Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No niewierząca raczej nie mówi że jej losem Pan Bóg steruje...

..to trochę... niekompatybilne...🤷

Jednak jak dla mnie po prostu coś z czegoś się bierze jeśli ktoś się rodzi czy umiera musi być jakaś przyczyną tego samo przez się nie bierze. Jeśli nie można tego logicznie wytłumaczyć to po prostu stwierdzam że jest to wola Boża i z tym nie warto dyskutować. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Oj Partycja....

Nie wiem....może prace Darwina poczytaj....

Próbujesz tłumaczyć coś, czego sama nie ogarniasz....w dodatku w sprzeczności samej ze sobą....

...bez sensu ta rozmowa ..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...bez sensu ta rozmowa ..

Każdy człowiek ma prawo myśleć jak chce. 

I nikomu nic do tego. 

Jeśli się z czymś ktoś nie zgadza ja to rozumiem.

Jednak jeśli ktoś ma inne spojrzenie na świat i inne przekonania czy do wiary czy do czegokolwiek to już zaczyna być problem. 

Ja to mogę zrozumieć z powodu tego że  zostaliście wychowani w wierze chrześcijanskiej.

Ja po prostu z wiary biorę to co mi po prostu pasuje.

23 minuty temu, rolniczka_agro napisał(a):

I mi się jakoś te posty tej Pani nie kleją. Piszę o czymś a w innym poście zaprzecza 😉 Ja dopiero jestem od niedawna a już to zauważyłam.

A ja zauważyłam że jest w Pani  pojawieniu coś dziwnego. 

Nikt nic nie mówi jednak wszyscy zapewnie zadają sobie pytanie.

Jednak nie mnie to oceniać. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Każdy człowiek ma prawo myśleć jak chce. 

I nikomu nic do tego. 

Jeśli się z czymś ktoś nie zgadza ja to rozumiem.

Jasne....

Tylko ciężko się odnieść do tego że ktoś jest jednocześnie i na tak, i na nie...🤨

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jasne....

Tylko ciężko się odnieść do tego że ktoś jest jednocześnie i na tak, i na nie...🤨

Czyli dla każdego z was tylko jest białe lub czarne innych kolorów nie widzicie. 

• Haha 2
Opublikowano

30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..to trochę... niekompatybilne...🤷

dusza w nicku to tak naprawde mózg

5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

czy nie pójść na kurs insyminacji

za stara by być zainseminowaną to chce być inseminującą 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli dla każdego z was tylko jest białe lub czarne innych kolorów nie widzicie. 

Nie, ale jak jednocześnie możesz być niewierząca a potem pisać że wierzysz w boskie wpływy ?? Używaj czasem mózgu, to nie boli ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, ale jak jednocześnie możesz być niewierząca a potem pisać że wierzysz w boskie wpływy ??

Dlaczego nie mam prawa wybrać z wiary to co mi pasuje a w resztę nie wierzyć 

Tak jak nie rozumiem twojego zachowania wierzysz w Boga ale w kościół już nie jeśli kościół dla wierzących jest to Dom Boży a księża są wysłannikami Boga aby ich wiarę rozgłaszali.

Wiec jak dla mnie to trochę jest nie zrozumiałe jeśli nawet jest to dobrze wytłumaczone z twojej strony. 

Opublikowano (edytowane)

Kanapkę? Ta z góry już nadgryziona 🤭

IMG20251126183614.jpg

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dlaczego nie mam prawa wybrać z wiary to co mi pasuje a w resztę nie wierzyć 

Ty nie wybierasz...

Sama sobie zaprzeczasz..tak w skrócie, bo aż ...cycki opadają jak się z Tobą gada...🤭

Opublikowano

Ale wy tu dziś macie grube rozkminy ... Co to będzie jak wam słońce przygrzeje?

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Kanapkę? Ta z góry już nadgryziona 🤭

IMG20251126183614.jpg

Trzeba by zamienić chleb na bułeczkę z dużo ziaren, ogórka na ogórka kiszonego i wędlinę na schab parzony. A reszta może być :D 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..a co to za ...mienso?

A ja ci wiem 😁 

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Ale wy tu dziś macie grube rozkminy ... Co to będzie jak wam słońce przygrzeje?

Trzeba by zamienić chleb na bułeczkę z dużo ziaren, ogórka na ogórka kiszonego i wędlinę na schab parzony. A reszta może być :D 

Schab i kiszone na razie mi się przejadły, trzeba troszkę delikatnie. Niestety takich bułeczek już zabrakło w sklepie... Ci powiem wybredna, weź taką wykarm ☺️

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...się będę wtedy....kajtał 🏍️...🤷

...to nie kce...

Zaraz będzie zapiekanka, kcesz? 

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty nie wybierasz...

Sama sobie zaprzeczasz..

A nikt z was nie doszedł do wniosku że kiedyś wierzyłam w Boga. 

Później coś się stało w moim życiu i przestałam w niego wierzyć w 100% i postanowiłam tylko to wybrać z wiary co mi pasuje a resztę olać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v