, mam kilka zagwozdek w niedawno zakupionej prasie używanej (2012r),gdyby ktoś był w stanie pomóc byłbym wdzięczny.
1. Nie działa licznik bel - cały czas wskazuje 0. Orientuje się ktoś w jaki sposób są tam liczone bele? Jakimś czujnikiem przy klapie? Czy może od razu winny sterownik?
2. Problem z nożem pomiarowym - przy małej ilości siatki jest ok. Problem pojawia się gdy chcę zwiększyć ilość siatki bo wtedy nóż dochodzi do końca tego gwintu ale nie chcę spaść. Czeka mnie wymiana czy może da coś nowe przegotowanie?
3. Czy pomoże montaż pasów na dolne walce w prasowaniu słomy?
Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez Patryk223
Witam może ktoś ma zdjęcie oryginalnego czy wie gdzie kupić języczek do Prasy Metal fach od popychania sznurka
-
Przez tompil
Szukam jakiejś tańszej prasy zmiennokomorowej z nożami. Myślałem o modelu Z589/2 ale został wycofany z oferty Metal Fachu i zostały tylko te sztuki które są na placach i dealerzy drogo za nie cenią. Dziś jeden zaproponował mi za taką z placu 95 tys. netto. Oryginalna Maschio Extreme 165 HTC kosztuje na dzień dzisiejszy 86 tys., od przyszłego roku ok. 92 tys.
Dowiedziałem się przy okazji, że Metal Fach wprowadza nowy model zmiennokomorowy Z514. Tak to wygląda:
https://www.truck1.eu/agricultural-machinery/round-balers/metal-fach-z514-presse-chambre-variable-a-courroie-welger-a3364028.html
Na stronie Metal Fachu nie ma żadnej informacji o tym modelu. Kosztuje cennikowo 98 tys. brutto, ok. 79 tys. netto.
Przyglądam się zdjęciom tej prasy i wygląda mi to na prasę Lely welger, obecnie Massey Ferguson RB 4160V.
Ktoś coś słyszał o tej Z514? Ciekawe czy sami to produkują, a może tylko składają, albo przychodzą w całości i zakładają tylko swoje osłony?
Może to być dobra prasa za tą cenę.
-
Przez Jano1232
Witam ma pytanie jak założyć sznurek do metal mach z562 2011r? I czy da się regulować ilością sznurka
-
Przez atrol123
Witam
Mam problem z rozpoczęciem beli słomy.
Rotor podaje do komory słomę lecz po chwili zaczyna przerzucać materiał ponownie na podbierak . Efekt końcowy jest taki że ścina zabezpieczenia rotora. A w komorze powstaje pół beli (jakby przeciął bele na pół)tzn słomą znajduje się tylko w przedniej części prasy ( 3 walce na dole aż po wał na którym jest zawias ) Ogólnie kilka razy zdarzyło mi się tak w sianokiszonce ale tu był problem z szerokością wałka. Wykorzystywana była cała szerokość podbieraka pomogło zgrabianie na węższy wałek. Czyżby musiał grabić w węższe pokosu aby dało się prasować ?
W czym może być problem ? Próbowałem w suchej próbowałem po deszczu wilgotność a'la sianokiszonka i nie idzie .
Czy ten typ tak ma
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ursus C-328 - podnośnik opada mimo nowego rozdzielacza zewn. i pier...
Naprawa ramion podnośnika