Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedni mają tak inni inaczej. Każdy na swój sposób żyć musi. Nie tylko on jeden bez tego forum nie umie żyć. 🤣

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Pafnuc bez forum ginie, ledwie oczy otworzy to już posty bez sensu klepie byle klepać, jest uzależniony od neta.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Liczy się ile się zarobi, a nie ile czasu robi...

Wisz co...i zapiekanki jadłem dziś...🤭😆

ty zarobisz? a podatki płacisz? bo potem pieprzysz że socjale z twojego wypłacają. Chyba z kupna zapiekanek.   xD

• Haha 1
Opublikowano

A to coś złego?🙆

Zawsze mówiłem że ja tu tylko trollem...

Tak jak ty zawsze ormowcem i Lucyferem...🤭

Nie ma to jak złodziejowi krzyczeć - łapać złodzieja!!!   :P

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

a podatki płacisz? bo

Oczywiście że tak.

Jesteś za głupi żeby pojac to ,co trochę dawałem do zrozumienia...

Kilku wie...

Ty zyj dalej nienawiścią i niewiedza...🤭

Tak jest dużo lepiej dla ciebie...panie Lucyfer...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ano owies ma taki urok. 1,5 ha mi go jeszcze zostało. Narazie poszło 1,5 działki sianego 22 marca. Jest jeszcze jedna działka siana 12 marca, bo uległem wtedy sraczkę siewnej. Aż jestem ciekaw, jak wypadnie. Ziemia wszędzie podobna, warunki były te dane, tylko dwie działki poczekamy se 10 dni na siewnik

To sporo siejesz owsa, ja mało mam. Wolę jęczmień albo pszenżyto pszenice. Owies siany wcześniej zawsze powinny być lepszy. No i jak plon masz?

Opublikowano

Tak a świstak siedzi i zawija w te sreberka.  xD

Kilku zna fakty.

Ja skromny i biedny...

Nie muszę się chwalić...

..a w sumie to nie ma czym...

Oby gorzej nie było...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, konteno napisał(a):

bez tego ten temat i forum zginie 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oby gorzej nie było...

Widać że zadawanie z niektórymi Pafnucemu źle wychodzi. I nie mówię tu o jego przyjacielu 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

jak robić panele to na gruncie zawsze bezpieczniej

na 20 kw to troche miejsca trzeba a siedlisko ciasne od południowej strony a mam spora połać dachu 2 spadowego akurat na południe że sporo by weszło paneli 

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Panie, to Interia, oni na 24h do przodu mają problem zrobić dobrą prognozę xD 

No ja wiem że ona się bardzo często myli, ale cholera wie może być różnie

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Widać że zadawanie z niektórymi Pafnucemu źle wychodzi. I nie mówię tu o jego przyjacielu 

Pafnuc to największy judasz na tym forum, kiedyś taki nie był, po szprycawce mu się coś przestawiło.  xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To sporo siejesz owsa, ja mało mam. Wolę jęczmień albo pszenżyto pszenice. Owies siany wcześniej zawsze powinny być lepszy. No i jak plon masz?

U mnie tylko owies i żyto. Kompleks pszenno-jałowcowy. Zobaczymy, ale stawiam, że ten wcześniej siany będzie słabszy. Jaki plon trudno określić, bo nie ważyłem. Brat mówił, że na tą przyczepę wchodzi 10 t żyta. Owsa z tego 1,5 ha nasypał tyle 👇

IMG_20250723_140149031_MFNR~2.jpg

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Pafnuc to największy judasz na tym forum, kiedyś taki nie był, po szprycawce mu się coś przestawiło.  xD

Ocho...się skończyły argumenty...

Teraz w obrażanie idzie chyba...lucyferus...🤭

Opublikowano (edytowane)

Teraz w obrażanie idzie chyba...lucyferus...🤭

W obrażaniu judasza forumowego nikt nie przeskoczy. :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano

Zawiąż se Szonuś kalesony nad głową i idź spać...😆 

Zostałeś się w czasach komuny...i tam już pozostań...tam tobie najlepiej...🤭😆

Dobrej nocki...rozporkiem oddychaj...😆🤭😆

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

U mnie tylko owies i żyto. Kompleks pszenno-jałowcowy. Zobaczymy, ale stawiam, że ten wcześniej siany będzie słabszy. Jaki plon trudno określić, bo nie ważyłem. Brat mówił, że na tą przyczepę wchodzi 10 to żyta. Owsa z tego 1,5 ha nasypał tyle 👇

IMG_20250723_140149031_MFNR~2.jpg

Nie powinien być gorszy ale wszystko możliwe. To ładnie ci sypnął, jaka odmiana?

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zawiąż se Szonuś kalesony nad głową i idź spać...😆 

Zostałeś się w czasach komuny...i tam już pozostań...tam tobie najlepiej...🤭😆

Dobrej nocki...rozporkiem oddychaj...😆🤭😆

dopiero co na lewaków głosowałeś, także judaszowy styl to ty masz.   xD

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał(a):

Spójrz w lustro. Zobaczysz kto jest prawdziwy a kto tylko z nazwy 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v