Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co na sercu to na języku tak przynajmniej powiadają

Bzdura...trudno o większą...

Powiedz tak na przykład bliskiej osobie, chorej śmiertelnie, że umiera i leczenie w sumie już jej niepotrzebne.

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Powiedz tak na przykład bliskiej osobie, chorej śmiertelnie, że umiera i leczenie w sumie już jej niepotrzebne.

Pafnucy jesteśmy z innej gliny ulepieni 

Ja zawsze podchodzę do słowa szczerość  że lepiej wiedzieć prawde z powodu tego że wiadomo na czym stoisz i czego możesz się spodziewać .

W przypadku choroby lepiej wiedzieć co cię czeka niż wierzyć w kłamstwa które mijają się z prawdą. 

Wtedy wiesz na czym stoisz i co dalej masz robić. A tak jak żyjesz w nieświadomości to co myślisz że będzie wszystko ok a tu przychodzi po ciebie kostucha i wtedy bardziej się boisz niż jak byś wiedział. 

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Aż tak mocno zagłębiasz temat 🤔

Lepiej mi powiesz gdzie ja mam obejrzeć Pachnidło jakoś od wczoraj się zastanawiam czy warto do tego filmu powrócić. 

Opublikowano
53 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

lepiej powiedzieć jestem przy tobie,wszystkim się zajmę niż fałszywe "będzie dobrze"

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie zgodzę się z Tobą. Ludzie tak naprawdę szanują i doceniają szczerość i autentyczność. Nawet, jeśli to co usłyszą nie jest po ich myśli. Jeśli ktoś stosuje ów takt bądź kurtuazję jest sztuczny, wcześniej czy później to wychodzi i wtedy tylko na tym traci. Ja też wolę autentyczność. Bardziej szanuję kogoś, kto asertywnie mi czegoś odmówi, niż będzie grał dobrego wujka, a finalnie i tak tematu nie załatwi 🤷

7 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

lepiej powiedzieć jestem przy tobie,wszystkim się zajmę niż fałszywe "będzie dobrze"

"Będzie dobrze" czy "dasz radę" to wg psychologów najgorsze teksty, jakimi można kogoś uraczyć 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Lepiej zawsze powiedzieć prawde aby nie było niedomówień i oskarżeń w późniejszym czasie. 

Opublikowano
35 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Lepiej mi powiesz gdzie ja mam obejrzeć Pachnidło jakoś od wczoraj się zastanawiam czy warto do tego filmu powrócić. 

Średnio

Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał(a):

Mały hodowca bo małe błoto 😂😜

Jak masz ludzi w domu to i sam zrobisz 

Auto małe i tyle 

Andrzeja mercedes wskakieał do stodoły po bagnach

I zawsze cały wyjechał 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Wpaw napisał(a):

Średnio

Znalazłam ten film na YouTube zobaczę I sama zdecyduje czy średni.

Nie nastawiam się na wieków Łał ale lubię filmy o mordercach.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Znalazłam ten film na YouTube zobaczę I sama zdecyduje czy średni.

Nie nastawiam się na wieków Łał ale lubię filmy o mordercach.

Jak nie oglądałaś to warto zobaczyć

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie zgodzę się z Tobą. Ludzie tak naprawdę szanują i doceniają szczerość i autentyczność. Nawe

Hmmm..

Po co zbiórki na śmiertelnie chorych?

...abo bardziej...po co bajki o ..niebiosach?

...gdzie granica szczerości?

...tam gdzie chcemy w to wierzyć?🤔

...święta idą...

Czy wszyscy już dzieciom wytłumaczyli że ...Mikołaj nie istnieje?🤭 

...s i jeszcze....

Nie zawsze powiedzenie komuś , co się o nim myśli to bycie szczerym.....

Czasami warto przemilczeć....bo powiedzenie prawdy, bywa po prostu zwykłym brakiem kultury...

Tak mi się skojarzyło z pewna osobą, która twierdzi że jest szczera...nie na af...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Ja 🤔🤦 ją to tylko ,,nie ma mocnych ,, 🤣🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Ja 🤔🤦 ją to tylko ,,nie ma mocnych ,, 🤣🤣🤣

Zoba, wilki?

IMG20251113103628.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Ja w obuwie odpowiednie zainwestowałem 🤭

A to nie wilk tylko sarna 😁

Myślałem że guziec taka świnia z Afryki🤦

Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Hmmm..

Po co zbiórki na śmiertelnie chorych?

...abo bardziej...po co bajki o ..niebiosach?

...gdzie granica szczerości?

...tam gdzie chcemy w to wierzyć?🤔

Też tak myślę poco te zbiórki na chorych albo każdy się tak leczy. Przecież niby w niebie tak dobrze 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Pachnidło się znalazło 🙋‍♂️🤭

17630293542395926870358673864887.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v