Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Czyli ładny ma znaczek i sasiadu chwalą🤷...dla mnie to nie jest wyznacznik...ale tak jak pisałem...nie mój cyrk nie moje małpy 🤷

Sławek mi czasami podsyła zetory, które też mnie nie interesują. Na ten moment nie wiem co byłbym w stanie kupić. Się zobaczy jak się coś trafi 🤷

No i?...

6130 był uziemiony na kilka miesięcy, a miał trochę ponad 1000 godz 🤷

O jest i on...wyznawca...Fendta i HF-a🤷🫣🤭

Jest 312 we wsi ile to ma godzin i z jakimi maszynami lata 🙆‍♂️ do pomocy ma nh t6 170 fodam do pomocy nh młodszy i z turem ponad 200ha obrabiają nh teraz na serwisie a ten lata z talerzówką chyba 4.5m a co ja będę się produkował kupuj Mariuszu i 360 jak pioter 🙆‍♂️🤦🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dali zastępczy i robił 🤷

Jaki zastępczy ... W snach chyba ... Deutz ten miał niby 190KM a pierdział w 5 obrotowej gdzie Fendty podobnej mocy latają z takimi bez problemu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pomyśl o butelkowym...

Za butelki więcej byś dostał....

...te młode to nic nie myślą....

Czy przypadkiem nie trzeba za niektóre piwa butelkowe zapłacić kaucji? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dali zastępczy i robił 🤷

A co w nim takiego najgorszego?

nie znam innego modelu silnika żeby w takim natężeniu silniki potrzebowały generalnego remontu przy 5-6tys mth tloki tuleje do wymiany. 280KM na taką pojemność i nie wytrzymuje

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

U nas bardzo dużo zboża było

Teraz jest posiane u każdego jeszcze więcej

Hektarów we wsi przybyło 🤔jak 🤔🤦

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Obora

Krowy

A gospodarz 🤔🤭🤦

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Obora

Krowy

To w takim razie co w niej jest nie tak? 

I co jest w krowach że aż tak cały czas chorują? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

To w takim razie co w niej jest nie tak? 

I co jest w krowach że aż tak cały czas chorują? 

musisz zadawać konkretne pytania "co jest w krowach" takie nie jest 

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał(a):

Mariuszu co do hf dzisiaj próbny udój i 3 krowy co będą szły niedługo na sprzedaż ponad 30na dobę i weź redukuj 🤦

Twoje krowy, Twój problem🤷

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jaki zastępczy ... W snach chyba ... Deutz ten miał niby 190KM a pierdział w 5 obrotowej gdzie Fendty podobnej mocy latają z takimi bez problemu ...

Jak Ci piszę, że był to był zastępczy. I zorientuj się dobrze ci do tych 190 KM, bo 6165 bez najmniejszego wysiłku ciąga KV 5x55 i na mocnej ziemi. Coś mi tu nie ten tego w tym co napisałeś 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

nie znam innego modelu silnika żeby w takim natężeniu silniki potrzebowały generalnego remontu przy 5-6tys mth tloki tuleje do wymiany. 280KM na taką pojemność i nie wytrzymuje

5-6 tys w Polsce to dużo. Zapewne miał 10, jak do nas zawitał. Bo tyle zwykle mają. Agrotron 150 w Polsce zrobił 8 tys, ale właśnie 10 miał w pamięci. 

To Twój ciągnik?

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Mi się porsze i maybachy nie podobają bo są za drogie i mbie na nie nie stać 🤭😁

Jak nie stać😱🤔🤦...litry masz przecież 🤷

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Jak Ci piszę, że był to był zastępczy. I zorientuj się dobrze ci do tych 190 KM, bo 6165 bez najmniejszego wysiłku ciąga KV 5x55 i na mocnej ziemi. Coś mi tu nie ten tego w tym co napisałeś 

A ja Ci pisze, że 5 skiba w krzakach leży a mocarny pieprzący się jak dobra k**wa dojc chodzi w 4 skibach ... Model 6185.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v