Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to raczej zwykła skrzynia.

I tak wsteczny jest za szybki do ładowacza. On ma prędkość cis pomiędzy jedynka a dwójką 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Od czego ten siłownik i te cybanty? 

Siłownik od skrętu kół a cybanty do wspomagania podnośnika. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

też wam podrożał KRUS?

A weź nie wkurwaj

KRUS za dwie osoby 1 500 prąd 550 i już ponad 2000 na koniec miesiąca pójdzie w pizdu, śmieci do góry woda do góry ja pier**lę co to się k**wa dzieje

3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

też wam podrożał KRUS?

A weź nie wkurwaj

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

I tak wsteczny jest za szybki do ładowacza. On ma prędkość cis pomiędzy jedynka a dwójką 

No Tomek mówi że zbyt wolny...

No nie wiem...ja to i sprzęgło mam...jak coś...

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Bo to za mały pierd do ładowacza 🤭😁

Zależy co się targa.

Za to bardzo zwinny...wlezie nawet ...w ciasne...zakręty...

Opublikowano (edytowane)
Teraz, mf362 napisał(a):

jakieś mniejsze serie tak miały. 

Mój ma.

Dodatkową zaleta to że głównie robiąc trójka, wajcha dalej od nóg.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może Tomek lubi ekstremalna jadę na wstecznym🤔 nie wiem...przerzuciłem trochę ładowaczem na 7045 i często trzeba było na sprzęgle trzymać 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wytłumacz mu.

Ciebie posłucha.

Co takiego jest naj w tym komforcie

1.Klima

2.Szczelność kabiny

3.Cihosć kabiny

4.Szybkość na wolnych obrotach

Jest jeszcze dużo innych rzeczy ale to takie najważniejsze ,każdy nowy ciągnik to ma.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Zależy co się targa.

Za to bardzo zwinny...wlezie nawet ...w ciasne...zakręty...

Ładowarka byĺa by lepsza 🤭😁

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Może Tomek lubi ekstremalna jadę na wstecznym🤔 nie wiem...przerzuciłem trochę ładowaczem na 7045 i często trzeba było na sprzęgle trzymać 

7045 opony 30 ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Co takiego jest naj w tym komforcie

1.Klima

2.Szczelność kabiny

3.Cihosć kabiny

4.Szybkość na wolnych obrotach

Jest jeszcze dużo innych rzeczy ale to takie najważniejsze ,każdy nowy ciągnik to ma

2 i 3 stare zetory mają...

A jeszcze mam siedzenie gramer...

Dawno mam komfort, dawno radia se słucham i przez telefon gadam ..

I jak tu porównać szejsiatke @Tomasz0611

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego dla mnie Zetor to bardziej komfortowa siuntka ... Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego ciągnika, to nie jest warte wiecej niż 2 siuntki.

W MF-ie czy 4512 też mam nawiewy, radia se słucham i przez telefon pogadam ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał(a):

KRUS za dwie osoby 1 500 prąd 550 i już ponad 2000 na koniec miesiąca pójdzie w pizdu, śmieci do góry woda do góry ja pier**lę co to się k**wa dzieje

Przestań... pieniądze to nie wszystko...

Rysiek nie narzeka....

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

2 i 3 stare zetory mają...

A jeszcze mam siedzenie gramer...

Nie wiem czy aż tak maja, ja robiłem cały rok i kabiny nie muszę sprzątać i się mocno kurzyło.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Dlatego dla mnie Zetor to bardziej komfortowa siuntka ... Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego ciągnika, to nie jest warte wiecej niż 2 siuntki.

Ja to w ogóle nie rozumiem fenomenu i spuszczania się nad jakąś marka 🤷 w każdej się znajdzie coś co gdzie indziej jest lepiej zrobione i coś co jest lepsze niż w innych markach. Jakby było tak że jedna jest idealna to by nie było innych marek tylko ta jedna 🤷

A co do szybkiego wstecznego, nieraz w fergusonie mnie to wkur... 

Pełny opryskiwacz skłony i trzeba cofać na polowym 🤷

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v