Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

A co mi tam pisze co chcesz. Po mnie to spływa jak deszcz po szybie. 

Kościół to nie wyrocznia tak jak religia. 

Każdy może wierzyć w to co chce i jak chce tym bardziej w kogo chce. 

Każda religia ma swojego najwyższego tak jest zapisane tak jest i tego nie jesteśmy w stanie w jakikolwiek zmienić. 

Jeśli byśmy chcieli to koniec byłby każdej religii i byłaby jedna wiara. 

Powinnaś już dawno wiedzieć kiedy sobie jaja robię a kiedy pisze serio 😁.

19 minut temu, Bezduszna napisał(a):

@dsbh 

To zależy od której godzinie  i w którym dniu. Wszystko jest zapisane wyżej. Jedno jest wiadomo żeby pracować przy magazynie jako kobieta nie można pokazać że ma się słabości i nie mieć o niczym pojęcia. Wtedy wiadomo że ludzie którzy na nim pracują nie mają do ciebie szacunku jak nie będą mieli do ciebie zaufania. Tym bardziej jeśli nie pracujesz obok nich to wiesz doskonale że w każdym momencie twojej pracy masz do kogo się zwrócić jeśli potrzebujesz pomocy któregoś z chłopaków i każdy z nich pomoże. Tym jest współpraca. Oczywiście moje koleżanki tego nie rozumieją wola drzeć koty  ale to ich jest problem nie mój. 

Co do tego zdjęcia nikomu nie ulatwie sprawy a także jej nie rozwiąże jestem tylko zwykłym obserwatorem nie będę nikogo bronić. Tym bardziej że sam doskonale sobie radzi. 

To od końca. Ty masz siebie obronić a nie kogoś. Udowodnić, że jesteś tym za kogo się podajesz. Jedną fotę to sobie można ściągnąć z internetu i twierdzić że to moje. Rozumiesz co mam na myśli ? A tak będziesz uważana za Kowalskiego. Rób jak uważasz.

To co na tym magazynie robisz ? Ile dni w tygodniu ? Ile zmian tam jest ? Jakie gabaryty ? Ile osób pracuje na jednej zmianie ? Ile macie przerwy w ciągu zmiany ? Pracujesz wyłącznie sama czy w grupie ? Jak się tam dostałaś ? Nie myślisz o zmianie pracy ? Daleko masz do pracy ? Ile Ci zajmuje dojazd ?

Czym jest współpraca to ja wiem bardzo dobrze i nikt mi nie musi tego tłumaczyć. Są osoby z którymi się świetnie pracuje pomimo ciężkiej roboty i są tacy gdzie lepiej kamienie łupać niż z nimi pracować.

12 minut temu, Michał18 napisał(a):

Nie liczę ile jest tyle cza obejść

To ile tego masz wszystkiego ?

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Coś co ma mieszadło wolnoobrotowe ...

To mu doradź konkretny model na jego potrzeby.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

do wapna to wynajmujesz frme  , beczka ci  przywoza i swoim specjalistycznym rozsiewaja . u nas tlenkowe mozna siac spokojnie.

jada na wakacje , w bulgarii pelno ich bylo.

tak u nas takie przybytki nazywali.

chinczyki znowu sie popsuli-a ja ich za postep  chwalilem..przedwczesnie..

skladnia bez sensu, sztuczne zwroty nie wystepujace w jezyku polskim .. dziwne idiomy..

siadaj pala 🤣😂

Świadczy o to że ty nie potrafisz nic innego wymyśleć ani o niczym innym pisać. Stara śpiewka która już się przejadła. Wiesz że chcesz kogoś naśladować tylko że niestety różnica jest pomiędzy wami taka że on jest inteligentny i doskonale każde słowo ma dobrze przemyślane. 

Chcesz wierzyć że sam wszystko wymyślasz proszę cię bardzo ale każdy wie że to wszystko co sobą pokazujesz jest słabe i tylko świadczy o tym że nie jesteś inteligentny. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

To mu doradź konkretny model na jego potrzeby.

W tym budżecie ?? Nie ma nic sensownego ...

I jeszcze pewnie pod władka, bo 5314 szkoda pod nawozy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Taką miałeś przekładnie

Inna, ale to nie znaczy że ten sam gówniany dostawca tej nie produkuje ... Ogólnie od tych megatanich polskich rozsiewaczy trzymaj się z daleka aby potem imienia Pana Tuska nie używać nadaremno xD

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Inna, ale to nie znaczy że ten sam gówniany dostawca tej nie produkuje ... Ogólnie od tych megatanich polskich rozsiewaczy trzymaj się z daleka aby potem imienia Pana Tuska nie używać nadaremno xD

Umnie kreda i łubin,  groch gryka

Nawozu raczej nie będzie chyba że świniarnia upadnie i gnojowicy nie będzie

To rdza mu nie wyjdzie

Edytowane przez Rolnik1973
Tel wysyła co innego niż ja pisze
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

To rdza mu nie wyjdzie

Oj, Abra to i bez nawozu rdzewieje xD tarcze miały być z kwasówki a też rdzewiały xD

1 minutę temu, dsbh napisał(a):

T-25 mu to podniesie ?

@Chłoporobotnik

Do T25 to lejek ... Kupić rozsiewacz pod 5314 i nie bawić się w władka ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v