Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, PAN88 napisał(a):

Żeby jeden nie napisał że to wina Tuska 🤣 koniec maja lub czerwiec to u taty kiedyś i u mnie teraz normalny czas że dopłaty przychodziły 

Teraz będzie wina trzaska.

Opublikowano
Qwazi napisał:

9 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wstyd się przyznać jeszcze na łące nie byłam. 

Moja żonę też 🤷...

...i dobrze😁

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

te bele które będą najdłużej owijam 24 razy folią 750 by były pewne...

Łosialał😱🙆🤦

czemu 🤔

Opublikowano
16 minut temu, mf362 napisał(a):

Chlopa godzić po łąkach a nie kobieta jeszcze będzie przegląd robić.  

Z chłopem. Choć teraz po drugiej stronie rzeki sobie facet domek postawił i monitoring całodobowy... Te czasy już nie wrócą 

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Źle Pani zrozumiała...

Nie to że czekam, tylko się odrobinę dziwię że późno.

Odrobinę oszczędności mam....

Spokojnie.... proszę Pani...

Im tak czasami chyba schodzi. Jakieś kontrolę były?

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Moja żonę też 🤷...

...i dobrze😁

Łosialał😱🙆🤦

Dlaczego? 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Myśli Pani że wygra?

Chyba sondaże wskazuja

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał(a):

A weź i komu wytłumacz że nie szkodzi w czerwcu 

A najgorsi Ci mało obszarowi 🤣 u paru na wsi to nie musiałem pytać czy przyszły bo od razu po nawóz i paliwo jechał. Dziwili się że kupujemy paliwo czy nawozy bez dopłat na koncie 🤣

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze nie wiem na kogo głosować. Dziś poleciałam do gminy po zaświadczenie na wybory. Będę w Gdańsku głosowac 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Tak...nawet trzy...

Z czego

1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

A najgorsi Ci mało obszarowi 🤣 u paru na wsi to nie musiałem pytać czy przyszły bo od razu po nawóz i paliwo jechał. Dziwili się że kupujemy paliwo czy nawozy bez dopłat na koncie 🤣

E tam u nas auta zawsze kupują jak dopłaty przychodzą. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Jeszcze nie wiem na kogo głosować. Dziś poleciałam do gminy po zaświadczenie na wybory. Będę w Gdańsku głosowac 

Z czego

E tam u nas auta zawsze kupują jak dopłaty przychodzą. 

U nas po 3-4 auta było na podwórkach 20lat temu 🤣

Romantyczny weekend z mężem bez dzieci 🤔🤣

Opublikowano
14 minut temu, PAN88 napisał(a):

Śmieszni są ci biznesmeni

Ja jestem w stanie zrozumieć wypadek losowy, trudno zdarza się, coś się może posypać, ale nie co roku przez parę lat

Opublikowano
52 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bez rewersu. Poza moim zainteresowaniem. Tym bardziej z ładowaczem

Co z tego rewersu jak on mechaniczny 🤔 a i tur trochę za długi nic nie podniesie

Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

Co z tego rewersu jak on mechaniczny 🤔 a i tur trochę za długi nic nie podniesie

Jakbyś takim pojeździł to myślę, że byś ocenił tak samo jak ja, czyli bez rewersu ten ciągnik się nie bardzo nadaje do wygodnej roboty. Tym bardziej z turem, do czego ma za szybki wsteczny

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, slawek74 napisał(a):

te bele które będą najdłużej owijam 24 razy folią 750 by były pewne...

Prasoowijarka usługowo ... Co roku to gorzej 🤣 chyba cza se owijarke kupic

Opublikowano

@Rolnik1973 kolejny złom do kolekcji , o dziwo dostała plaka i zagadała 

ręmbak na spalenie też przyjechał 

P_20250528_205324.jpg

P_20250528_112740.jpg

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Pieniądz rzecz nabyta. Dzisiaj jest jutro nie ma.

nie było ich wczoraj , nie ma dziś i nie będzie jutro 

co to znaczy ?

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Normalne zjawisko. Folia wulkanizuje się około 30 dni. Wszystko zniknie. Nic nie powinno się psuć. Postaw raz i żeby Ci do głowy nie przyszło gdzieś te bele potem przestawiać 

Beda tam stały do skarmiania a pytanie czym zakleic dziury w balotach ? Typowo jakiejs tasmy czy foli do tego dedykowanej nie kupie na miejscu 

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał(a):

a weź 🤦

No właśnie 

Teraz, livebird napisał(a):

Beda tam stały do skarmiania a pytanie czym zakleic dziury w balotach ? Typowo jakiejs tasmy czy foli do tego dedykowanej nie kupie na miejscu 

Zwykłą taśmą dekarską

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v