Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

...nie opłaca się..🤭 

Kurna ...6 stopni mrozu🥶...

Kto to widział...w lutym...🙆

Firlej zamarzł 🤣🤣🤣

42 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Targ rynek czy jarmark zaliczony. 

Tera iść kosę zrobić 

Znowu do lasu chcą

A mi się we mróz nie chce robić. 

Albo niech szukają albo czekają na cieplej. 

Ciężko lekko żyć. 

Jaki mróz 🤔

Stary jesteś to powinneś pamiętać że -30 . U mnie znowu jak takie duże mrozy kiedyś były to się do olszyny jeździło bo później ciężko było wyjechać bo mokro 

Opublikowano
16 minut temu, PAN88 napisał(a):

Stary jesteś to powinneś pamiętać że -30 . U mnie znowu jak takie duże mrozy kiedyś były to się do olszyny jeździło bo później ciężko było wyjechać bo mokro 

Bo on czeka z nadzieją na mrozy żeby sztachety trzeszczały, ale -2 mu 4 litery już wymraża xD

• Haha 1
Opublikowano

Dobrze że lekki mrozek wrócił bo tak każdy już by w pole do siewów ruszał a tak to można jeszcze w domu poleżeć 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

P0 patrzę z ręcami w kieszeni jak siė rozlewają 

Bez jeżdżenia bez dźwigania to jest życie. 

Ugniotom tymi beczkami ziemie to nic nie urośnie xD 

Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Ja pierdółek...jak się patrzy na obecną młodzież i trendy to myślę że ten świat nie zasługuje na pokój.  🤦‍♂️ Co sądzicie? 

https://www.facebook.com/share/r/186Fc2roEh/

To samo mówili o nas nasi rodzice, a nasi dziadkowie o naszych rodzicach ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ugniotom tymi beczkami ziemie to nic nie urośnie xD 

To samo mówili o nas nasi rodzice, a nasi dziadkowie o naszych rodzicach ...

Chyba żartujesz? Chcesz powiedzieć że takie cuda odpierdalali twoi dziadkowie czy rodzice 😆

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Chyba żartujesz? Chcesz powiedzieć że takie cuda odpierdalali twoi dziadkowie czy rodzice 😆

Jak na nich patrzyli ich dziadkowie to pewnie tak o nich myśleli ... Zawsze byli "normalni" i "debile", nic na to nie poradzisz ... Zabawy jedynie mieli inne ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Ja pierdółek...jak się patrzy na obecną młodzież i trendy to myślę że ten świat nie zasługuje na pokój.  🤦‍♂️ Co sądzicie? 

https://www.facebook.com/share/r/186Fc2roEh/

Według mnie to internet ogłupia młodzież pokazuje wzorce jak postępować. 

Te różne filmiki na fb czy też yt

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Te różne filmiki na fb czy też yt

W obecnych czasach, szeroko pojętego AI da się zmontować takie filmiki, jakie się tylko chce, podłożyć piosenkę pod tłum i w ten sposób ogłupiać starych że młodzież jest niemoralna ... 

Opublikowano

Kiedyś też nie było telefonów każdy do roboty miał chęci, było więcej czasu na wszystko 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak na nich patrzyli ich dziadkowie to pewnie tak o nich myśleli ... Zawsze byli "normalni" i "debile", nic na to nie poradzisz ... Zabawy jedynie mieli inne ...

Z całym szacunkiem Tomasz ale uważam że takiego twoi rodzice czy dziadkowie nie odwalali,  takiego łajna w głowach nie bylo, a i za moich czasów też nie .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Kiedyś też nie było telefonów każdy do roboty miał chęci, było więcej czasu na wszystko 🤷

I też robili różne głupoty, tylko mieli to szczęście, że nikt tego nie nagrał, bo to nie były czasy, że każdy ma kamerę w kieszeni ...

5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Z całym szacunkiem Tomasz ale uważam że takiego twoi rodzice czy dziadkowie nie odwalali,  takiego łajna w głowach nie bylo, a i za moich czasów też nie .

Było takie łajno, tylko my żyjemy "kiedyś to było" ... Wąchali kleje po szopach, makówki, tylko w innych czasach to inaczej wyglądało ...

A tak jak mówiłem, w czasach AI średnio wierzę w te internetowe filmiki ...

https://www.tiktok.com/@j.o.k.e.r.2.9/video/7349865806680837409

Ten filmik też jest prawdziwy ??

To dla Ciebie jest niemoralne, ale moralne było uprawianie seksu z córkami ?? Takie rzeczy często odprawiały się w chłopskich chatach w Polsce kilkaset lat temu ... To było moralne ??

A może Noc Kupały była moralna ???

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

No chyba żartujesz..

Nie takie rzeczy ludzie robili.....Grześ popatrz książki do historii...

Mordy, gwałty, wojny, grabieże...

Człowiek się nie zmienił...tylko narzędzia do wszystkiego ma inne...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No chyba żartujesz..

Nie takie rzeczy ludzie robili.....Grześ popatrz książki do historii...

Mordy, gwałty, wojny, grabieże...

Człowiek się nie zmienił...tylko narzędzia do wszystkiego ma inne...

Obejrzałeś filmik? Mówisz że takie teksty śpiewałeś Ty czy Twoja Mama ? 🤔 Trochę kolegów i koleżanek przewinęło się przez życie ale takich dyskotek nie spotkaliśmy jeszcze 🙆‍♂️ Nie wiem co to za ,,artyska" gacie teksty śpiewa ale widzę młodzież mocno zafascynowana. 

Weź pokaż książkę historyczna o takich odjazdach i tekstach w śród młodzieży 🧐

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Obejrzałeś filmik? Mówisz że takie teksty śpiewałeś Ty czy Twoja Mama ? 🤔 Trochę kolegów i koleżanek przewinęło się przez życie ale takich dyskotek nie spotkaliśmy jeszcze 🙆‍♂️ Nie wiem co to za ,,artyska" gacie teksty śpiewa ale widzę młodzież mocno zafascynowana. 

Weź pokaż książkę historyczna o takich odjazdach i tekstach w śród młodzieży 🧐

Grześ, to po prostu inna forma odjazdu, ale zawsze byli jacyś "odmieńcy" tylko inaczej to okazywali ... A i w te filmiki bym średnio wierzył, przy obecnej technologii da się zmontować co się tylko chce ... Podłożyć inną muzykę pod tłum, dostosować tempo filmiku aby pasowało pod muzykę i już masz ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I też robili różne głupoty, tylko mieli to szczęście, że nikt tego nie nagrał, bo to nie były czasy, że każdy ma kamerę w kieszeni ...

Było takie łajno, tylko my żyjemy "kiedyś to było" ... Wąchali kleje po szopach, makówki, tylko w innych czasach to inaczej wyglądało ...

A tak jak mówiłem, w czasach AI średnio wierzę w te internetowe filmiki ...

https://www.tiktok.com/@j.o.k.e.r.2.9/video/7349865806680837409

Ten filmik też jest prawdziwy ??

To dla Ciebie jest niemoralne, ale moralne było uprawianie seksu z córkami ?? Takie rzeczy często odprawiały się w chłopskich chatach w Polsce kilkaset lat temu ... To było moralne ??

A może Noc Kupały była moralna ???

Nie mam tik toka.

Tomasz nie zaczynaj swoich gierek i nie wkładaj mi tu czegoś czego nie napisałem? A dla Ciebie to jest moralne ci napisałeś? Bo tak bronisz tego stanu sytuacji jakby to norma była dla Ciebie . DLA MNIE NIE JEST...

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v