Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, marulekk napisał(a):

ludzie miastowe wezmą na jakieś skalniaki albo inne płoty

Około 200-250t mam kamienia polnego, znajdziesz na to jakiegoś miastowego ?? xD Wielkośc do wyboru, do koloru, od takich wielkości pięści do 3t sztuka ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, marulekk napisał(a):

Zbieraj kamienie ogłosisz w internecie to jeszcze ludzie miastowe wezmą na jakieś skalniaki albo inne płoty

A wielkie też kupią? Jutro muszę dwa takie wykopać, dziś poszły dwa lemiesz 🤕 podczas orki łąki 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Około 200-250t mam kamienia polnego, znajdziesz na to jakiegoś miastowego ?? xD Wielkośc do wyboru, do koloru, od takich wielkości pięści do 3t sztuka ...

A ogloś.

Powinien się znaleźć amator.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A ogloś.

Powinien się znaleźć amator.

Dwa razy ogłaszałem, to aby raz zadzwoniła jakaś babka, ale żeby jej przywieźć ... Jak powiedziałem ile by kosztowało samo paliwo i moja robocizna żeby załadować to już się nie odezwała. U nas pełno kamienia ...

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Śmiejcie się śmiejcie Trzaskowski dobrze rozsiądzie się w Belwederze to kamieniami będziecie handlować bo nic innego nie będzie

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Przy kamieniach chyba też...a jak by jakie zapomniane...to z miastowym...🤭

Czekam właśnie aż wróci. Oby nie zasnąc

25 minut temu, marulekk napisał(a):

Zbieraj kamienie ogłosisz w internecie to jeszcze ludzie miastowe wezmą na jakieś skalniaki albo inne płoty

Oddam za darmo. Pozbierasz sobie i zapłacę za zbieranie

23 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Do dojenia krów by się nadała 

Mówiłam że mogę faktur pilnować. Dużo teraz kasy z tych krów to idealne zajęcie dla mnie

26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wynajmowal Pan  ta maszynę do zbioru kamieni? 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Rozgrzewka. Skąd ich tyle to nie wiem

Chciałam taką maszynę do kamieni wynająć ale ona dużo zostawia.

A jest w okolicy do wynajmu? Kiedyś chciałem kupić na usługi,ale nawet największe bambry w okolicy mają wyebane na kamienie na polu i nie chcą zbierać,a co dopiero wynajmować maszynę...

Tragedia się stała u żony siostry,pożar w kotłowni. Rozpaliła w piecu,jak już grzejniki były ciepłe poszła zamknąć drzwiczki a tam paliło się między piecem(obok pieca) a zbiornikiem na wodę od solarów, obstawiamy z żoną że możliwe że od sterownika od solarów mogło się zapalić bo niemożliwe ze dolnymi drzwiczkami ogień wyszedłby z pieca i w takim miejscu się zaczęło palić🤔

Opublikowano
4 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Następny dopłatowiec 🤔 a @kontenowi  któregoś dnia pisał żeby szedł dopłaty uprawiać 🤣 ach ci faryzeusze.

ja nie chciwy ,ani na robote ani na kase , kto pracuje niech ma 

ma ktoś CPN z takim silniczkiem ? ile to ma W ? poratowałby mnie kto zdjęciem tabliczki?

Opublikowano
11 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Następny dopłatowiec

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia co nie?

Wstawiłem zrzut ekranu odnośnie stawek a Ty mi tu że zaraz dopłatowiec. 

11 godzin temu, marulekk napisał(a):

Idzie żuber podścięcie 

17436982402271541576612188885221.jpg

I po co ten chmiel ja nawet siekierą w puszkę teraz nie możesz trafić. 🤣😂

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☀️ 

😐 🔨 ⛏️ ⚒️ T i T i UvdL i klątwę tuska 

Ciekawe co dziś napsoci 

8 godzin temu, Belaruss820 napisał(a):

Tragedia się stała u żony siostry,pożar w kotłowni. Rozpaliła w piecu,jak już grzejniki były ciepłe poszła zamknąć drzwiczki a tam paliło się między piecem(obok pieca) a zbiornikiem na wodę od solarów, obstawiamy z żoną że możliwe że od sterownika od solarów mogło się zapalić bo niemożliwe ze dolnymi drzwiczkami ogień wyszedłby z pieca i w takim miejscu się zaczęło palić🤔

To tusek 

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☀️ 

😐 🔨 ⛏️ ⚒️ T i T i UvdL i klątwę tuska 

Ciekawe co dziś napsoci  

Byś powiedział o nim ładne słowo, pochwalił za to że dał na ocieplenie chałupy to może by Ci odpuścił ...

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋☀️+6

Zajrzałem do,, cen bydła " wszędzie pesymizm jakiś 😒😒😒

Tuskoland

Zamiast P0lska

Nic nie idzie jak P0winno

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Byś powiedział o nim ładne słowo, pochwalił za to że dał na ocieplenie chałupy to może by Ci odpuścił ...

Niech spierała do niemiec

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v