Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, piotrp88 napisał(a):

Ten gość to wierzący był?

Dziwne, że w szczycie sezonu takie wypadki.

Chyba był, no bardzo dziwne. 

Rano spadło z 5 l 🙋

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie piłem tego dnia nic 

Nie ma więcej uszkodzeń

To klątwa

Tak jak ze 2 lata temu targanie w kabłąk się wygiął co jest nie P0jęte w logice i fizyce

Ja wraz nie rozumiem rzekomo żadnego kamienia nie łyknąłeś a cep wyjebany jak dziwka po weekendzie 

Sam z siebie cep nie mógł się tak zrobić

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

tak jest w całej Unii a napewno w Niemczech

To znaczy że u nas też tak ma być. Musimy wszystkich papugiwać? Sami nie możemy czegoś innego wymyśleć? Zapomniałam że przecież mamy taki a nie inny rząd który na Niemcach się wzorować. 

Najlepiej aby wszystko było tak jak UE lub Niemcy to jest wyrocznia dla nas. Tylko o jednym każdy zapomniał że dalej tu jest Polska i to nikt nie zmieni my mamy własny punkt widzenia i każdy głupi pomysł jak na razie zostaje obalony. Dlaczego my mamy płacić 8 VAT na kościół który tak naprawdę nic nie wnosi do życia zwykłego obywatela. Rozumiem żeby ktoś płacić to jeśli chodzi do domu Bożego ale jeśli nie chodzi. To ma zacząć. To takie jest założenie aby zmusić ludzi. Chyba o to w tym chodzi. 

Tylko jednego nie wzięli pod uwagę że nikogo nie da się zmusić to nie więzienie w którym trzeba przestrzegać zasad. Ludzie zaczną być ateistami i na tyle im wyjdzie. Chociaż wyjście z sytuacji jest ale to też ma swoje plusy i ninusy. Jeśli mamy później mieć problemy z pogrzebem bliskiej osoby to już lepiej będzie jak płacić podatek na kościół. Przecież nie będziemy kupować nowego grobu w miejscu w którym dla takich osób jest miejsce. 

Znajdziemy się w sytuacji w której nie będzie wyjścia normalnego. Zrobimy tak czy tak to i tak czekają nas konsekwencje w późniejszym czasie. 

Druga sprawa jeśli ma być finansowany kościół to jeszcze można to zrozumieć ale to ma być także finansowane każde ugrupowanie czyli co sekty też? One są także wpisywane do rejestru jsko religia na to mamy pozwolić.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał(a):

Ja wraz nie rozumiem rzekomo żadnego kamienia nie łyknąłeś a cep wyjebany jak dziwka po weekendzie 

Nażłopał się tych ruskich sikaczy i już nawet nie pamięta xD

Opublikowano
Karol6130 napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dokładnie taki gruber czy talerzowka to zachodnia używka spokojne wystarczy no teraz moda na bezorkowce i dlutowce co chwilę coś się zmienia żeby biznes się krecil

Kolega który ma to wszystko twierdzi że pługa nic nie zastąpi

ale może ograniczyć jego używanie w pewnych warunkach a tymbardziej że zaczynają tego wymagać a co do ciągnika to coraz bardziej nad nowym się zastanawiam ...

Qwazi napisał:

5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dla mnie sprzedane jest wtedy kiedy opłacone. 

Zawsze można negocjować jeśli jeszcze zwierzę jest u sprzedającego. 

W tym świecie nie działa "dla mnie"...koń ma stosowny kwit, to jego wygląd jest drugorzędny 🤷...jakaś tam wagę ma, ale tylko jakąś...pojawia się oferta, ktoś wyłapuje, dzwonię, jest pierwszy, kupił 🤷...tutaj się nawet nie potargujesz, bo wyjdziesz na bufona

czyli nie liczy się ani człowiek ani zwiedzę 🤦 tylko papier i pieniądze 🤔 niw chce znać takiego środowiska...

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał(a):

czyli nie liczy się ani człowiek ani zwiedzę 🤦 tylko papier i pieniądze 🤔 niw chce znać takiego środowiska...

No jak się nie liczy. Te konie mają o niebo lepsze warunki niż moje krowy, o Twoich nie wspominając 🤷

19 minut temu, marulekk napisał(a):

Niewyważony lub źle wyważony bęben 🤔...parę razy wcześniej dostał kamieniem, a potem sam puścił 🤔...

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Kurła prądu ma nie być od 9 do 11:30

Jak jechać P0 części jak agregat trza włączać dla lodowki

Kurła jeszcze nie wstał a już P0d górę człapać. 

To musi Tusk łapy pchał żeby zapszysiężenia nie oglądali

to co Ty masz za fotowoltaike że prądu w domu mie ma jak wyłącza

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał(a):

Zawsze tak było. Pieniądz rządzi światem. Nie zmienimy tego nawet jeśli bardzo byśmy chcieli. Zasada jest prosta ten kto ma jest ... kto nie ma to .... 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

15°🌧️

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D 

Tusk zesłał klątwę Pan Bóg deszcz

Nic nie przepadnie

P0czekać do 8 i P0 dzwonić P0 sklepach jak nie mają to w trasę P0 złomowiskach

Bo z internetu dopiero w piątek by doszedł a to trochę za późno

Nawet Bizon ma krótsze a myślałem że się nada

a będziesz wymieniał całą parę czy tylko jeden?

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Zawsze tak było. Pieniądz rządzi światem. Nie zmienimy tego nawet jeśli bardzo byśmy chcieli. Zasada jest prosta ten kto ma jest ... kto nie ma to .... 

Tiaaaa....nawet jak pieniędzy nie było...😆

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

No jak się nie liczy. Te konie mają o niebo lepsze warunki niż moje krowy, o Twoich nie wspominając 🤷

Czyli co po kupnie od sprzedajace będzie ten drugi sprawdzał jakie ma warunki bytowe jego już nie zwierzę. Kwasi nikt tego nie prawda była transakcja i na tym wielokrotnie się kończy.

Owszem wiadomo że koń to nie krowa ale ....

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał(a):

ale może ograniczyć jego używanie w pewnych warunkach a tymbardziej że zaczynają tego wymagać a co do ciągnika to coraz bardziej nad nowym się zastanawiam ...

Gdzie zaczynają wymagać?

A prawda, Ty dla 200tys krowy z Konrada kupowałeś...

Opublikowano
marulekk napisał:

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie piłem tego dnia nic 

Nie ma więcej uszkodzeń

To klątwa

Tak jak ze 2 lata temu targanie w kabłąk się wygiął co jest nie P0jęte w logice i fizyce

mógł pisałem wczoraj wytarł się cep że śruba puściła i przeszła przed otwór cep się zluzowla i zawadził o klepisko i po sprawie ale uważam że przeszedł jednak kamień jakiś a tak naprawde to tylko Rysiek wie co się stało

Opublikowano
Bezduszna napisał:

11 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

tak jest w całej Unii a napewno w Niemczech

To znaczy że u nas też tak ma być. Musimy wszystkich papugiwać? Sami nie możemy czegoś innego wymyśleć? Zapomniałam że przecież mamy taki a nie inny rząd który na Niemcach się wzorować. 

Najlepiej aby wszystko było tak jak UE lub Niemcy to jest wyrocznia dla nas. Tylko o jednym każdy zapomniał że dalej tu jest Polska i to nikt nie zmieni my mamy własny punkt widzenia i każdy głupi pomysł jak na razie zostaje obalony. Dlaczego my mamy płacić 8 VAT na kościół który tak naprawdę nic nie wnosi do życia zwykłego obywatela. Rozumiem żeby ktoś płacić to jeśli chodzi do domu Bożego ale jeśli nie chodzi. To ma zacząć. To takie jest założenie aby zmusić ludzi. Chyba o to w tym chodzi. 

Tylko jednego nie wzięli pod uwagę że nikogo nie da się zmusić to nie więzienie w którym trzeba przestrzegać zasad. Ludzie zaczną być ateistami i na tyle im wyjdzie. Chociaż wyjście z sytuacji jest ale to też ma swoje plusy i ninusy. Jeśli mamy później mieć problemy z pogrzebem bliskiej osoby to już lepiej będzie jak płacić podatek na kościół. Przecież nie będziemy kupować nowego grobu w miejscu w którym dla takich osób jest miejsce. 

Znajdziemy się w sytuacji w której nie będzie wyjścia normalnego. Zrobimy tak czy tak to i tak czekają nas konsekwencje w późniejszym czasie. 

Druga sprawa jeśli ma być finansowany kościół to jeszcze można to zrozumieć ale to ma być także finansowane każde ugrupowanie czyli co sekty też? One są także wpisywane do rejestru jsko religia na to mamy pozwolić.

jesteśmy w uni więc pewne prawa trzeba dostosować do nich ja też nie jestem za tym ale coz

Opublikowano
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

..jak ty właściwie na imię masz..?

Bym ładnie odpowiedział....

Jest mi bardzo przykro, że zapomniałeś mojego imienia

Kolega.. 

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Niewyważony lub źle wyważony bęben 🤔...parę razy wcześniej dostał kamieniem, a potem sam puścił 🤔...

Jeśli tak by było to czuć jak kombajnem rzuca no chyba że w d*pie to miał jechał na upartego sezon cały albo i dwa

Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a będziesz wymieniał całą parę czy tylko jeden?

Właśnie, wiem że się parami wymienia cepy ale nie wiem w tym momencie jeśli te stare cepy są wytarte to pasowałby cały komplet wymienić