Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

mcz pokazała znacznie więcej niż Ty

Nie rośmieszaj mnie zdjecia pokazała . To każdy to potrafi. Ja nie z tych kobiet które muszą udawadniać sobie aby się lepiej poczuć 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

uważam że te wyliczenia to niezły odjazd . 

Do tego liczy się też cena mleka, mięsa itp itd. Owoce też w tym roku raczej drogie, to i wychodzą takie kalkulacje ...

dokładnie to średnia wszystkiego i owoców i warzyw ale to powinno byc jakoś rozdzielone na jakiej kategorie typu zboża owoce warzywa okopowe chociaż

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

piszesz glupoty i pokazujesz ze jestes poprostu glupia bo nawet nie potrafisz sprawdzic  ile to morga ..potem robisz wywody na moj temat ....no cyrk na kolach i psychiatryk 🤣🤣🤣🤣....pisalem ci nie wiesz nie wypowiadaj sie i nie osmieszaj sie ...😲

Kto zaczął od samego początku. Jaaaa. Nie widać że ty masz problem ze mną nie ja z tobą. Próbuje trzymać język za zębami aby znowu burzy nie rozpętać. Wiec kończę z tobą rozmowę 

Opublikowano

dziecko odnioslem sie tyko do bzdur jakie wypisujesz nie majac zielonego pojecia ...malo tego zero rozumu zeby to sprawdzic jak sie nie wie ...ale ty swoje  w mysl zasady gowno wiem ale sie wypowiem 🤣

• Haha 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

Nie rośmieszaj mnie zdjecia pokazała . To każdy to potrafi. Ja nie z tych kobiet które muszą udawadniać sobie aby się lepiej poczuć 

co chwilę wrzuca zdjęcia jakiejś potrawy dla męża albo ciasta a to z grzybobrania i z różnych prac polowych i rolniczych nie miałem na myśli zdjęcia z kompieli

Bezduszna napisał:

a no jak: "nie z tych kobiet" to pewnie z tamtych mezczyzn jesteś

• Like 1
Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

co chwilę wrzuca zdjęcia jakiejś potrawy dla męża albo ciasta a to z grzybobrania i z różnych prac polowych i rolniczych

I to świadczy że jest kobietą🤔 Czy ma świadczyć o tym że jest gospodynią i rolniczka. Każdy z was coś wrzuca. Są jednak osoby które nie lubią się chwalić i w tym jest różnica. 

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał(a):

Lato nadal..

Na ciebie już nic nie zadziała.motocykl tylko został..tylko za kury się nie bierz.jak twój sąsiad 

Może i lepiej że nie czytasz tych glupot

Która to klasa,??7.8 ??

Ile razy mam pisać.

Mam głównie 4..nawet łąki 4 , no i lepiej jak 2ha 2klasa.

Fajny kawałek, co nie?...

Widziałeś kiedyś taki spłachetek pola?🤭

54 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ile to ha ? Bo w różnych częściach kraju inna morga 

0,56

42 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To jest ok 1 h lub wiecej

Co jednak godzina?

Bo nie rozumiem...

31 minut temu, Elon napisał(a):

Ja z Mazowsza.

...nie z Izraela?🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

@jacus jestes?

Chciales żebym pola ci pokazał...

Paaa...tak wygląda jedno z moich...

...13 morgi w jednym kawałku...

...masz takie?🤭

IMG_20250922_150704.jpg

Ponad 7 ha. Nieźle. U mnie morga to 0,56 ara.

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mój kolega Zbyszek😊

Zbyszku jestem z Ciebie dumny jak paw

Kowalski pokaż prawą dłoń z aktualną godziną i temat zakończony.

@Bezduszna a Ty umiesz gotować ? Kolega pyta :ph34r:.

35 minut temu, Bezduszna napisał(a):

I to świadczy że jest kobietą🤔 Czy ma świadczyć o tym że jest gospodynią i rolniczka. Każdy z was coś wrzuca. Są jednak osoby które nie lubią się chwalić i w tym jest różnica. 

O właśnie. Wrzuć zdjęcie z pracy 🤫

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dsbh napisał(a):

Kowalski pokaż prawą dłoń z aktualną godziną i temat zakończony.

Niczego wam nie pokaże. Mam w de co myślicie😂

49 minut temu, wojtal24 napisał(a):

co chwilę wrzuca zdjęcia jakiejś potrawy dla męża albo ciasta a to z grzybobrania i z różnych prac polowych i rolniczych nie miałem na myśli zdjęcia z kompieli

Ją myślę, źe to jakiś mały chłop wrzuca co mu żona gotuje

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano

A to akurat Kowalski musi udowodnić że nie jest Bezduszną i odwrotnie i temat zakończony. Inaczej się będzie ciągnął jak Moda na sukces 😁.

8 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

uwazaj w tej warszawie na te stworzenie 

Screenshot_20240201-181834 (1) (1).png

Fatalny kolor włosów.

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Niczego wam nie pokaże. Mam w de co myślicie😂

Czyli chcesz ciągnąć dalej ten kabaret ? No właśnie czemu żadnych aluzji nie kierujesz do Bezdusznej, ciekawe.

Opublikowano
36 minut temu, Elon napisał(a):

Zetorki, weź zluzuj majty i poszukaj sobie zajęcia...

No dopiero żem od siania wrócił...weśś...🤷

25 minut temu, dsbh napisał(a):

Nieźle. U mnie morga to 0,56 ara.

Tak samo, w większości kraju tak...

...a później melepeta z Podlasia zdziwiony że ścieżki przydatne...na takich polach...

Jacuś razem tyle nie ma co w tym kawałku...ale łun cywilizacje ma....radio ma...🤭😆

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, dsbh napisał(a):

@Bezduszna a Ty umiesz gotować ? Kolega pyta :ph34r:

Umiem. W mojej rodzinie by było to ujma na honorze aby kobieta nie potrafiła gotować. Mnie to nie kręci aby coś pokazywać że ugotowałam czy upiekłam. 

Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mój kolega Zbyszek😊

Zbyszku jestem z Ciebie dumny jak paw

Hmmm...

..no nawet się nie dziwię...ja też jestem dumny...z siebie...🤭 

..no bo każden ...by był...🤷

17 minut temu, malaczarna napisał(a):

@pedro2 tych to nie widziałam ale wymacalam

IMG_20250922_182741.jpg

...oj bym zjadł kiedy jaką grzybową...jak by ktoś zaprosił...☺️

33 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Mnie to nie kręci aby coś pokazywać że ugotowałam czy upiekłam.

Łeeee, tylko tak gadasz...byś potrafiła, byś się pochwaliła...

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Każdy z was coś wrzuca.

Nie każdy...

No nie każdy coś od siebie...

Niektórzy wolą wstawiać co wyskedza u innych...

Ciekawe czego się wstydzą, że własnego nie...🤔

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

wszystko tu jest fatalne 🤣

W porównaniu z czym?

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Żeby kolejna burze rozpętać.

Nie dziękuję.

Będzie weselnej...

...dobrze ci idzie w nowych...burzach...póki co prowadzisz....kalesoniarze nie nadążają...😉👏

Inny wymiar...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v