Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
56 minut temu, wojtal24 napisał(a):

będą ludzie jedli tylko drogie truskawki i bób 😉😀

możesz spać spokojnie

Byle Kaczyński i jego kmioty nie rządzili i jakoś się przeżyje ...

56 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

To dla boba i pofnucego

Oni najarani tuskiem jaki on ich i ach

Dlamnie wróg

Kup sobie taką z tym debilem z przepaską na oku ...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Czyli mam myśleć jak reszta społeczeństwa rozumiem powielanie tego co każdy mówi. 

Tylko jeśli mówi się o ekspercie żywności zakarzonej to ja jakoś tego nie widzę aby była możliwość jednak może ja to tylko widzę. 

A import żywności z państw trzeciego świata nie sprawdzanej przez nikogo też za bardzo nie widzę aby konsumenci kupowali to z ilości milionowej wszyscy. 

A jeśli ludzie mają kubki smakowe bardzo wrażliwe to wiadomo że wyczują różnice i wtedy to albo będą się żywić co sami wychodują. 

A niektórzy przejdą na wegatarianizm ponieważ będą myśleć że to jest zdrowsze. 

Inne towary niż żywność to ekspert i import będzie działać na wysokich obrotach z żywnością może być problem. 

Jednak to ja tak to widzę nikt ze mną nie musi się zgadzać jeśli chodzi o eksport i import żywności. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 godzinę temu, s_z_k napisał(a):

A jaki wiek? I czy chce profesjonalnie czy po prostu hobbistycznie? no i budżet jeszcze kwestia 🙈

No i pytanie czy idzie w kolor, szkicuje czy maluje 🧐

Sześciolatka. Kolor. Budżet nie ma znaczenia. Warunek dość ważny, żeby elementów było dużo 🫣

Godzinę temu, mf362 napisał(a):

Kuzyna chowali to 15 tys 

To mogą być różnice lokalne. Np przy cenie talerzyka czy ilości osób na stypie, tutaj też nie płaciłem za organistę ani za plac na cmentarzu

Opublikowano (edytowane)

I czy chowasz osobę w tym samym domu pogrzebowym czy w różnych każdą.

U mnie wszyscy od wielu lat są chowani w jednym domu pogrzebowym to dostajemy upusty na pogrzeb a pochówek za sprawą tego samego domu pogrzebowego już trwa około 50 lat. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sześciolatka. Kolor. Budżet nie ma znaczenia. Warunek dość ważny, żeby elementów było dużo 🫣

Ah 6 lat to ten wcześniejszy nie ma najgorszych opinii na Internecie jedynie o opakowaniu się zdarzają.  Jeśli chcesz coś uniwersalnego to ja bardzo sobie chwalę ten zestaw 
https://www.empik.com/kalour-kredki-akwarelowe-artystyczne-120-kolorow-kalour,p1332886368,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20325984923&utm_id=20325984923&utm_term=empik_art_pap&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=19546588694&gclid=EAIaIQobChMInrn5kPutkQMV2qj9BR3uyygEEAQYBiABEgIKgvD_BwE
w dalszym ciągu na nim działam od 3 lat, nie kończą się praktycznie przez to że mnożna je używać na sucho i mokro ale wtedy dokupić trzeba blok akwarelowy, jeszcze z kredkowych zestawów kuzynce lat 12 kupowałam taki:
https://allegro.pl/oferta/profesjonalny-zestaw-rysowania-szkicowania-kredki-artystyczne-olowki-144-el-14134553653?reco_id=d3117a6d-d42d-11f0-aa12-eeb0c7c9a3e1&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017
była bardzo zadowolona
ale jeśli chcesz serio dobre przybory artystyczne to z kredek polecam Koh-i-noor albo Faber Castell ale to już fiu fiu ceny za zestaw 72 kredek wołają około tysiaka więc no 🙈 

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Jak nie ma a @Wpaw to co 🤔

I będzie 1,5 zł/l i co zrobić. Nie będą kupować tyle pasz i naganiać tak tej wydajności .Wyżyć i za tyle się da. Niektórym to ciągle mało. 

Cza być przygotowanym na dołki

Taki 1x2x2 się szykuj 🤦🙆‍♂️

Opublikowano
13 minut temu, s_z_k napisał(a):

Ah 6 lat to ten wcześniejszy nie ma najgorszych opinii na Internecie jedynie o opakowaniu się zdarzają.  Jeśli chcesz coś uniwersalnego to ja bardzo sobie chwalę ten zestaw 
https://www.empik.com/kalour-kredki-akwarelowe-artystyczne-120-kolorow-kalour,p1332886368,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20325984923&utm_id=20325984923&utm_term=empik_art_pap&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=19546588694&gclid=EAIaIQobChMInrn5kPutkQMV2qj9BR3uyygEEAQYBiABEgIKgvD_BwE
w dalszym ciągu na nim działam od 3 lat, nie kończą się praktycznie przez to że mnożna je używać na sucho i mokro ale wtedy dokupić trzeba blok akwarelowy, jeszcze z kredkowych zestawów kuzynce lat 12 kupowałam taki:
https://allegro.pl/oferta/profesjonalny-zestaw-rysowania-szkicowania-kredki-artystyczne-olowki-144-el-14134553653?reco_id=d3117a6d-d42d-11f0-aa12-eeb0c7c9a3e1&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017
była bardzo zadowolona
ale jeśli chcesz serio dobre przybory artystyczne to z kredek polecam Koh-i-noor albo Faber Castell ale to już fiu fiu ceny za zestaw 72 kredek wołają około tysiaka więc no 🙈 

Dziękuję bardzo. Jak się młoda bedzie chciała w tym kierunku rozwijać, to już wiem, gdzie można szukać wsparcia 😊

35 minut temu, Bezduszna napisał(a):

I czy chowasz osobę w tym samym domu pogrzebowym czy w różnych każdą.

U mnie wszyscy od wielu lat są chowani w jednym domu pogrzebowym to dostajemy upusty na pogrzeb a pochówek za sprawą tego samego domu pogrzebowego już trwa około 50 lat. 

Ceny podobne mają u nas wszyscy 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dziękuję bardzo. Jak się młoda bedzie chciała w tym kierunku rozwijać, to już wiem, gdzie można szukać wsparcia 😊

Ile mogę to pomogę 😁 Znam się jeszcze na akrylach, szydełkowaniu i rzeźbiarstwie w modelinie :D W razie potrzeby służę radą 🙋‍♀️

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, s_z_k napisał(a):

Ile mogę to pomogę 😁 Znam się jeszcze na akrylach, szydełkowaniu i rzeźbiarstwie w modelinie :D W razie potrzeby służę radą 🙋‍♀️

Ooo.. a pochwalisz się, czymś, czy tyko do szuflady tworzysz? ;)

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

56 minut temu, wojtal24 napisał(a):

będą ludzie jedli tylko drogie truskawki i bób 😉😀

możesz spać spokojnie

Byle Kaczyński i jego kmioty nie rządzili i jakoś się przeżyje ...

56 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

To dla boba i pofnucego

Oni najarani tuskiem jaki on ich i ach

Dlamnie wróg

Kup sobie taką z tym debilem z przepaską na oku ...

apropo jak to tak dalej będzie szło do od nowego roku wszyscy będziemy się składać na reparacje 😀😀😀

Rolnik1973 napisał:

Ciężkie czasy za tuska

Rysiek Ty to sam wymyślasz czy sztuczna inteligencja?

Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał(a):

A śpiewasz ładnie 🤔...

Coś tam zamiauczę pod prysznicem 🤣  Raczej nie dla publiczności, ale karaoke lubię :D

18 minut temu, slawekes napisał(a):

Ooo.. a pochwalisz się, czymś, czy tyko do szuflady tworzysz? ;)

Mogę się pochwalić, ale Monet to ja nie jestem haha 🤣

Zdjęcie WhatsApp 2025-12-08 o 14.08.54_e499ed31.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2025-12-08 o 14.09.45_5d3d1eb7.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2025-12-08 o 14.09.45_2f822e0a.jpg

• Like 6
Opublikowano (edytowane)

A wczoraj robiłam pierwszą próbę z maszynką do tatuażu, na razie za bardzo mi się ręka trzęsie 🙈  

Zdjęcie WhatsApp 2025-12-08 o 14.06.59_b66f725b.jpg

Edytowane przez s_z_k
  • Like 2
Opublikowano
Bezduszna napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Czyli mam myśleć jak reszta społeczeństwa rozumiem powielanie tego co każdy mówi. 

Tylko jeśli mówi się o ekspercie żywności zakarzonej to ja jakoś tego nie widzę aby była możliwość jednak może ja to tylko widzę. 

A import żywności z państw trzeciego świata nie sprawdzanej przez nikogo też za bardzo nie widzę aby konsumenci kupowali to z ilości milionowej wszyscy. 

A jeśli ludzie mają kubki smakowe bardzo wrażliwe to wiadomo że wyczują różnice i wtedy to albo będą się żywić co sami wychodują. 

A niektórzy przejdą na wegatarianizm ponieważ będą myśleć że to jest zdrowsze. 

Inne towary niż żywność to ekspert i import będzie działać na wysokich obrotach z żywnością może być problem. 

Jednak to ja tak to widzę nikt ze mną nie musi się zgadzać jeśli chodzi o eksport i import żywności. 

napisz to po polsku a nie po bezdusznemu

Opublikowano
9 minut temu, s_z_k napisał(a):

Coś tam zamiauczę pod prysznicem 🤣  Raczej nie dla publiczności, ale karaoke lubię :D

Oooo...i już coś...pytanie zadałem w kontekście tego, co pisałem Ci na początku, jak do nas dołączyłaś...zatem jest materiał...

...na synową😉😁...

Od razu dodam, jakbyś chciała się Markiem wykręcać...jego syn, tak jak mój, gra na...wstydzie🤷...

Kto wie co to za instrument ten wie....

Prace super👍👍👍

Niemen, Chylińska 💪