Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Baks00 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

Chyba u ciebie przepadły.... tylko u paprai co roku ,,susza,,

Jaka kasa 🙋‍♂️ wszystko przez ogony... I nikt się nie cieszy tylko oceniam po wyglądzie...

To tak jak by książkę po okładce 🤷

zboże to nie książka i można sporo więcej zobaczyć wchodząc w łan i lepiej na żywo wygląda niż na fotografia

Karol6130 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

nie za dużo się ogniem ostatnio interesujesz 🤔

A może Ty za mało 

oj chyba kulą w płot trafiłeś...🙋‍♂️

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał(a):

A no trzeba ale dzisiaj powinien być spokój , odpoczynek a od jutra ogień  kończyć projekt i pożądną kasiorke skasować 

No dziś odpoczynek po uju.....

Młody już się szykuje na Minikowo 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, soltys48 napisał(a):

No dziś odpoczynek po uju.....

Młody już się szykuje na Minikowo 

Moi już dorośli to sami jeżdżą niekoniecznie na targi i wystawy 

Opublikowano
21 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

...Kurła wam powiem, że warto zamontować fv. Ciepłej wody już z rana tyle, że można nie wychodzić z wanny😂

Oj, coś drogo wychodzi to grzanie wody🤭

Opublikowano

🤝🙋😣🔨

12 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Nie pal głupa bo jak ostatnio napisałem zetorki to wiedziałeś o kogo chodzi 🤷 

Czyli to było jakieś wcielenie Pafnucego lub przynajmniej łorawiok tak to opisał ,🤔

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Jedni świętują drudzy do Minikowa a ja głupi nie umiem odmówić i jadę prasować 🥱

Tobie też odpoczynek się należy 🙋‍♂️ jutro też jest dzień ....

Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał(a):

a co to te mańkowo?

Miejscowość w kujawsko-pomorskim 

Targi są 

9 minut temu, slawek74 napisał(a):

Tobie też odpoczynek się należy 🙋‍♂️ jutro też jest dzień ....

Jutro etat wraca...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Jutro etat wraca...

Nie ma jak to robota u siebie 

Nikt ci nie rozkazuje. Nie jesteś niczyim robolem

Nikt nie zwolni ...

Ale jak ktoś chce się rozwijać i jeszcze ma rodzinę to niestety trzeba napiertalać tel

Edytowane przez Michal2399
Tel wstawia 2x to samo
Opublikowano
10 godzin temu, Desperado napisał(a):

Kiedyś za nim obstawałem, ale to zwykła chorągiewka na wietrze, także ten.

Bardzo dobrze, że jest elastyczny nie jak Kwasi co jak sobie ubzdura, że 1+1 to 3 to coraz bardziej będzie się zatracał w tym swoim filozofowaniu byle wyjść na swoje i nie moralizator i włazidupa jak ty ogarkowi🤣

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Nikt nie zwolni ...

Ale jak ktoś chce się rozwijać i jeszcze ma rodzinę to niestety trzeba napiertalać tel

u mnie nikt nikomu nie rozkazuje 

Jesli już się masz wypowiadać na ten temat to radziłabym ci chociaż trochę popracować u kogoś a nie tylko biadolić językiem o tym jak tam jest źle 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
9 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Nikt nie zwolni ...

A to dlatego pytałeś o etat bo dostałeś taką propozycję? 

No nie wiem, czy za 20zł/h utrzymasz Bezduszną. Ale ona też pracuje to dacie radę

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

On nie mięknie tylko nie umie rozmawiać bez burzy. 

Mięknie...był czas, że całkiem dobrze trzymał gardę...teraz coraz słabiej z tym...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Miękniesz Rochu coraz bardziej...

Twoje wyuczone metody śledcze i analityczne wydają ci się doskonałe a patrząc z przeciwnej perspektywy są śmieszne by nie napisać żałosne. Podchodzisz do tematu jakbyś miał do czynienia z wyrafinowanym przestępcą. Za dużo filmów sensacyjnych się naoglądałeś po powrocie z patrolu we Wnorach Wiechach😂

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
radekz200 napisał:

a co to te mańkowo?

to trochę dalej jak do ostrowi czy łomży 🤭 tak więc się nie wybieraj...

szymon09875 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał(a): Tobie też odpoczynek się należy 🙋‍♂️ jutro też jest dzień .... Jutro etat wraca...

etat wiadomo ale odpoczynek też się należy....roboty nie przerobisz...

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

bliżej łukowa czy ryki? 

Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Twoje wyuczone metody śledcze i analityczne wydają ci się doskonałe a patrząc z przeciwnej perspektywy są śmieszne by nie napisać żałosne. Podchodzisz do tematu jakbyś miał do czynienia z wyrafinowanym przestępcą. Za dużo filmów sensacyjnych się naoglądałeś po powrocie z patrolu we Wnorach Wiechach😂

A może właśnie taką perspektywę masz mieć na pierwszym planie 🤔...

A jakie ja prowadzę śledztwo? Nawet się nie odzywam w kwestii Twoich wcieleń, zapytałem tylko o jeden oczywisty Nick🤷

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Może przyjechać to mi tą przetrzasarke przywiezie 🫣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v