Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ty nie wiesz ile w ,,prawdziwym,, gospodarstwie jest potrzebny ĺadowacz i inne sprzęty zasilane hydrauliką 🤦 330 4 by nie zrobiły tyle co jeden pożadny...

Sławomir weź nie ...nie wisz co🤦

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Buszmen11 napisał(a):

U nas przy ostatnich strajkach były 30, siuntki i białoruśka nawet 

Takimi by trzeba było jechać. Ale nie blokada dróg tylko sejmu i Senatu 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sporo razy po 800, a i pewno ojca mają..

Tak ojciec pracuje i odprowadza składki, se możemy tu gadać. 

Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Zgłaszam @szymon09875 

Ło matko, ja nie kcem. Ja nieśmiały, no i problem taki że nad dwunożnym bydłem nie zapanuje jakby to na gospodarza przystało 🤭 niech se inni ten burdel ogarniają 🫣

26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Szymek, a w przystawce napędu pompy masz łożyska igiełkowe, czy tulejki? Po drugie te pompy z jakim wydatkiem były?

Igiełki.

Te najmniejsze +-30 l

20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Powiedz mi jedno co taki lekarz przed 40 ci pomoże jeśli dalej ma mleko pod nosem. 

Jak dla mnie tacy lekarze którzy są w młodym wieku szybciej do grobu doprowadza niż wyleczą. 

Młodzi idą zazwyczaj schematami których się nauczyli od swoich profesorów z igłą szukać takich którzy myślą samodzielnie.

Podam ci przykład. 

Po uszkodzeniu nogi młody lekarz powiedział amputacja drugi lekarz w starszym wieku da się ją uratować będzie to ciężka praca jednak da się. I właśnie ten młody lekarz popełnił błąd idąc na łatwiznę. I dzięki młodemu lekarzowi pacjent zamiast mieć swoją mogę miał by dzisiaj protezę. 

A to jest jeden z wielu przykładów które się powtarzają. 

Tyle że gdzieś się musza uczyć. Wszystko ma swoje +i- 

15 minut temu, slawek74 napisał(a):

Do tura i wycinaka trzeba by zrobić hydraulikę na wałek 🤔

I to będzie mnie czekało, bo ten ciągnik i tak nie ma żadnej wartości żeby go sprzedać, jako większa taczka wkoło gospodarstwa może być. 

9 minut temu, Wełpa napisał(a):

Ale w tym roku to już jest tragedia, nawet dzieciom wizyty u dentysty są odmawiane. A co lepsze na drugi rok nie zapisują bo jeszcze nie wiedzą czy będą mieli kasę. 

Się nad tym zastanawiałem jak to jest. 

Laryngolog do której poszedłem, przyjmuje codziennie, praktycznie zawsze z marszu się dostaniesz do niej. Zapisy jak do rodzinnej, pół godziny przed rozpoczęciem jej pracy można sie rejestrować. Dzień w dzień ma pełno pacjentów, jej nie brakuje kasy z NFZ żeby odmawiała pacjentów. Ojciec do niej często chodzi i za każdym razem to tak samo wygląda więc wychodzi na to że da się kontrakt zrobić dobry jak się chce.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Wełpa napisał(a):

Może kobieta w tym roku? Proponuję Katarzynę, ale będzie odjazd 😛

W ramach lewactwa to tak chociaż wybory na lewicy pokazały co myślą sami o tym że to tylko mrzonki dla nie kumatych 

Opublikowano
11 minut temu, Wełpa napisał(a):

Powiedz to tym biedniejszym dzieciom!!! Ja pier**lę🤨. Ja chodzę prywatnie ale nie każdego stać. Wiem bo mi koleżanka mówiła, a długo czekali na tą wizytę. 

Na papierosy browara czy grill to stać 🤔🤭

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Czyli pier**lisz po to żeby pier**lić, zero czynów z twojej strony. Ale nie przejmuj się was większość tak i nigdy Tuska nie obalicie. On z was się śmieje.

Z tego co wiem to protest nie o obalenie tuska

a to nie protest o przyszłość rolnictwa, oplacalnosic w rolnictwie, i cen płodów rolnych. skoro jesteś zadowolony z cen swoich produktów to nie masz po co strajkować

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Ło matko, ja nie kcem. Ja nieśmiały, no i problem taki że nad dwunożnym bydłem nie zapanuje jakby to na gospodarza przystało 🤭 niech se inni ten burdel ogarniają 🫣

Igiełki.

Te najmniejsze +-30 l

I to będzie mnie czekało, bo ten ciągnik i tak nie ma żadnej wartości żeby go sprzedać, jako większa taczka wkoło gospodarstwa może być. 

Się nad tym zastanawiałem jak to jest. 

Laryngolog do której poszedłem, przyjmuje codziennie, praktycznie zawsze z marszu się dostaniesz do niej. Zapisy jak do rodzinnej, pół godziny przed rozpoczęciem jej pracy można sie rejestrować. Dzień w dzień ma pełno pacjentów, jej nie brakuje kasy z NFZ żeby odmawiała pacjentów. Ojciec do niej często chodzi i za każdym razem to tak samo wygląda więc wychodzi na to że da się kontrakt zrobić dobry jak się chce.

Ja nie wiem jak oni im tą kasę przelewają, wybiórczo czy jak. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Ja już swoje zdanie wyraziłem 🤭

A ile podpisów potrzeba ? 🫣

Wystarczyłaby Twoja zgoda, bo Kalina Cię poparła 🤷...a właściwie to czemu ona zgłosiła Ciebie a nie... Karola 🤔😁...a już...się domyślam 🤭

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ok, zawiodłaś mnie   :P  w takim razie następna moja kandydatura @Bogdan_ja

@Bogdan_ja wyrażasz zgodę?

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Powiedz to ludzia którzy właśnie przez ich uczenie płacą po dzień dzisiejszy swoją choroba lub swoim inwalidztwem. A jak wiadomo u nas wszystko kuleje więc z odszkodowania nici. 

Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał(a):

W ramach lewactwa to tak chociaż wybory na lewicy pokazały co myślą sami o tym że to tylko mrzonki dla nie kumatych 

A weź z tymi komuchami.

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na papierosy browara czy grill to stać 🤔🤭

Nie przesadzaj już Sławek

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Igiełki.

Te najmniejsze +-30 l

Łapią luzy. Tulejki lepsze 

5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

to będzie mnie czekało, bo ten ciągnik i tak nie ma żadnej wartości żeby go sprzedać, jako większa taczka wkoło gospodarstwa może być. 

Etam. Nie słuchaj Sławka. Rozwiercić króćce powrotu w rozdzielaczu, pompa wzmocniona i będzie hulać...Sławek nie wie o co kaman...siuntkę z daleka widział 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Wystarczyłaby Twoja zgoda, bo Kalina Cię poparła 🤷...a właściwie to czemu ona zgłosiła Ciebie a nie... Karola 🤔😁...a już...się domyślam 🤭

Oj tam już nie bądź taki dociekliwy 🫣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v