Skocz do zawartości

Claas arion 610 problem z blokadą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miał ktoś może taki problem że podczas załączania blokady blokada się załącza na sekudnę nawet jak trzymam ten przycisk żeby załaczyć na stałe to samo.

Co może być przyczyną cewka ? 

Opublikowano

Nie czujnik raczej nie bo odłączyłem wsuwki i to samo.

Bo słychać cewke jak cyka ale ją rozłącza 

29 minut temu, thomek napisał(a):

Czujniki przy pedale hamulca zobacz,regulacja, wciśnięcie pedału hamulca rozłącza blokadę mechanizmu

Bo jakiś czujnik jest gdzieś jeszcze ?

Opublikowano

U mnie jak pedał od hamulca nie odbijał do końca (zastał się delikatnie,brakowało mu do góry że 2 mm) to blokada nie działała.Nie pamiętam ale chyba jest tam drugi czujnik.Na weekend będę w domu to sprawdzę to.Jak to będzie ok,możesz elektrozawory zamienić i sprawdzić wtedy (ciśnienie załącza blokadę,odwrotnie jak w przednim napędzie gdzie ciśnienie rozłącza napęd przedni)

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, thomek napisał(a):

U mnie jak pedał od hamulca nie odbijał do końca (zastał się delikatnie,brakowało mu do góry że 2 mm) to blokada nie działała.Nie pamiętam ale chyba jest tam drugi czujnik.Na weekend będę w domu to sprawdzę to.Jak to będzie ok,możesz elektrozawory zamienić i sprawdzić wtedy (ciśnienie załącza blokadę,odwrotnie jak w przednim napędzie gdzie ciśnienie rozłącza napęd przedni)

A gdzie są te elektrozawory ?

Opublikowano

Z prawej strony za kołem tylnym,na leżąco można tam dojść, będę na weekend w domu to ci zrobię zdjęcie i napiszę który to jest od blokady.Jaki arion ? Cis? Jaki rok?

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, thomek napisał(a):

Z prawej strony za kołem tylnym,na leżąco można tam dojść, będę na weekend w domu to ci zrobię zdjęcie i napiszę który to jest od blokady.Jaki arion ? Cis? Jaki rok?

2008r arion610cis 

Bym był bardzo wdzięczny jak by dalo radę zdjęcie zrobić 

Opublikowano
17 godzin temu, MFargo napisał(a):

Witam. Miał ktoś może taki problem że podczas załączania blokady blokada się załącza na sekudnę nawet jak trzymam ten przycisk żeby załaczyć na stałe to samo.

Co może być przyczyną cewka ? 

Posiada amortyzowana os przednia ?

Opublikowano
W dniu 14.01.2025 o 18:24, thomek napisał(a):

Dzięki za pomoc okazało się że są tam dwa czujniki jak pisałeś i wcisłem ten drugi czujnik i działa sorry że wcześniej tego nie zobaczyłem ale myślałem że tam są dwa czujniki. Dzięki za Pomoc