Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

A to to, to jaka pasza Mariusz ? 

IMG-20251217-WA0015.jpeg

Łamiąca serca kolegom z forum. Mleka nie widać, sera nie widać a i ja jako skromny hodowca trzody schabowego tam nie dostrzegam.

Pamiętasz jak pisaliśmy jakiś czas temu o sprzedaży hf co pisałem że po 15,70 netto poszły i żałuję że reszty nie pchnąłem? Teraz puściłem resztę po 15.30 netto 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

, a najlepiej bimber...i nie 200 tylko pół litra

u😀

Te Mariuszek ,musi jak wylaziles z pod blatu zes się uderzyl- gdzie taki trunek marnować 😤

Edytowane przez Baks00
  • Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Takie rzeczy to w sobotę. Sama jej nie utrzymam i nie wleje w pysk.

Mogę podjechać, skoro miejskiego nie ma, i taniej będzie bo z alkoholem podskoczę 

A ta korekta kiedy była robiona?

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Takie rzeczy to w sobotę. Sama jej nie utrzymam i nie wleje w pysk.

To jak miejski będzie to robił w sobotę, to można to samemu bezproblemowo, trzeba w tym celu użyć obu rąk i... pośladków 😀

...swoich, nie krowy🤭...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

To jak miejski będzie to robił w sobotę, to można to samemu bezproblemowo, trzeba w tym celu użyć obu rąk i... pośladków 😀

...swoich, nie krowy🤭...

Użyje 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Mogę podjechać, skoro miejskiego nie ma, i taniej będzie bo z alkoholem podskoczę 

A ta korekta kiedy była robiona?

Jadę z młodą na trening będę po 20:). W końcu października korekcja

Edytowane przez malaczarna
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Te Mariuszek ,musi jak wylaziles z pod blatu zes się uderzyl- gdzie taki trunek marnować 😤

Dla mnie to jest eliksir leczniczy dla bydła rogatego🤷...żadne marnotrawstwo...potrzebujesz 5l dla krówek organizujesz se 10 lub 15...oczywiście przy założeniu, że krowy 5 nie wypiją🤷...łorganizacyja Panie...to je podstawa💪😀

Opublikowano

...swoich, nie krowy🤭...

Toc Karolowi zes nie pomógł 🤦

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie każdy sobie zapracował na to abym traktowała go jak wroga. Jednak na szacunek  trzeba sobie u mnie zapracować. 

Osobami które darzę tutaj szacunkiem można policzyć do max 5 osób  więc przepraszam jestem szczera. 

To ja jednak lepszym człowiekiem jestem. 

3 minuty temu, donweter1989 napisał(a):

Łamiąca serca kolegom z forum. Mleka nie widać, sera nie widać a i ja jako skromny hodowca trzody schabowego tam nie dostrzegam.

Pamiętasz jak pisaliśmy jakiś czas temu o sprzedaży hf co pisałem że po 15,70 netto poszły i żałuję że reszty nie pchnąłem? Teraz puściłem resztę po 15.30 netto 

To i tak niezła cena. 

A co do żarcia. A co to ja Michałowa krowa jestem ze jeno otręby i otręby na zmianę z otrębami z owsem? 🤭

Pan Kwasi chciał tam ryżem obsiewać to zbyt by miał 🤣

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Mogę podjechać, ?

Jadę z młodą na trening będę po 20:)

@Kallina86 czy Ty to widzisz🤔😱🤦🤭

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Toc Karolowi zes nie pomógł 🤦

Na mnie zawsze można... liczyć 🤷😀

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Jadę z młodą na trening będę po 20:). W końcu października korekcja

To też nie od nogi nie żre 

Nieraz potrafią podciąć i później brak apetytu bo boli 

Opublikowano

Dla mnie to jest eliksir leczniczy dla bydła rogatego🤷...żadne marnotrawstwo...potrzebujesz 5l dla krówek organizujesz se 10 lub 15...oczywiście przy założeniu, że krowy 5 nie wypiją🤷...łorganizacyja Panie...to je podstawa💪😀

Ma małżonka już nie wierzy że ja to dla zdrowotności mam

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Baks00 napisał(a):

Ma małżonka już nie wierzy że ja to dla zdrowotności mam

Sporządzić Ci zalecenia i dawkowanie🤔...nawet z pieczątka weta może być 🤷...poczta Ci wyśle 😉

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Jeśli to prawda, w co wątpię bo to prowokator a nie człowiek z którym warto rozmawiać, to tym krowom z pyska wali jak ze smoczej jaskini 🤭

Jaki prowokator wstawiłem zdjęcie dawki na sztukę. Pani Katarzyna zadała pytanie odpowiedziałem czego nie rozumiesz.🤔

Wciąż szukasz dziury w całym 🤦 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

...swoich, nie krowy🤭...

Ja będę trzymać za rogi on będzie lal w pysk

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Sygnalista, gdzie tam, pies ogrodnika 

Teraz, donweter1989 napisał(a):

Teraz już na pewno widzi. Ech i gdzie ta męska solidarność 😁

Zara Zara☝️...to jest przejaw dbałości o przyszłe życie erotyczne Karola...narazie on se nie może pozwolić na zasadę, że jak kot jednej dziury pilnuje to z głodu zdechnie🤷, bo mu Kalina zwieje...tym bardziej, że jeszcze by musiał uważać na...miejskiego 🤦...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v