Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To jednak ja mam lepiej 5 minut do sklepu jednego i drugiego do trzeciego 10 do Biedronki i do Dino 25min a jeszcze mam pocztę przychodnie,aptekę, straż pożarna i posterunek policji w drugiej wsi. Żyć nie umierać. Tak to cisza i spokój 

Te 2 km to jest 3 min...samochodem...a tam można wszystko załatwić w obrębie jednej wsi, łącznie z wiecznym odpoczynkiem🤷

Tak jest dobrze. Nie potrzeba tego bliżej 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Toż nie poganiam...

..aby odpowiedź była..

Tego czegoś  bezdusznego jak co  poniektórzy mnie nazywają to wogulę nie musi na nic odpowiadać 

Jako kobieta nie odpowiadam na wszystkie pytania bo już tak mam 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ta ciapka pokazałeś na zdjęciu a w stodole nowiutki John Deere 🤭

Nie no naprawdę nie wiedziałem co tam trzymasz i ile jest na stanie... 

Ja mam ok 35 szt bydła łącznie i mi to w zupełności wystarczy. Brat młodszy, to niech se prosperuje. A u niego to by znalazł w garażu i JD...i nie tylko...

Na wakacje pojechał z żoną i dzieciakami i teraz zmiany mamy🙃

Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To jednak ja mam lepiej 5 minut do sklepu jednego i drugiego do trzeciego 10 do Biedronki i do Dino 25min a jeszcze mam pocztę przychodnie,aptekę, straż pożarna i posterunek policji w drugiej wsi. Żyć nie umierać. Tak to cisza i spokój 

kiedy sie preprowadzilas ??

w tamtym tygodniu warszawa. w tym wies ..kto za kobieta nadazy  

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja wszystko załatwię na pieszo zdrowo i przy biegać nie trzeba aby swoją kondycję poprawić 

Raczej wolę nie paradować przez wieś ze sklepu, z nowymi gumofilcami w rękach 🫣😁, albo z 60 metrami liny stalowej do wyciągu, na plecach...a taki zakup np dzisiaj robiłem🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Raczej wolę nie paradować przez wieś ze sklepu, z nowymi gumofilcami w rękach 🫣😁, albo z 60 metrami liny stalowej do wyciągu, na plecach...a taki zakup np dzisiaj robiłem🤷...

U mnie nie jest ważne kto w czym chodzi ci kto niesie. Liczy się człowiek kim jest i co sobą reprezentuje. Taka mała wieś która ma swoje zasady i swoje przyzwyczajenia. Tam nikt nie jest wilkiem dla nikogo. Nie wiedziałam że jeszcze tacy ludzie istnieją. Jeśli ci jest pomoc potrzebna pierwszy z nią rusza nie to co w Warszawie każdy ma siebie patrzy wilkiem.  

9 minut temu, jacus napisał(a):

kiedy sie preprowadzilas ??

w tamtym tygodniu warszawa. w tym wies ..kto za kobieta nadazy  

Co nie można mieć jednego i drugiego. Tak ciężko komuś zrozumieć że niektórzy mają lepiej od innych. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

U mnie nie jest ważne kto w czym chodzi ci kto niesie. Liczy się człowiek kim jest i co sobą reprezentuje. Taka mała wieś która ma swoje zasady i swoje przyzwyczajenia. Tam nikt nie jest wilkiem dla nikogo. Nie wiedziałam że jeszcze tacy ludzie istnieją. Jeśli ci jest pomoc potrzebna pierwszy z nią rusza nie to co w Warszawie każdy ma siebie patrzy wilkiem. 

Tu nie chodzi o reprezentowanie sobą. Ta lina ciężka jest🤷

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Qwazi lepiej że mną nie rozmawiaj bo jeszcze wszyscy się od ciebie odsuną. Nie warto tego robić i dołki pod siebie kopać. Nawet jeśli cytuje to nie trzeba że mną rozmawiać tylko dlatego że cytuje.  

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja mam ok 35 szt bydła łącznie i mi to w zupełności wystarczy. Brat młodszy, to niech se prosperuje. A u niego to by znalazł w garażu i JD...i nie tylko...

Na wakacje pojechał z żoną i dzieciakami i teraz zmiany mamy🙃

I dobrze trzeba pomagać, ja też nikomu nie odmówię pomocy czy to rodzina czy obcy, chociaż nie zawsze dobrze na tym wychodzę....🤭

Opublikowano

Nie mam żadnej mocy. Wiem tylko jak to działa. Z kapusiami się nie rozmawia. Taka jest prawda.

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Myślisz, że masz aż taką moc🤔

Przecież nim jestem więc ... 

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

I dobrze trzeba pomagać, ja też nikomu nie odmówię pomocy czy to rodzina czy obcy, chociaż nie zawsze dobrze na tym wychodzę....🤭

U nas w rodzinie jest rodzinnie i normalnie...tak jak powinno być...pewnie nie widziałeś tegibzdjecia, tonCi jeszcze raz pokażę. Brat mi w tym roku siano sprasował, bo by mi dnia zabrakło. Znaczy największy rzut. Te co były po 2-3 ha to już se sam prasowałem Oczywiście żarty się go trzymały , jak to zwykle bywa 🤦

IMG_20250618_141205016_MFNR.jpg

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie mam żadnej mocy. Wiem tylko jak to działa. Z kapusiami się nie rozmawia. Taka jest prawda.

Przecież nim jestem więc ... 

Mam pewne doświadczenie...z takimi osobami🤷🤭

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

U nas w rodzinie jest rodzinnie i normalnie...tak jak powinno być...pewnie nie widziałeś tegibzdjecia, tonCi jeszcze raz pokażę. Brat mi w tym roku siano sprasował, bo by mi dnia zabrakło. Znaczy największy rzut. Te co były po 2-3 ha to już se sam prasowałem Oczywiście żarty się go trzymały , jak to zwykle bywa 🤦

IMG_20250618_141205016_MFNR.jpg

Mam pewne doświadczenie...z takimi osobami🤷🤭

Poczucie humoru to podstawa🤭 mi brat też dużo pomaga żniwa, sianokosy itp itd, a to szwagry przyjadą darmozjady😁 o tatulku już nie wspomnę maruda ale zawsze coś pomoże. 😉

Opublikowano
5 godzin temu, lukasz20 napisał(a):

Nom u mnie jeszcze z dodatkiem...

20250714_120224.jpg

też za Ryszarda dostałem wkładke 

P_20250714_175941.jpg

3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Sks

samogłoske gdzie podziałeś 

• Sad 2
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Poczucie humoru to podstawa🤭 mi brat też dużo pomaga żniwa, sianokosy itp itd, a to szwagry przyjadą darmozjady😁 o tatulku już nie wspomnę maruda ale zawsze coś pomoże. 😉

I tak powinno być. Nas jest czterech braci i siostra przez przypadek. Gospodarze ja i najmłodszy brat. Dwóch nie gospodarzy. U tego najmłodszego nieraz pomagamy wszyscy i jeszcze nasi synowie. A tych też jest już trzech, co mają prawa jazdy i dwóch kolejnych 15 i 16 lat, do tego najstarszy gospodarza, który ma wiosen 11, a w operowaniu ciągnikiem czy ładowarką to trzeba się postarać, żeby mu dorównać. Najwięcej takich pospolitych ruszeń jest przy trawach i kukurydzy. Żniwa to już nie całą ekipą. Taka robota ma swój niepowtarzalny urok. Ja mam jeszcze pryskanie zarezerwowane. Chłopakom brat zawsze coś odpali, a my to się dogadujemy jak w rodzeństwie. Takie układy muszą działać w dwie strony i nie mogą się opierać na wyliczaniu do grosza. Wtedy są zdrowe

• Like 4
Opublikowano
32 minuty temu, Qwazi napisał(a):

IMG_20250618_141205016_MFNR.jpg Mam pewne doświadczenie...z takimi osobami🤷🤭

To nie znaczy że mnie znasz na tyle aby że mną rozmawiać i niektóre osoby zbytnio z tego zadowolone.. 

I najchętniej by chciały aby nie rozmawiała lub zniknęła.  

Opublikowano
6 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

To nie znaczy że mnie znasz na tyle aby że mną rozmawiać i niektóre osoby zbytnio z tego zadowolone.. 

I najchętniej by chciały aby nie rozmawiała lub zniknęła.  

Ciekawy wywód...rozmawiać można z każdym🤷

22 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Oj nie ładnie tak odwracać kota 

Ja kota nie mogę złapać, a gdzie tu go jeszcze odwrócić 😁...

Dzień dobry. 13°, pochmurno

Opublikowano
Bezduszna napisał:

44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

U mnie na wsi żadnych sklepów, cisza, spokój, ruch niewielki. 2 km do sklepu

2km to się dwie minuty jedzie 🙋‍♂️ nie 5 🤭 a z policj czy straży często korzystasz 🤔🤭

u mnie 3 jednostki straży w promieniu 1km no może 1.2...

Qwazi napisał:

Pod względem spokoju to jest luks. Może dlatego mieszczuchy ciągną i się budują na potęgę

te mieszczuchy to zły znak 🤭😎

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał(a):

16°C

Oporowo? Nieeeeee 

Całodobowo? Nieeeeeeee 

🤭😉

Opuuuuuuuur to jest 3 godziny po szkole jak tata da pojeździć a nie u Ciebie 🤣🤣