Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, PAN88 napisał(a):

W niedzielę Piotra i Pawła. Przy sianie się nie robi 🤣🤔 tak zawsze dziadek a później ojciec mówił u mnie 

Kurna, a przy truskawkach można bo w planach na niedzielę zbieranie ?? xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Gość napisał(a):

Biedny nie był tylko mu nie wyszło z tym aby odzwierciedlać Boską doskonałość. Dlatego zszedł do podziemi aby tam zarządzał tymi co zgrzeszyli swoimi czynami i słowem.🤣🤣 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Oho wrócił 🤣

I wystraszyłeś 😣

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

@dantur96 14 dni od koszenia.

Jutro idzie 200 saletry 

IMG_20250625_182418.jpg

U Mnie przyschly miejscami już . Może coś odbije po dzisiejszym deszczu i na jutro też coś nadają opadu też rzucę jutro po około 200 saletry 

Opublikowano
dantur96 napisał:

2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

To ja Ci mówię że mam pół metrową fujarę. Wierzysz?

W 34 cm bym uwierzył bo wioske dalej gość u nas taka fujarę ma.

🤦🙆‍♂️😛

Opublikowano
2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

U mnie tyle samo🥛 od 17 🐄

To chyba tragedii nie ma

2 godziny temu, Gość napisał(a):

Biedny nie był tylko mu nie wyszło z tym aby odzwierciedlać Boską doskonałość. Dlatego zszedł do podziemi aby tam zarządzał tymi co zgrzeszyli swoimi czynami i słowem.🤣🤣 

Któż to konto usunął 🤔

Godzinę temu, PAN88 napisał(a):

W niedzielę Piotra i Pawła. Przy sianie się nie robi 🤣🤔 tak zawsze dziadek a później ojciec mówił u mnie 

Eeeee...kiedyś probosz po zakończeniu sumy Piotra i Pawła stwierdził "to co dla Boga żeśmy wypełnili, a teraz do siana bo pogoda" i pierwszy był na łące 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

🤔

Eeeee...kiedyś probosz po zakończeniu sumy Piotra i Pawła stwierdził "to co dla Boga żeśmy wypełnili, a teraz do siana bo pogoda" i pierwszy był na łące 

To było dawno 🤷

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Zbuntowany anioł 🫣 konto od listopada 2024 kilka postów w temacie o polityce i jakiś pierdolach po czym atak na pogodę 🤣

Łorawiok🤔

6 minut temu, Baks00 napisał(a):

To było dawno 🤷

Fakt. Dawno, bo do podstawówki wtedy chodziłem i to nie dalej jak do jakiejś III klasy

Opublikowano
radekz200 napisał:

przyznać się wam do czegoś? ja jeszcze mam ponad 3 ha do koszenia na siano 😛 ale czekam na pogodę, pewno dopiero w sobotę, ale kurła przez te wiatry to znika ta trawa, w tamtą sobotę była lepsza 

a ja mam 4ha... do koszenia😛

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...cudak...😆

Jeszcze jak owca powinien się zalogować...😆

Wszystko przed nami🤷

Teraz, slawek74 napisał(a):

Zero zgubileś🤷

Opublikowano
Qwazi napisał:

6 minut temu, radekz200 napisał(a):

przyznać się wam do czegoś? ja jeszcze mam ponad 3 ha do koszenia na siano 😛 ale czekam na pogodę, pewno dopiero w sobotę, ale kurła przez te wiatry to znika ta trawa, w tamtą sobotę była lepsza 

Tu mam też powiedzonko "kto w deszcz kosi, w pogodę zbiera". Jutro czwartek, to rąb tą trawę, w piatek poleży na pokosach, w sobotę i w niedzielę przetrząśniesz, a w poniedziałek zbierzesz. Ewentualnie we wtorek 

w piątek ma padać a w niedzielę się nie przetrząsa🤦🙋‍♂️

radekz200 napisał:

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Żebym jeszcze miał na niego pieniądze 

A ma on przetrząsacz?

kurła jak ja przetrzasacz kupił to ty jeszcze krowy konwią doiłeś 😂

od którego roku masz przewodówkę 🤔

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

w piątek ma padać a w niedzielę się nie przetrząsa🤦🙋‍♂️

od którego roku masz przewodówkę 🤔

2005 chyba, tata zakładał 😂 sławek a twoja laweta zarejestrowana?

Opublikowano
Qwazi napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...cudak...😆

Jeszcze jak owca powinien się zalogować...😆

Wszystko przed nami🤷

Teraz, slawek74 napisał(a):

Zero zgubileś🤷

gdzie 🤔🙋‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

gdzie 🤔🙋‍♂️

Dokładnie tak gdzie....Zbyszek już napisał 🤭

12 minut temu, slawek74 napisał(a):

a w niedzielę się nie przetrząsa🤦🙋‍♂️

A Elon to w niedzielę...gnój wozi🤷

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v