Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

I to jaka małpa  ale i tak ja kocham ponad życie. 

A jeszcze jak jest jej brat cioteczny to mam urwanie głowy. 

Dlatego lubię jak ona jest sama. 

Jak tam twoje maleństwa czworonożne już mają nowych właścicieli. 

Jeszcze dopiero 3tyg w niedzielę skończyły, sprzątam właśnie u nich...

Opublikowano
21 minut temu, malaczarna napisał(a):

Czy ty wiesz na co się szykujesz? On ma krowy do dojenia spać nie da rano

U nas dziś. Duża składka na komunie?

Kto rano wstaje temu... Staje 🤫

Mądre panie z trójki klasowej nie potrafią się określić 🤷 jedna z nich jest księgową...

U Was co łaska ile wynosi?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Oświecenie na waszej biednej wsi wprowadzam bo technologicznie to jesteście 100 lat za murzynami. 

Nie może być 😱...musiałeś pomylić regiony...to nie może być ta słynna Polska z pierwsza litera alfabetu...na pewno to nie t tak🤔🙆

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawekes napisał(a):

No nie Twoja. I nie moja. Za młody jestem.

Całe szczęście że nie moja. Ja takich rozterek nie mam. Jestem zbyt na to zajęta aby myśleć co mi się nie podoba a co podoba jest jak jest trzeba chwytać każdy dzień jak by był tym ostatnim. 

15 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jeszcze dopiero 3tyg w niedzielę skończyły, sprzątam właśnie u nich...

Dobrze że ja tego nie muszę robić przy poprzednich psach musiałam sprzątać  wystarczyło aby zapamiętać to do końca życia i nigdy już więcej. 

Opublikowano
W dniu 7.12.2025 o 17:47, Kallina86 napisał(a):

Zjadłabym. Ja ze względu na te jalapeno napisałam, że taką to bym zjadła. 

O tak sobie czytam wsteacz, i znajome słweo. Ostrre nie jest. pikantne.

Opublikowano
16 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Do @jacus na kolację jedziesz 🤔

Nie chcę od niego  nic..

Już żurek i roladę w Tarnowskich górach zjadłem. Tak samo oszukane jak ta polska a... Celowo z małej bo temu żaden szacunek się nie nalezy

Opublikowano
23 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Mądre panie z trójki klasowej nie potrafią się określić 🤷 jedna z nich jest księgową...

Mało dzieci chyba 25 sztuk niby po 500 zł ma wystarczyc na wszystkie atrakcje. 

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Całe szczęście że nie moja. Ja takich rozterek nie mam. Jestem zbyt na to zajęta aby myśleć co mi się nie podoba a co podoba jest jak jest trzeba chwytać każdy dzień jak by był tym ostatnim. 

Dobrze że ja tego nie muszę robić przy poprzednich psach musiałam sprzątać  wystarczyło aby zapamiętać to do końca życia i nigdy już więcej. 

To te same sprzątają po sobie? 🤔🤭

No co zrobić? Muszą mieć czysto... Wtedy są zadowolone, jutro ma karma przyjść dla nich. 

Opublikowano
51 minut temu, Bezduszna napisał(a):

trzeba chwytać każdy dzień jak by był tym ostatnim. 

I zmarnowałaś kolejny dzień.

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Trzeba żyć jakby każdy dzien miałby być ostatni... 

I nie ważne co robisz...

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Leje. 

Daj Boże deszczu i słoty to nie będzie roboty...

Muszę 💩 wywieść.... może by nauczył żeby załatwiało się bydło na zewnątrz na kupę... ile to by pracy oszczędziło.....

Opublikowano
malaczarna napisał:

23 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Mało dzieci chyba 25 sztuk niby po 500 zł ma wystarczyc na wszystkie atrakcje. 

500zl składka na komunię do kościoła ? to co to będą za atrakcje ? zawsze była książeczka do nabożeństwa i jakiś obrazek czy medalik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v