Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Zgodziłaś się na zasady zakładu. Miałaś wybór. Tu albo priv. Teraz udajesz poszkodowaną. Ponadto Ty jesteś tu uznawana za faceta. Chciałem rozwiać te wątpliwości ale skoro nie chcesz to nie. Poza tym dziwne jest, że Kowalski atakuje wszystkie dziewczyny tutaj jakie się pojawią a Ciebie nie. No ale sam siebie będzie podrywał ? Dla mnie przestałaś być wiarygodną osobą.

To ile tego przerobiłeś i na ile miesięcy starczy ?

To jest on czy ona a może obojniak 🙆

Opublikowano (edytowane)

Sławciu jak codziennie 10 godzin robisz czasem rozdupconą pilarką to nie kilka godzin w lesie dwa razy w roku. I tak nie licząc wielokrotnego jebnięcia grudką lodu od zmarzniętego drzewa po którym sprawdzałem, czy mam jeszcze oko i tak najmniej poszkodowany tam jestem. Były już rozerwane bebechy, połamane nogi, ucięte palce a nawet gwóźdź z pistoletu w udzie jakimś cudem

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

Mało prawdopodobne, urwałoby ci nogawkę razem z nogą.

Nie kręciła na pełnych obrotach, tylko całkowicie się nie rozłączała. Nogę tylko lekko drasło 

Opublikowano
6 minut temu, Ajeto napisał(a):

Raz piła kręciła cały czas nawet bez wciskania gazu, dwa pośpiech i stało się

Nogę by Ci poszarpało.

Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jest on czy ona a może obojniak 🙆

Cholera wie. Kiedyś myślałem że dziewczyna a teraz wychodzi że chłopak.

@Michał18 też ma coś do ukrycia jak widać.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ajeto napisał(a):

Sławciu jak codziennie 10 godzin robisz czasem rozdupconą pilarką to nie kilka godzin w lesie dwa razy w roku. I tak nie licząc wielokrotnego jebnięcia grudką lodu od zmarzniętego drzewa po którym sprawdzałem, czy mam jeszcze oko i tak najmniej poszkodowany tam jestem. Były już rozerwane bebechy, połamane nogi, ucięte palce a nawet gwóźdź z pistoletu w udzie jakimś cudem

Zero BHP i tam ludzie chcą jeszcze pracować ? Przecież to powinni dawno zamknąć.

1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Co niby mam ukrywać 🤔😲

Ty i Kowalski to jedna osoba.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ajeto napisał(a):

Nie kręciła na pełnych obrotach, tylko całkowicie się nie rozłączała. Nogę tylko lekko drasło 

Nie zmyślaj, mam piłę długie lata i wiem co kiedy może zrobić. Gdyby się kręciła na wolnych obrotach, bo i tak bywa, to najwyżej  lekko potargała by ci portki i łańcuch by się zatrzymał i drasnęła nogę , jak piszesz. Jakby była na obrotach to ucięła by nogę razem z nogawką, a nie urwała nogawkę z d*py. Chyba że robisz piłą w portkach z firanki😁

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Zero BHP i tam ludzie chcą jeszcze pracować ? Przecież to powinni dawno zamknąć.

Dlatego nikt normalny tam nie pracuje. Tylko tacy z rozdwojeniem jaźni, co to babę w Internecie udają ...

• Haha 3
Opublikowano
10 minut temu, Ajeto napisał(a):

Baju baju...🤦 dzieciom w przedszkolu bo starsze to się kapną 🙋‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dlatego nikt normalny tam nie pracuje. Tylko tacy z rozdwojeniem jaźni, co to babę w Internecie udają ...

Nie każdy ma możliwość dymać pracowników i narzekać na wysoką minimalną bobek😂

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

Nie zmyślaj, mam piłę długie lata i wiem co kiedy może zrobić. Gdyby się kręciła na wolnych obrotach, bo i tak bywa, to najwyżej  lekko potargała by ci portki i łańcuch by się zatrzymał i drasnęła nogę , jak piszesz. Jakby była na obrotach to ucięła by nogę razem z nogawką, a nie urwała nogawkę z d*py. Chyba że robisz piłą w portkach z firanki😁

Z 14-15 lat miałem jak mi piła nogę złapała. Dzikie śliwki wycinałem i odbiła od takiej cienkiej gałęzi. Schodziła już z obrotów ale jak złapała tak z 5 cm miałem skórę rozerwaną. Do dziś blizna ale spodni nie zerwało tak jak kowalski pisze. Tylko dziura byla

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

Spalinówka na wolnych obrotach to chyba by musiał być gaźnik przypchany, poza tym długość prowadnicy. Widziałem już jak chłopak ciął w powietrzu i mu się piła zsunęła na nogę. Draśnięcie i założone kilka szwów. 

@Ajeto u Was to pracują ludzie z łapanki czy macie jakieś tam szkolenie odnośnie obsługiwanego sprzętu ? No i oczywiście trzeźwość. Strzelić komuś w udo pistoletem to chyba trzeźwy nie był.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Za tyle to już dawno nie ma pracownika w rolnictwie ...

Okoliczny sadownik płaci 20zł/h za zrywanie jabłek i codziennie ma ok 40 ludzi. 10 godzin wychodzi 200zł dniówka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v