Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co będziesz poprawiał?

No pewnie by chciał....tylko kto uwierzy...klamczusze..

No nieźle jest...

Prawie twoje strony 

No może bardziej misia z zetora

21 minut temu, radekz200 napisał(a):

niech przywożą i do mnie 😛

170 i wysyłam 

I żona może kawy nie robić 

20 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Sąsiad od którego mam brać mówił że był jego siostrzeniec u niego o słomę, mówi mu nie ma, Szymon zabiera. Był u drugiego. Nie ma, Szymon zabiera. Drugi nie może przeżyć że od jego syna kupuje słomę a on nie ma czym ścielić, a w dodatku siana i kiszonek narobiłem UJ wie na co tyle a oni nie mają gdzie kosić bo dzierżawy pozabierali 🤷 

I tak to stałem się obiektem zainteresowania bo kilka byków stare rupcie a po co mi tyle słomy i siana 🤦

Najgorsze jak bidok zaczyna bogato żyć 

A jeszcze gorzej jak zaczyna żyć lepiej niż bogacze 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

toz 100 km nie będę jechał 😂

@Karol6130 zobacz ile dzisiaj kasy wydałem 

IMG_6867.jpeg

Smoczki przestałem dawać 

3 krowy nie miały już danych

I narazie ok

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czuć piniądz...

Dorwał żony porponetke...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaaa.

Mówiłem....

Wie najlepiej ..

Ile ja już miesięcy słyszę  @Michal2399 nieszczęśliwy żadnej dziewczyny nie mam i nie mogę znaleźć. Jeżdżę do miasta czy tam gdzie popadnie i też ani widu ani słuchu że sobie kogoś tam znalazł. Ile to można jednego tematu słuchać. 

A o % to już codziennie nawija. 

Skróciłam cały jego świat w 3 zdaniach 🤣 

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

to w warsiawie te kury chodzą 🤔

Że ktoś ma w Warszawie mieszkanie to nie znaczy że tam kury hoduje i tam mieszka 😛

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Najgorsze jak bidok zaczyna bogato żyć 

A jeszcze gorzej jak zaczyna żyć lepiej niż bogacze

Najbardziej ich boli jak mówię że ja to mogę jutro wszystko sprzedać i też przeżyje, żadnych zobowiązań wobec agencji, a te kredyty co mam to bym maszynami i bydłem spokojnie spłacił Najlepsze co mogę powiedzieć jak mi się już nudzi słuchać tego narzekania jak to nic się nie opłaca 

9 minut temu, soltys48 napisał(a):

Zawsze można mu sprzedać 😉

Jakbyś chciał to mogę jeszcze ogarnąć jeden ich kawałek za który w ubiegłym roku ciężko było dać 200

Jak możliwa trawa to czemu nie 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał(a):

Prawie

Paczta co wynalazłem w krzakach. Szkoda że mnie teraz nie stać 

IMG20250703142414.jpg

Wydaje mi się że to te same krzaki na które ostatnio patrzyłem 🤭 

To tam gdzie zimą mnie po cielaki wysłałeś?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No niektórzy ...mają proste życie...

Weź taki @jacus...kupa gnoju , wyjazd, zdjecia trzy...znowu kupa gnoju....i się cieszy że tak...

Każdego świat ma swój początek i koniec. Spójrz na naszych polityków każdy z nich robi co chce i jak chce a reszta ich nie obchodzi. Dla nich liczy się to co oni mogą zyskać a nie to co oni mogą dać dla większej ilości ludzi. 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Kogo boli?

Każdy kiwalem własnego...

Dla siebie rób...

Toć ja robię i nie patrzyłem nigdy na innych 🤷 

No ale jak można robić i nie narzekać że jest źle ? 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

No ale jak można robić i nie narzekać że jest źle ? 

No fakt....zwłaszcza że...się nie opłaca...

Kurna mi wczoraj jeden lepiej....

Jeszcze ci mało?

Kuźwa roboty mi żałuje ...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chwilówki...🤷

Jakas opcja

4 minuty temu, radekz200 napisał(a):

wiele taka?

30

Opalona lekko od zawarcia instalacji elektrycznej 

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Jak możliwa trawa to czemu nie 

Nie jest tragiczna

1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Wydaje mi się że to te same krzaki na które ostatnio patrzyłem 🤭 

To tam gdzie zimą mnie po cielaki wysłałeś?

Taaaaa 

Chciał nie chciał ale jak się zgodzi na moją propozycję to się to weźmie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v