Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Kowalsky30  nie wiem z kąd to wziełeś .Sam pewnie pisałeś w którymś wcieleniu bo po pierwsze to moje jedyne konto na forum a po drugie ja Bogdana lubię i w życiu bym czegoś takiego nie pisał. A nawet jak i kogoś nie lubię to tak się na pewno nie zachowuję 

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

720zl za hektar. 2ha łaki 2.5ha 5-6 klasa a reszta to 3 i 4a

Pasuje mi bo większość pola  połączy mi sie w dość spore kawałki...

po tyle to też bym brał 😛

Opublikowano

Ja to nie ty że dziesiątki wcieleń w tym jedną lub więcej jako kobieta 

Opublikowano
5 minut temu, Michal2399 napisał(a):

@Kowalsky30  nie wiem z kąd to wziełeś .Sam pewnie pisałeś w którymś wcieleniu bo po pierwsze to moje jedyne konto na forum a po drugie ja Bogdana lubię i w życiu bym czegoś takiego nie pisał. A nawet jak i kogoś nie lubię to tak się na pewno nie zachowuję 

Myślisz, że jak zedytowałeś priw nie zrobiłem screenów😁

Opublikowano

A wogóle to skończ ten temat . Nikogo nie obchodzisz ty i twoje postacie w tym jedną lub więcej kobiet 

I te twoje archiwa nikogo to nie interesuje 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.06.2025 o 20:16, Michal2399 napisał(a):

o zobacz ja nie groźny człowiek 

🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano

W sumie mam to gdzieś jak chcesz to wierz temu nienormalnemu człowiekowi z wieloma wcieleniami 

Opublikowano
radekz200 napisał:

Teraz, JarekBazydlo napisał(a):

No i nowa dzierżawa wstępnie ugadana... Za tydzień spisanie umowy i po żniwach kolejne 16ha dojdzie do uprawy. 

po wiele?

ratek ciebie dzierżawy nie interesują... 🤭 po co pytasz 🤦

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

ratek ciebie dzierżawy nie interesują... 🤭 po co pytasz 🤦

po tyle to bym wziął i sprzedawał ci kukurydzę na pniu 

5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ujebali mi koleso 

IMG_20250627_202843.jpg

kurła zawsze coś? nie myślałeś może o rezygnacji z rolnictwa? 😂

Opublikowano (edytowane)

@Agrest

Jako fan marki umiem zauważyć błędy, i nigdy nie chwalę tego co jest nie najlepsze

od dawna twierdze że mf skończył sie na serii 62xx

chociaż 64xx nie były jeszcze takie złe 

A zwłaszcza czwórki do 2007r

Edytowane przez Karol6130
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v